Matkablogi: Välipysähdyksiä ja uusia tuttavuuksia - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Matkablogi: Välipysähdyksiä ja uusia tuttavuuksia

Miika Lähdeniemi
Anne ja Kelly välipysähdyksellä Vaggerydin raviradalla Ruotsissa.

Ranch Kellyn matka Suomesta Ranskaan välietappeineen oli pitkä, mutta Anne Luttinen kertoo blogissa, että terästamma on sopeutunut jokaiseen uuteen paikkaan hienosti.

Täällä perillä Haras de la Fermessä on oltu eilisestä saakka ja vaikka alueella on kaikkiaan satakunta hevosta, paikka on hirmu rauhallinen. Minulla on yläkerrassa iso yksiö, jossa on kaikki tarvittava ja Kelly majailee tuossa parinkymmenen metrin päässä. Valtaosa hevosista yöpyy ulkona, missä niillä on omat katokset ja ihanat olkipatjat. Kellyä en jätä vielä yöksi ulos, annetaan sen ottaa alku rauhallisesti.

Kellyllä on tallissa vierekkäisessä karsinnassa kaveri. Ne näkevät koko ajan toisensa, mutta eivät ole turpakosketuksissa, kun mekin on tultu kaukaa. Jatkossa varmaan löytyy joku laidunkaveri tammalle. Saaran, hänen miehensä ja poikansa kanssa on ehditty nähdä hevosten merkeissä, mutta tänään menemme vielä heille illalliselle. Keski-Euroopassa syödään myöhempään, mutta päivällä ei sitten paljoa syödäkään.

Kellylle ruoka maistuu joka paikassa. Saarakin sanoi kun tultiin, että harvemmin tuollaisen reissun jälkeen näkee noin hyvässä kunnossa tulevia hevosia. Hän ihmetteli, miten se vaan syö. Sama oli matkan aikana joka levähdyspaikassa. Jos vain jossakin oli vihreää pellolla, Kellylle kyllä maistui.

Perillä ollaan!Kilometrejä ei tullut laskettua, vaikka alun perin oli vähän sellainen ajatus. Ehkä parempi niin. Siihen ajamiseen tietyllä lailla turtuu ja hevonenkin oli usein vain sen näköinen, että jaahas, taasko mennään. Itse asiassa vasta tänään se on asettunut enemmän aloilleen. Vielä eilen se pyöri ja ihmetteli paikkoja paljon enemmän.

Ensimmäinen, sunnuntain ja maanantain välinen yö laivalla sujui yhtä hyvin kuin aina ennenkin. Kapellskäriin saapumisen jälkeen noin 80 km päässä pidettiin parin tunnin jalottelutauko ennen matkan jatkumista Malmöä kohti. Matkalla pysähdyttiin jaloittelemaan muun muassa Vaggerydin kesäradalle.

Malmössä Kelly majoittui Jägersron ratatallilla ja me yllätyskutsuttuina Charlotta Roineen ja miehensä Manuel Martinezin luona. Molemmat työskentelevät Jägersrossa sijaitsevassa tallissa laukkahevosten parissa. Manuel on laukkajockey ja hän oli tehnyt todella maistuvaa ruokaa - vielä kerran kiitos kaikesta avusta matkallamme. Tiistain aikana Kellyn matka jatkui Malmöstä Tanskan ja Saksan kautta kohti Hollantia ja seuraavaa yöpymispaikkaa. Hollannissa oli ihana hevoshotelli. Hevosia tuli ja meni, mutta oli tosi rauhallista ja ihmisille oli samassa yhteydessä majoitusta.

Kun oltiin omalla autolla liikkeellä, pitkillä ajopätkillä pysähdyttiin useamman kerran pysähdyttiin ja etsittiin vaikka joku metsätien pätkä.

Miika Lähdeniemi
Kuvassa Kelly ottaa iisisti laivalla ja syö tyytyväisenä.Apuja on ilmaantunut sieltä sun täältä ihan kysymättäkin, mikä on ollut yllättävää ja mukavaa. Hevoskuljetusten ammattilainen Ari Pakarinen sanoi vinkkinä, että antakaa Kellyn nukkua yöt kunnolla, kun se ei ole aiemmin matkustanut näin pitkää matkaa. Tamma on nukkunutkin maaten talleissa. Ari järjesti myös Hollannin yöpymispaikan. Charlotan kanssa ei myöskään tunnettu etukäteen, mutta hän oli bongannut meidän reissun ja otti yhteyttä. Selvisikin, että Ypäjän huutokaupassa ruokatauolla olin jutellut hänen vanhempiensa kanssa. Maailma on pieni.

Tänään jo kevyesti käveltiin ja tutustuttiin maisemiin. Kelly oli pirtsakan oloinen ja kaiken kaikkiaan se on reissannut todella hyvin. Äsken vein sille vettä ja heinää. Kelly oli paljon lunkimpi eikä ollut enää lähdössä mihinkään. Varmaan tänne olisi voinut tulla aiemminkin, mutta näillä nyt mennään. Huomenna on tarkoitus käydä ajamassa.

Tänään ulkoiltiin yhdessä Saaran ajaman tamma Guesthousen kanssa.Saara Jalastin on määrä kokeilla Kellyllä montea, kunhan ensin kotiudutaan.Ranch Kellyn julkiset Facebook-sivut löytyvät täältä.

Seuraava blogipäivitys tulee vielä ennen sunnuntaina koettavaa debyyttistarttia Vincennesissä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Huippusukuinen yhdistelmä näki päivänvalon: Ranch Kellylle orivarsa

Hevoskuljetusammattilainen Ari Pakarinen: kaupallinen liikenne jatkuu normaalisti

75-karonkka: Ranch Kelly on saanut manttelinperijän

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video