Rupusakki on raviurheilun ihmisroskaa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Rupusakki on raviurheilun ihmisroskaa

Anu Leppänen
Mäkinen.

Raviurheilussa riittää kaikenlaista vastakkainasettelua vähintään omiksi tarpeiksi ilman, että toimitusjohtaja tekee lisää säröä Hippoksen ja "rupusakin" välille.

Viime viikkojen kotimaisia puheenaiheita on ollut oululaisen kaupunginvaltuutettu Riikka Moilasen (kesk) typerät puheet valtuustosalissa. Päihdeongelmaisia ja kodittomia "ihmisroskaksi" kutsunut Moilanen sai maksaa puheistaan kalliin hinnan, sillä kohun myötä hän sai jättää paikkansa Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajana.

Raviurheilun omat ihmisroskat pulppusivat Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkisen suusta sunnuntaina Maaseudun Tulevaisuuden sivuilla julkaistussa Talkkari-jaksossa. Videohaastattelun loppupuolella (kohdasta 1.02.30 alkaen) Kari Lähdekorpi kysyy Mäkiseltä onko Suomessa harkittu Ruotsin tapaiseen avoimeen ilmoittamiseen siirtymistä. Mäkisen spekuloidessa asialla hän toteaa vaaraksi, että yhden ylivoimaisen oleminen listoilla jättäisi hyvät hevoset pois ja tilalle tulee "rupusakkia, huonompia hevosia".

Mäkisen heitto oli yksittäinen sanavalinta toista tuntia kestävässä ohjelmassa, ja ehkä sellaiseen tarttuminen on epäreilua. Rupusakki-puheiden ikävä puoli kuitenkin on, että sellaista möläyttelevä myös aidosti tarkoittaa mitä sanoo. Pitkäaikainen petsipappa Vesa Mäkinen voi kyllä puhua kilpailevista hevosista rupusakkina, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen ei missään olosuhteissa.

Rupusakki-heitto on ehkä Mäkisen näkyvin, mutta ei suinkaan ensimmäinen viestintäepäonnistuminen. Toimitusjohtaja on toimiaikanaan aiheuttanut harmaita hiuksia sekä Veikkauksessa, Hippoksen tiedotuksessa että ravimedioissa puhumalla asioista mitä sattuu, kenelle sattuu ja koska sattuu. Parikin asiaa on lipsahtanut Mäkiseltä julkisuuteen ennen aikojaan, eivätkä sidosryhmät ole olleet varauksettoman innokkaita, kun asioiden julkistuksia on on pitänyt pikapaikkailla Mäkisen kommenttien jäljiltä. Esimerkiksi Magic Monday -konseptiin siirtyminen valahti Mäkiseltä viime vuonna julkisuuteen ennen aikojaan niin, ettei asiaa päästy lanseeraamaan likimainkaan suunnitellusti.

Yksittäinen rupusakki-möläytys ei tietenkään ole syy huutaa päitä vadille. Kenttää - kuten Hippostaloa ympäröivää maailmaa leikkisästi kutsutaan - on kuitenkaan turha suututtaa enää yhtään enempää. Raviurheilussa riittää kaikenlaista vastakkainasettelua vähintään omiksi tarpeiksi ilman, että toimitusjohtaja tekee lisää säröä Hippoksen ja "rupusakin" välille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Talkkari matkaa kohti yleisöttömiä Kuninkuusraveja – "toivotaan, että ihmiset luovat Kunkkari-leirejä eri puolille Suomea"

Talkkari kiertää Kunkkariehdokkaita – lähetys jo perjantaisin sekä myös antenni-tv:ssä

Oulun kuninkuusravihakemus suututti: Kaustinen eroaa Pohjoisten raviratojen yhteistyöstä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video