Kelly tietää, miten hyvä se on - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Kelly tietää, miten hyvä se on

Kuva: Gerard Forni
Heidi Konga, Hannu Torvinen ja Anne Luttinen supertamman ja Vincennesin valloittajan Ranch Kellyn kanssa.

Ranch Kellyn valmentaja Anne Luttinen kertoo omin sanoin koko ravi-Suomea sykähdyttäneestä supertamman näytöksestä. Seuraavaa starttiakin on jo suunniteltu.

Olihan se aika mykistävän kova esitys! Kelly näköjään tykkäsi tuosta radasta. Jännitin kyllä lähtöä, mutta eipä siinä sitten mitään kummempaa ollut. Seurasimme lähtöä katsomossa aika lailla maalin kohdalla ja screeniltä näki, missä se valkoinen lumimies menee. Loppusuoralla sitä vain katsoi ja mietti, että voiko tämä ihan oikeasti mennä näin.

Hannun kanssa oli puhetta, että Kelly taitaa kyllä itsekin tietää, miten hyvä se on. Kuten jo viikolla mietiskelin, tamma on ollut ihmeenkin pirteä koko ajan. Ehkä se piristää vanhaa tammaa, kun tultiin uuteen ympäristöön. Hannu kuulemma vain odotteli takasuoralla, milloin joku tulee prässäämään ja Kelly vain pyöritteli korviaan siinä vaiheessa. Ilmeisesti vauhti oli kuitenkin niin reipasta koko ajan, ettei sieltä kukaan tullut. Korvat jäivät kiinni ja Kelly rullasi lopussa omasta halustaan. Siltä kun vetää laput alas, se kyllä menee. Hevonen palautui nopeasti, eikä paljoa puhallellut. Kun tultiin tallialueelle, Kelly oli sen näköinen, ettei olisi juossutkaan.

Huimaa ylivoimaa! Kuva: Gerard ForniIlman Saaraa emme varmaan olisi selvinneet. Hänestä oli älyttömän suuri apu ja hän hoiti kaikki käytännön hommat. Vincennesissä mentiin ensin lääkärintarkastukseen, jossa katsottiin myös hevospassi. Heti sen jälkeen oli ensimmäinen lämmitys, sitten pieni huili ja toinen lämmitys. Jälkimmäisestä lämmityksestä oli noin tunti starttiin. Meillä oli tosi kiva ja rauhallinen paikka. Etukäteen sitä mietti, että mennäänkö johonkin kaaoksen keskelle, mutta jokaisella hevosella on oma karsina. Kun autojakaan ei kulje tallialueella, siellä oli itse asiassa todella rauhallinen meno. Kelly seisoskeli karsinassa rauhallisesti ihan kuin olisi ennenkin käynyt siellä. Ei se siinä vaiheessa tiennyt, mihin on tultu juoksemaan kilpaa.

Viikonloppuvieraani lähtivät samalla lennolla kotiin kuin Hannukin, mutta ehdittiin käydä yhdet sämpylät syömässä yhdessä. Saara ajoi myös autoa. Viestejä on tullut varmaan satoja ja katselen niitä sitten jossakin vaiheessa.

Huomenna alkaa arki täällä uudessa paikassa. Jos vaikka ensi alkuun pesisi nuo Vincennesin mustat värit Kellyn varusteista. Seuraavaa lähtöä on jo mietitty ja se on todennäköisesti Bordeaux'ssa 14. lokakuuta ajettava avoin lähtö 2550 metrin matkalla. Siihen tulee Kellylle sopiva kahden viikon starttiväli. Hannu jatkaa ohjastajana.

Paljon kiitoksia kaikille tsempeistä ja onnitteluista! On ollut kiva huomata, että Kellyä seurataan niin paljon. Itsellä tuntui jo vähän painettakin, että koko Suomi katselee TotoTV:tä. Olen tosi iloinen, että niin moni on elänyt hengessä mukana.

Tallialueella oli seesteistä.Saaralle suuret kiitokset kaikesta avusta jo tähän mennessä!Hannu onnistui myös tehtävässään nappiin.Miika Lähdeniemi
Tässä lataudutaan lämmityksen jälkeen.Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Tietyt lainalaisuudet pätevät niin nautojen kuin hevostenkin jalostamisessa"

Rovaniemellä kokoustettiin – Matti Rajaharju ei jatka hallituksessa

Hippos: Kasvattajapalkinnot saadaan liikkeelle ensi viikosta alkaen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video