Uutiset

Jokin sanoi klik, kun ajattelin Eelistä ja Ollia

Anu Leppänen
Onko Harper Hanoverin voittajan 2019 Eeliksen kuskilla Olli Koivusella liian pitkät hiukset vai juuri sopivat? Ja missä niiden nähdään hulmuavan Eeliksen rattailla seuraavaksi. Siitä ja paljon muusta Timo Nurmoksen blogissa.

Elitloppet-viikonlopusta tulee varmaan vielä pitkään puheeksi Readly Express ja kuinka siinä kävi, mutta minä haluan ajatella siitä viikonlopusta myös Harper Hanoverin lähtöä.

Tietenkin Readly Expressin uran päätös meni harmittavasti. Monta asiaa kääntyi meitä vastaan sinä päivänä, mutta onneksi koko uralla tuli enemmän onnistumisia. Toisaalta siihen, että oriin valmennustyö päättyy juuri sinä viikonloppuna, oli henkisesti varauduttu jo pitkään.

Solvallan rata on hieno pinnaltaan poutapäivinä, mutta sateella se menee nyt tosi kovaksi. Readlyn valkoinen kavio ei sitä nyt kestänyt vaan kului araksi, eikä sille voi enää mitään. En usko että ori arkoi jalkaansa enää montaa päivää kisan jälkeen, mutta sinä iltapäivänä kävi niin. Nythän se on asunut ja astunut jo jonkin aikaa Menhammarin siittolassa.

Björnin (Goop) ja hevosen jäähyväisistä puhutaan paljon, mutta minä en osaa kommentoida sitä yhtään. Olin jo lähtenyt pois radan varresta, kun ori oli jätetty pois lähdöstä ja sisällä tallissa, kun hevonen vielä esittäytyi yleisölle. Minä kuulin koko kalabaliikista vasta jälkeepäin.

Readly teki mahtavan uran, eikä sitä tietenkään unohdeta, mutta tallissa on monta hyvää ja potentiaalista hevosta, ja niihin keskitytään edelleen kovasti. Olen usein sanonut, ettei ole vielä tullut niin hyvää hevosta vastaan, ettei jatkossa olisi tullut vielä parempaa. Innostukseni on ainakin aivan yhtä palavaa kuin ennenkin.

Tallin varsat ovat mahtavia ja täysikäisistä esimerkiksi Lahdessa kauden aloittanut Hachiko De Veluwe ja alkukauden astutuksiin keskittynyt Villiam, monen muun muassa, ovat tosi kiinnostavia. Ne voivat aivan hyvin olla kilpailemassa vaikka Ranskassa ensi talvena. Hachiko tosin ei voi osallistua Prix d'Ameriqueen, kun se on ruuna. Muuten kaikki on niillä vielä mahdollista. Villiam on kohta starttivalmis, ja se tähtää esimerkiksi Solvallan viisivuotislähtöön Jubileumspokaleniin syksymmällä.

Minusta on kiva muistella tosiaan Eeliksen ja Olli Koivusen voittoa. Eelis on oma kasvatti, ja sen nimi tulee äitini enosta. Jotenkin vain keksin, että Olli Koivusen hiukset hulmuaisivat komeasti Eeliksen kärryillä Solvallan loppusuoralla, näin leikillisesti sanoen. Joku sanoi klik siinä kohtaa päässäni. Tarina alkoi jo oikeastaan Finlandia-ajosta.

Menin ohjastajien pukukoppiin ja Olli oli pitkine hiuksineen selin siinä, johon minä möläytin, että anteeksi, taisinkin tulla naisten pukukoppiin. Oli minulla asiaakin juuri Ollille. Silloin juuri juteltiin, että voisin jatkossa ilmoittaa hänelle sopivassa välissa joitakin hevosia ajettavaksi. Kun sitten ilmoitin Eeliksen Harperiin, sen osaomistaja Lars Gunnar Lendenius arvaili kuskia aika pitkään. Hän luetteli kuskeja, ja kun oli aikansa luetellut, sanoin että ei, kyllä sitä nyt ajaa Koivusen Olli.

Lars Gunnar apropå, hänen osaomistamansa hevosensa ovat menneet hyvin viime aikoina: Elitloppet-viikonlopulta kolme (!) voittoa kolmesta. Hän valitteli, että on kyllä tylsää, kun tänä viikonloppuna ei ole yhtään hevosta startissa. Sanoin, etten voinut ilmoittaa häntä starttiin, kun hän juhli niin riehakkaasti menestystään, ja niillä "lääkkeillä" on kahden viikon karenssiaika. Hän nauroi makeasti.

Että ensi viikonloppuna sitten? Eeliksen menosta Kouvolaan onkin ollut puhetta. Puhuttiin, että mikä jottei, jos sattuisi vaikka Olli olemaan vapaana.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravirivi liikkeelle Suomi-Ruotsi-maaottelulla

Pottia potin päälle - Ruotsissa lymyää iso T86

Kai Jussila kertoo tipsit ja Ruotsin elämästään

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video