Aitoa innostusta ei rahalla saa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Aitoa innostusta ei rahalla saa

Kuva: Ilkka Nisula
Juha Puhtimäki sai viime talven Ravigaalan yhteydessä tunnustuksen Pesiskimppa-projektistaan. Puhtimäki edisti lajien välistä yhteistyötä ja kasasi Pesiskimpan, jonka omistuksessa on mukavasti menestynyt Carleman sekä nelivuotias Kevinin Tähti.

Jos Juha Puhtimäkeä ja Iivo Niskasta ei olisi olemassa, Suomen Hippoksen viestinnän pitäisi keksiä heidät.

Superpesiksen loppuottelut Joensuun Mailan ja Kouvolan Pallonlyöjien välillä olivat viime päivien suurimpia kotimaisia urheilutapahtumia. Sarjan ylivoimaisesti suurin tähti oli joensuulaiset seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen johdattanut lukkari Juha Puhtimäki.

"Putte" Puhtimäki on kansallispelimme valovoimaisimpia tähtiä. Hän on paitsi sarjan parhaita pelaajia, myös sarjan ehkä valovoimaisin pelaaja: Puhtimäki elää peleissä suurella sydämellä eikä peittele tuntemuksiaan. Sanavalmis pohjalainen on myös lajinsa loistava pr-mies.

Pesäpallon jälkeen Puhtimäen kakkoslaji on raviurheilu, jota hän harrastaa suurella intohimolla. Puhtimäki on ajanut muutaman startin kilpaakin, minkä lisäksi hän on hevosenomistaja, amatöörivalmentaja ja erittäin aktiivinen ravien seuraaja. Hänen perustamansa Pesiskimppa on paljon huomiota saanut, työtä ja vaivaa vaatinut projekti, jolla pesäpallo- ja ravipiirejä tuodaan lähemmäs toisiaan.

Juha Puhtimäestä on kirjoitettu viime aikoina paljon, ja lähes joka jutussa myös raviurheilua vähintään sivutaan, ja aina positiivisessa valossa. Intohimo lajia kohtaan pulppuaa Puhtimäestä.

Samanlaista intoa pursuaa hiihtokuningas Iivo Niskanen. Suomen tämän hetken ehkä valovoimaisin yksilöurheilija on ravimies henkeen ja vereen, ja Kari Lähdekorven myötävaikutuksella hänestä on kuoriutunut menestyksekäs hevosenomistaja.

Puhtimäki ja Niskanen ovat raviurheilun julkisuuskuvan kannalta ehkä parasta, mitä voi kuvitella: nuoria, positiivisia tyyppejä, jotka ovat aidosti innostuneita raveista ja hevosista. Sekä Puhtimäki että Niskanen suhtautuvat raveihin niin intohimoisesti, että harrastus tulee esille herkästi vähintään sivulauseessa.

Oleellista asiassa on se, että heidän innostuksensa on aitoa. Asioita voi yrittää markkinoida monella päälleliimatulla tavalla, mutta eivät kuluttajat ole tyhmiä. He kyllä tietävät, mikä on aitoa ja mikä ei.

Jos Niskasta ja Puhtimäkeä ei olisi olemassa, Suomen Hippoksen viestinnän täytyisi keksiä heidät.

Olympiavoittaja Iivo Niskanen on tuttu näky myös kaviourilta. Kuva: Anu LeppänenJuha Puhtimäki oli kesäkuussa vieraana Ravinetin Turpakäräjillä:

https://youtu.be/bgy_PBK9cXE

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suur-Hollola 2020: Arpaa ei tarvita - Lewis Ale ei ole tulossa

Päivän ravit: kotimaassa monenlaista mielenkiintoa

Mestaripesäpalloilija Puhtimäki pahassa hevoskuljetusonnettomuudessa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video