Onko kotipesä kunnossa? - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Onko kotipesä kunnossa?

Ville Toivonen
Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen ja puheenjohtaja Juha Rehula silloin, kun kokoontuminen vielä onnistui. Hippoksen hallituksen perjantainen kokous käydään tietysti etänä sähköisiä apukeinoja käyttäen.

Hippoksen päättäjien ja työntekijöiden vaihtuvuus voi olla sattumaa, mutta joka tapauksessa tahti näyttää pahalta.

Maanantaina hevosalan päättäjien keskustelutilaisuudessa Vantaalla puhunut Suomen Hippoksen puheenjohtaja Juha Rehula kaipasi järjestölle hyvän hallinnon mukaisia ohjeita.

Viime aikojen uutisten valossa hallinnon tarkastaminen voi ollakin paikallaan. Perjantaina eroilmoituksensa Hippoksen hallituksen jäsenyydestä jättänyt Kari Eriksson oli jo kolmas hallituksesta eronnut jäsen tämän vuoden aikana. Erikssonin syyksi nimeämä aikapula on varmasti osasyy ratkaisulle, mutta ei tarvitse olla kummoinen salaliittoteoreetikko arvatakseen, että se ei ollut ainoa syy.

Ex-puheenjohtaja Antti Lehtisalo joutui jättämään paikkansa tunnistusskandaalin takia, ja Kari Lähdekorpi jätti paikkansa hallituksessa keväällä ilmeisesti jonkinlaisen lojaalisuuspuuskan seurauksena. Kolme ennen aikojaan eronnutta hallituksen jäsentä on kuitenkin raju määrä yhteensä seitsemän hengen hallituksessa.

Reilun kahden vuoden aikana järjestöllä on ollut neljä puheenjohtajaa, jos mukaan lasketaan väliaikaisesti tehtävää hoitanut Kari Eriksson.

Myös Hippoksen operatiivisella puolella ovi on käynyt ahkerasti. Kahden vuoden aikana johtoportaasta on vaihtunut toimitusjohtaja, talouspäällikkö, kilpailupäällikkö sekä viestintäpäällikkö, joka on vaihtumassa nyt jo toista kertaa. Samoin Hippoksen eläinlääkäri vaihtuu nyt toista kertaa parin vuoden aikana. Vähemmän näkyvistä, mutta talon sisällä tärkeistä posteista vaihtuvuutta on viime aikoina ollut ainakin yhteyskoordinaattorin ja tiedottajan tehtävissä. Tytäryhtiö Hevosurheilun päätoimittaja on myös vaihtunut.

Vesa Mäkinen totesi Maaseudun Tulevaisuudelle, ettei Hippoksenkaan organisaatio ole "täysin ongelmaton". Työntekijöiden runsas vaihtuvuus on varmasti osittain sattumaakin, mutta tämän tason vaihtuvuus ei ole organisaatiolle eduksi. Pitkäjänteinen suunnittelu - toteuttamisesta puhumattakaan - varmasti kärsii, kun väki vaihtuu alvariinsa.

Ulkopuolelta on vaikea sanoa, onko Hippostalossa ongelmia. On tai ei, turbulenssi ei ainakaan näytä hyvältä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hippos: Kasvattajapalkinnot saadaan liikkeelle ensi viikosta alkaen

Rehula vastaa epäluottamuslauseeseen: "Asia on Hippoksen valtuuskunnan käsissä"

Suomen Hippoksen hallitus ja puheenjohtaja Juha Rehula saamassa epäluottamuslauseen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video