Lake's Action ja Kaappi Ilkka-Ajojen sankarit - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Lake's Action ja Kaappi Ilkka-Ajojen sankarit

Arkistokuva: Anu Leppänen
Kaappi oli Ilkka-Ajon finaalin suvereeni ykkönen.

Seinäjoen perinteisissä Ilkka-Ajoissa saatiin tällä kertaa hirmuyllätys, kun Henri Bollström kiritti Lake's Actionin johtavan takaa ykköseksi. Suomenhevosten kisa taas oli Kaapin suvereeni näytös.

Lake's Action nousi loppusuoralla johtaneen Hudson Webin takaa toiselle ja puristi varmasti ykköseksi. Neljännestä ulkoa kirinsä aloittanut Rose's Tara punnersi kolmanneksi.

"En ollenkaan osannut odottaa voittoa, mutta tänään oli meidän päivä", Henri Bollström iloitsi voittajahaastattelussa.

Bollström oli Ville Hakalan valmentaman Lake's Actionin ohjaksissa ensimmäistä kertaa. Bollström mainitsi jo etukäteen taktiikkana olleen tähdätä Hudson Webin selkään, ja kun tämä piti keulapaikan, Lake's Action sai loistoasemat sisäradan jonossa.

"Meidän osalta juoksu meni ihan nappiin. Kaikki osui kohdalleen", Bollström kuvaili. Bollström mainitsi ainoana ongelmana olleen, että Lake's Action painoi sen verran sisäänpäin, ettei hevosta meinannut saada toiselle radalle. Kun Lake's Action pääsi kunnolla toiselle, peli ratkesi sen eduksi lopulta varsin varmasti.

Lämminveristen Ilkka-Ajon voittajalle maksettiin 8000 euroa. Ruunan omistaja on halsualainen Team Arkhimedes ja sen kasvattaja on HJ-Stable Ky. Voittoaika oli 16,4ke.

Lake's Actionin peliosuus oli T4-pelissä vain 1,31 prosenttia. Kun ilta oli muutenkin yllätyksiä täynnä, T4-peli meni kolmella jakoon, eikä myöskään päivän duon oikeaa yhdistelmää Taikapassi-Lake's Action ollut pelattu eurollakaan.

Suomenhevosten Ilkka-Ajossa moni suosikki pilasi pelinsä laukkoihin, mutta Eero Laitisen Kaapin suoritusta se ei himmentänyt. Nelivuotias eteni kärjen kimppuun heti ensimmäisellä takasuoralla, ja kun keulassa juossut Tuurin Elli laukkasi kirilenkille lähdettäessä, Kaapin etumatka oli yhtäkkiä 50 metriä.

Välillä vastustajat kävivät hieman lähempänä, mutta loppusuoralla Kaappi venytti taas kaulaa muihin. 7000 euron arvoinen voitto irtosi ajalla 31,6ke.

Eero Laitinen kertoi voittajaesittelyssä, ettei Kaappi vielä täysin osaa juosta toisten takana, ja että sitä piti matkalla muutenkin hieman muistutella. Kaappi on Laitisen mukaan opetettu vuotta myöhemmin kuin heidän hevosensa yleensä, ja hän odotti sen kehittyvän vielä jatkossa.

"Tällä on fantastinen luonne, se on äärettömän kiltti hevonen", Eero Laitinen kiitteli Kaappia.

Eero Laitinen omistaa Kaapin yhdessä veljenpoikansa Ilkka Laitisen kanssa. Oriin kasvattaja on Kari Viitala, jolle Ilkka-Ajon voitto oli kasvattajana jo neljäs. Laitisten käsissä Viitalan kasvateista on Ilkka-Ajossa aiemmin juhlinut Kaapin isosisko Tärpätti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ilkka-ajon suosikki selätti virustaudin - "Voittoa lähetään metästämään"

Uudistuneen Ilkka-ajon karsinnat avaavat raviviikon

Tilausvarsalla täysosumaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video