Ikiaikaiset ystävät Kasvattajakruunun sankareina - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Ikiaikaiset ystävät Kasvattajakruunun sankareina

Kuva: Anu Leppänen
BWT Echo (9) kurotti vuosi sitten 2-vuotiaiden Kasvattajakuunussa Raskolnikov Fridon ja voittaja Sahara Peyoten (2) välistä kakkoseksi. Tänään se ja Raskolnikov Frido kohtaavat välierissä.

TURKU. Kaksivuotiaiden Kasvattajakruunun voittaneen Sahara Peyoten taustalla olevien Markku Niemisen ja omistaja Jouni Järvensivun yhteistyö on kestänyt jo viitisenkymmentä vuotta.

Antti Teivainen käänteli Sahara Peyoten (Make It Happen) loppusuoralle tultaessa kärjen tuntumasta ulkoradoille, ja loppusuoraa ruuna tuli niin terävästi, että ehti voittoon ohi BWT Echon ja Niemisen tallin toisen ässän Raskolnikov Fridon. Alkuun laukannut Qvidja's Aapo oli vahva neljäs.

Sahara Peyoten uran kolmas voitto tuli ajalla 17,5ake. 15 000 euron ykkösrahojen myötä sen kaksivuotiskauden ansiot ovat jo lähes 30 000 euroa.

Sahara Peyoten omistavan Fincumet Group Oy:n takana on Suomen kaikkien aikojen maineikkaimpiin hevosenomistajiin kuuluva parkanolainen Jouni Järvensivu. Hän on ollut mukana hevosbisneksessä vuosikymmeniä, ja oli vahvana tekijänä jo 197o-luvulla, kun amerikkalaishevosten ilmasilta Suomeen aukesi. Järvensivu teki alun perin yhteistyötä Martti Keskisen kanssa, joka taas on Markku Niemisen lankomies ja oppi-isä.

"Jounin olen tuntenut varmaan kymmenvuotiaasta asti", Markku Nieminen kertasi. "Hän on ollut mukana hommassa niin kauan, että tietää homman luonteen. Joka arpa ei voita, mutta nautitaan niistä arvoista, jotka voittavat."

Sahara Peyote tuli kaksikon käsiin viime syksynä.

"Jouni sanoi ennen Ypäjän huutokauppaa, että katso hänelle joku sieltä. Tämä oli sisäänhuuto, mutta tuli siltä reissulta kuitenkin", Nieminen selvitti. "Sillä on hyvä vauhti ja kyllä se jaksaa mennäkin. Sen menoa varmaan helpottaa paljon, kun päästään ensi vuonna taas ajamaan ilman kenkiä."

Kovat kolmevuotiaat ottivat yhteen päivän avauslähdössä. Toista rataa edennyt Cavalier kävi suoralla jo selvemminkin edellä, mutta keulassa juossut Ambriel vastasi hyvin loppuun asti. Olli Koivusen ajama ja Harri Koivusen valmentama Cavalier veti kuitenkin lopulta pidemmän korren. Kuva: Anu LeppänenAlkumatkan ulkona kiertänyt B. Violetta eteni ensimmäisellä takasuoralla johtopaikalle, jolta piti niukasti ykköseksi. Santtu Raitala ajoi Reijo Borgströmin valmennettavaa, jonka kanssa seremonioissa myös osaomistaja Heli Borgström. Kuva: Anu LeppänenVanjali teki Prix du Nord -finaalissa pitkän takamatkan hevosten tehtävästä mahdottoman menemällä välikarsinasta voittoajan 28,8ke. Jelena Tsezaks ja Liisa Lanki tekivät Virosta onnistuneen iskun Turkuun. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lauantain tallikommentit: "Jättisuosikilla pienet mahdollisuudet onnistua"

Suomalaisille hyviä paikkoja Solvallaan - printattavat lähtölistat tästä

12 päivää Elitloppetiin: Propulsion vielä mahdollinen Elitloppetiin - Lexus Dreamkin listalla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video