Ranch Kellyn matkablogi: Suuri seikkailu alkakoon! - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Ranch Kellyn matkablogi: Suuri seikkailu alkakoon!

Miika Lähdeniemi
Tässä lähdetään kotoa Mäntyharjulta liikkeelle.

Ranch Kellyn valmentaja Anne Luttinen kertoo omin sanoin fiiliksistä suuren Ranskan-matkan lähtökuopissa. Terästamman on määrä olla loppuvuosi Ranskassa ja kilpailla ensimmäisen kerran jo viikon päästä sunnuntaina.

Kelly on hyväntuulinen, syönyt koko matkan heinää ja ollut muutenkin hyvällä fiiliksellä. Poikkesimme äsken vielä Jokimaan raveissa ennen satamaan lähtöä ja nähtiin siellä tuttuja. Moni on ollut reissusta kiinnostunut ja tässä ensimmäisen osuuden aikana ajattelin, että perustaisin Kellylle Facebook-sivut. Reissua seurataan myös täällä Ravinetin sivuilla.

Skutnabbin Erikin vaimo Brita Flander oli joskus puhunut Ranskaan lähtemisestä, mutta lopullisen sysäyksen tähän reissuun antoi Hulkkosen Timo. Hän suositteli tätä paikkaa, jonne ollaan nyt suuntaamassa. Saara Jalastin ja hänen miehensä Jean Baudronin Haras de la Ferme -tila on noin 170 kilometriä Vincennesin radalta. Saara on ollut erittäin ystävällinen ja avulias, täytyy nostaa hattua. Kun ei itse puhu ranskaa, on todella hyvä päästä ensinnäkin paikkaan, jossa puhutaan kieltä ja käytännön asiat hoituvat. Itse en osaa ranskaa yhtään ja englantia taas paikalliset eivät aina niin mielellään puhu.

Seuraavaksi mennään Naantalin kautta Kapellskäriin ja Ruotsin puolella ollaan yhdellä tilalla ensin huilaamassa. Sen jälkeen jatketaan Malmön raviradalle ja Saksan kautta Ranskaan. Aikataulu on sellainen, että perillä olisi tarkoitus olla myöhään tiistai-iltana. Olen menomatkan liikkeellä kaverin kanssa, näin pystyy vuorotellen ajamaan. Euroopassa on tullut aiemmin reissattua, mutta onhan tämä erilaista, kun on kultakimpale kyydissä. Lähdettiin omalla autolla, koska ajateltiin, että se on hevosellekin mukavinta. Saa tehtyä sille autoon karsinan aina, kun huilataan.

Kellyn fani Seppo Romo kävi tervehtimässä Jokimaalla.Kelly on tottunut reissaamaan. Viime elokuussa kun mentiin Menhammariin EM-kisareissun yhteydessä, tamma meni laitumelle sen näköisenä kuin olisi aina asunut siellä. Heti kun autosta pääsi, oli kiire syömään vihreää. Siitä on tullut vielä vanhemmiten sellainen, ettei se paljoa korvaansa lotkauta, oltiinpa missä tahansa. Toki nyt on tosi pitkät kuljetusmatkat, mutta pitää huolehtia riittävästä jaloittelusta niin, että aineenvaihdunta toimii.

Kelly on jo ilmoitettu ensimmäiseen starttiin. Se on ryhmäajo Vincennesissä ensi sunnuntaina ja ainakin vielä eilen oli sellainen tilanne, että Kelly olisi pääsemässä eturiviin. Huomenna tietää sitten lopullisen tilanteen. Jos hevonen ei palaudu matkasta toivotusti, perjantaina pystyy vielä ottamaan sen lähdöstä pois. Hannu oli innokkaana ja tulee ajamaan. Ryhmäajon varmasti handlaa, kun siellä on leveät baanat. En ole ihan varma, paljon 2100 metrillä on ylämäkiosuutta. Alamäessä taas saa olla tarkkana, ettei hevonen rulli yli. Käytännön syistä valmentajaksi tulee paperilla joku muu kuin minä, varmaankin Saaran mies. He pystyvät ilmoittamaan hevosta helpommin, seuraamaan asioita reaaliajassa ja ennen kaikkea pystyvät kommunikoimaan tarvittaessa.

Perillä minulla on aikaa tehdä muutakin ja on sovittu, että puuhastelen heidän kanssaan tallilla ja käyn kisoissa mukana. Pääsen varmaan ajamaan muitakin hevosia. Saara kokeilee Kellyllä montejuttuja ensin kotitallin radalla, kunhan ensin kotiudutaan. Tarkoitus on kokeilla montelähtöä riippuen siitä, miltä tamma tuntuu selästä mentäessä. Kaikki tehdään koko ajan hevosen ehdoilla ja jos vastoinkäymisiä tulee, maailma ei siihen kaadu. Vaikka ensimmäinen startti menisi pieleenkin, ei sieltä heti kotiin viitsi lähteä. Katsellaan rauhassa, miten Kelly kotiutuu ja miten se lähtee menemään kisoissa. Perillä Kelly pääsee laitumellekin ja ymmärtääkseni lokakuu on siellä vielä kesäisempää, jos Suomeen vertaa.

Hannu ja Kelly moikkasivat toisiaan Jokimaalla. Seuraavaksi nähdään Vincennesissä!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Tietyt lainalaisuudet pätevät niin nautojen kuin hevostenkin jalostamisessa"

Rovaniemellä kokoustettiin – Matti Rajaharju ei jatka hallituksessa

Hippos: Kasvattajapalkinnot saadaan liikkeelle ensi viikosta alkaen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video