Uutiset

Blogivieras: Ihan normaalia viestittelyä?

Miten keski-ikäisten vihjailevat viestit nuorille tytöille voi olla hiljaa hyväksytty asia, ihmettelee Ravinetin blogivieras Malin Kullberg.

53-vuotiaan Jörgen Sjunnessonin tekstiviestiskandaali on puhuttanut viime aikoina. Ne, jotka eivät tiedä mistä on kyse, voivat tsekata jutun ruotsiksi täältä tai suomeksi Ravinetin jutusta.

Näin siis Ruotsissa. Mutta että Suomessakin? Ei kai...

Heti alkuun haluan sanoa, että ymmärrän hevosalan ihmisten arkea. Etenkin aktiivisesti ravialalla toimivien. Yleensä asuinpaikka on maaseudulla ja kaikki illat menevät raveissa. Menestystä ei aina tule ja autonratissa menee usein yön pikkutunneille asti. Sitten kun pääsee kotiin, niin siellä ei välttämättä odota kukaan. Tai no, parhaimmillaan siellä voi olla odottamassa jostain närkästynyt vaimo ja ketutuskäyrä nousee entisestään.

Onhan se arki välillä oikeasti todella rankkaa. Etenkin kun se on monella päivittäistä. Itsestäni ei olisi ikinä siihen.

Tietyllä tavalla ymmärrän, että kun nämä jotkut aktiivit avaavat illalla muutaman bissen, voi tulla tarve ehkä hakea vähän viihdettä tai huomiota itselleen. Painotan tässä kohtaa vielä sanaa ymmärrän. Se ei tarkoita sitä, että hyväksyn huomion hakemisen viestittelemällä raveissa aiemmin nähdyille nuorille naisille. Jotka vieläpä usein valitettavasti vastaavat näihin viesteihin.

Olen aina ihmetellyt hevosporukan tapaa pitää "normaalina" sitä, että keski-ikäiset hevosalan ihmiset lähettelevät viestejä tai soittelevat +/-18v naisille. Nämä viestit kun ovat usein aika tytötteleviä ja vihjailut melko suoria...

"Just menossa saunaan, tuutko kaunotar pesemään mun selän?"

"Tuutko XXX raveihin? Mun luota löytyy sulle neiti kyllä yöpaikka..."

"Voitko lähettää mulle jotain kivoja kuvia? On vähän yksinäistä täällä ja voisit piristää mun iltaa..."

Muistan silloin 15-18-vuotiaana, kun näitä viestejä rupesi kaveriporukkaan tippumaan. Vastaanottajaa viestit aluksi yleensä naurattivat, olihan lähettäjä varmaan vähän pienessä sievässä. Tärkeää oli myöskin vastata lähettäjälle, ehkä hieman provokatiivisesti, jotta saataisiin lisää vettä myllyyn ja vielä "hauskempia" viestejä takaisin.

Tiedän tapauksia, joissa nämä viestittelyt johtivat ihan oikeasti näihin yhteisiin saunomisiin ja vaimolta salaa järkättyihin tapaamisiin. Yleensä nämä olivat hoitaja-ohjastaja-yhdistelmiä.

Ihan normaalia, niinkö?

Muistan miettineeni jo silloin, että jos jotain sanotaan normaaliksi, eikö se silloin myöskin omassa mielessä ole hiljaisesti hyväksyttävää?

En voisi ikinä kuvitella, että keski-ikäinen isäni lähettäisi kenellekään alle parikymppiselle mimmille viestejä ja pyytäisi kotiinsa saunomaan. Ajatus on absurdi ja oikeastaan aika oksettava. Vielä enemmän oksettaisi se mimmi, joka menisi isäni luo saunomaan.

Joillekin hevosihmisille sellainen olisi "ihan normaalia".

Muistan vielä omat poniaikani. Oli niin siistiä lähteä ponin kanssa raveihin, koska tapasin raveissa kavereita ja jotain söpöjä ponipoikia joskus. Tekstailtiin ja chattailtiin irc-galleriassa niin kuin normaalit varhaisteini-ikäiset silloin tekivät. Itse en ihan hirveästi ollut silloin tekemisissä "isojen hevosten" kanssa, enkä tiennyt siitä "aikuisten raviurheilusta" ihan hirveästi yhtään mitään.

Oi miten autuaan tietämätöntä aikaa se silloin olikaan.

Kuva: Eveliina PiironenMalin Kullberg

Kirjoittaja on poniraviurheilusta monté-lähtöihin siirtynyt eläinlääkäriopiskelija, joka kirjoittaa myös blogia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravinetillä uudet sivut

Viikon vieras: ”Jos uudeksivuodeksi pääsisi kotiin”

Forss-Kivimaalla melkein täyttä Ruotsissa - In Royalty Boko uutena

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video