Villisikoja väistellään, Vincennesiin tähdätään - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Villisikoja väistellään, Vincennesiin tähdätään

Miika Lähdeniemi
Saara Jalasti teki Ranch Kellyllä viime viikolla monteharjoituksia.

Maanantaina lähdetään hakemaan revanssia Vincennesistä. Kellyn mukaan päätetään, jatkuuko kilpailukausi vielä sen jälkeen.

Olen aina ollut Kellyn kävelytyskone. Eilen olin ajamassa ja taluttelin sen jälkeen loimien kanssa, jotta hevonen kuivui nopeammin. En ole niin kävelytyskoneihmisiä, tykkään mieluummin näin. Kelly kuivaa pesun jälkeen nopeammin, palautuu ja menee kävelyn jälkeen ulos. Täälläkin on jo vuodenaika sellainen, ettei ole kesähelteitä. Keskiviikkona satoi vettä ja kun vettä tulee, sitä tulee kunnolla. Eilen tosin paistoi jo aurinko, mutta välillä saatiin esimakua tulevasta.

Kelly oli menohaluisen oloinen - ehkä sen takia, että edellispäivänä piti tyytyä pimeässä kävelemiseen. Olin hakemassa Saaran isää Orlyn lentokentältä ja oltiin siellä puolisentoista tuntia kellarissa odottelemassa, kun oli kuulunut pamauksia ja oli pommiepäily. Sama homma oli edelliskerralla, kun kävin piipahtamassa Suomessa.

Kotona tulen seuraavaksi käymään viikon päästä, sillä pidämme Kellyn pikkujoulut kotona Mäntyharjulla. Olen koettanut etänä järjestellä niitä. Sinne on tulossa bändi, ruokaa ja juomaa. Kellyn nimikkobiisi on myös valmistunut, mutta taustalle lisätään vielä kuvaa ja videota ennen kuin se julkaistaan netissä. Se on letkeä ja hauska kappale, jossa on osuvia sanoja. Idean isä on Timo Hirvonen, joka on Kellyn kengittäjä Simo Ikosen avopuolison isä.

Miika Lähdeniemi
Vielä on sentään vihreää jäljellä.Iltahämärissä täällä on sinänsä helppoa lenkkeillä, mutta villisikoja pitää varoa. Siksi en viitsi ilta-aikaan lähteä yksin lenkille. Keskiviikkona ehti tosiaan tulla pimeä ennen kuin ehdittiin Kellyn kanssa ajamaan, mutta tamman kanssa se kyllä onnistuu. Pitää vain valita sellainen ajolenkki, jossa mahtuu pyörähtämään, jos se sattuu säikähtämään jotakin.

Villisiat eivät ole olleet Kellyn laitumella harmiksi, koska se on aidattu tiheällä verkolla. Joillakin laitumella ne ovat tehneet älyttömän isoja monttuja, joihin on ilkeä pimeällä kompastua. Villisikahan on hengenvaarallinen eläin, jos se tuntee itsensä ahdistuneeksi. Päiväsaikaan niitä ei niin näy, mutta kerran olen nähnyt 15-20 villisian lauman.

Kelly on ollut itsekseen tarhassa, mutta ehkä vielä jossakin vaiheessa laitetaan joku ruuna sille kaveriksi. Vaikka se on muuten tiukka täti, hevoskavereiden kanssa Kellyllä ei ole ikinä ollut ongelmia. Toki se vinkuu täällä kaikille tammoille, jotka menevät ohitse.

Välillä sisälle nukkumaan.Kellyn kaveri, laukkahevonen simahti jo.Viime viikon lähtö oli nopeasti ohitse, mutta näitä sattuu. Se oli enemmänkin hevosen hölmistymistä, sillä minusta Hannu toi sen hyvin siitä paikasta radalle. Oletan, että seuraavalla kerralla pitää yrittää ulkoa taaempaa. Ranskassa ollaan aika tiukkoja laukkojen ja epäpuhtaan ravin suhteen. Ilmeisesti 15 laukka-askeleesta hylätään ja epäpuhdasta ravia saa mennä enintään 5-6 askelta. Se on tietysti helppo laskea.

Maanantaina on seuraava yritys Vincennesissä. Lähetystapa ja matka ovat samoja, mutta nyt mukana ovat enintään 600 000 euroa tienanneet. Tämän jälkeen muutkin lähdöt ovat hyviä, sillä ihan kovimmat on rajattu pois. Ainakin 6. joulukuuta on samanlainen autolähtö kuin oli ensimmäisellä kerralla. Hannu ajaa seuraavankin startin ja hänen kanssaan on tulossa paikalle Ikosen Simo, joka laitteli Kellyä kesällä Suomessa. Viime raveissa meitä kävi tervehtimässä Kellyn veljen Oz Kempin entinen omistaja Mika Teittinen.

Kausi on ollut pitkä ja pitää katsoa hevosen mukaan, loppuuko se jo tähän starttiin vai vieläkö jatketaan. Hampaat irvessä tai väkisin ei jatketa kilpailemista. Ainakin marraskuun ajan ollaan vielä täällä. Katsellaan sitten, missä vaiheessa lähdetään takaisin kotimaata kohti. Toivottavasti silloin olisi jo kunnon talvi Suomessakin. Reissu on ollut jo tähän mennessä hieno kokemus, onneksi tuli lähdettyä. Vähän haikeaa on ajatella, että kohta tämä loppuu. Yksi vaihtoehto tosin on, että Kelly olisi täällä vielä talven.

Viime viikolla startin jälkeisenä päivänä Saara meni Kellyllä selästä ja hänen mielestään tammalla pystyisi ihan hyvin menemään myös montélähtöjä. Kelly otti hyvin vauhtia. Montélähdötkin ovat aika kovia täällä ja täytyy miettiä, mikä on hevosen kannalta järkevintä. Kärrylähdöt edellä mennään, mutta jos kaikki on kunnossa ja aikataulullisesti joku lähtö sopii, mikä ettei. Ei siinä niin paljon hävittävää ole. Montélähdöt ovat olleet täällä aika vajaita, mitä olen seurannut. Ranskan raveja on tullut seurattua muutenkin, ja tallin hevonen voittikin eilen.

Olen miettinyt, miten Suomeen saisi samanlaisen ilmoittautumissysteemin kuin täällä. Olisiko siitä haittaa? Tietysti täällä on enemmän raveja ja varaa valita, mihin menee kilpailemaan. Tietysti jos näkisi jonkun liian pahan vastustajan olevan tulossa mukaan, se voisi vaikuttaa. Toisaalta mitä vain voi sattua, kuten monta kertaa on nähty.

Miika Lähdeniemi
Kelly sai eilen tunnustuksen Mäsekin (Mäntyharjun seudun Elinkeinojen kehitys Oy) vuoden mediatekona. Sen kautta koko raviurheilu sai tunnustusta ja näen sen erittäin positiivisena asiana.Kellyn veljen Oz Kempin entinen omistaja Mika Teittinen tuli kannustamaan meitä ennen viime starttia.Tässä valmistaudutaan starttiin.Uusi yritys ensi maanantaina!Kengittäjä Simo Ikonen tulee Hannun kanssa seuraavaa starttia katsomaan. Meitä aina iloisesti palveleva Henna Paattimäki tullee Ranskaan myöhemmin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lauantain 75-ravit suorana lähetyksenä kanavalla 26

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajoon alkuerät – Costello palaa tauolta

Uusi gallup: Kenelle kuuluu vastuu?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video