Villiam - kolmas varsa toden sanoi - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Villiam - kolmas varsa toden sanoi

Villiamin kriteriumvoitto viime pyhänä Solvallassa oli tunteen tasolla isoin juttu minulle hevosten kanssa tähän saakka. Juuri nyt on vaikea kuvitella, että isompaa edes tulisikaan.

En osaa analysoida, mistä kaikesta tuli niin voimakas tunne. Voittaminenhan on aina kivaa. Osatekijöitä on hirmu monta. Jokainen alalla ollut tietää, ettei oikein mikään tule tässä lajissa helposti.

Olen välttänyt elämäni hevosesta puhumista ja vältän edelleen. Siksihän tätä tehdään, että tulisi vielä hienompia hevosia sekä parempia suorituksia. Kuitenkin täytyy myöntää, että Villiamissa on sellaista elämäni hevosen tuntua. Ja kun lisää vielä, että tällä hetkellä kilpaileva Readly Expresskin on loistava, lähes täydellinen yksilö, on tämä huimaa juuri nyt!

Mediahuomio on ylittänyt kaikki ennätykset osaltani tähän mennessä. Se on mennyt yli ymmärryksen. Huomiota on tullut tosi monesta maasta, ei pelkästään Ruotsista ja Suomesta. Joku tässä hevosessa ja voitossa tuntuu osuneen ihmisten ja mediankin hermoon. Onneksi ori on tosi cool.

Villiamhan on rauhallinen aivan hämmästyttävällä tavalla. Mikä nuori hevonen esimerkiksi tuommoisen ME-suorituksen jälkeen suostuu seisomaan täysin samoilla jalansijoilla heti perään? Villiamilta riisuttiin varusteita sen edettyä maalilinjan jälkeen vain tallikaarteeseen asti. Se vain seisoi aivan liikkumatta ja katseli, kun hoitaja hyöri sen ympärillä ja ihmiset hurrasivat. Ja kun kymmenet kuvaajat raksuttiuvat kameroitaan, se vain seisoi täysin paikallaan taas kerran. En minä ainakaan tunne toista hevosta, jolla edes uskaltaisi tehdä kaiken tuon lähdön perään, jolloin usein suorituksen tehneellä on reilusti adrenaliinia veressä. Readly on myös tosi rauhallinen, mutta Villiam on täysin omassa luokassaan rentoudessaan. Minä kyllä osaan ottaa rauhallisesti, mutta minulla onkin rutiinia. Villiam sen sijaan on luonnonlahjakkuus.

Yksi juttu tässä on, että olen yrittänyt antaa viime vuosina hevosilleni mahdollisimman stressittömän ympäristön, ja rakentanut tallirutiineja sitä silmälläpitäen. Siihen tarvitaan hyvä henkilökunta, ja ehkä Villiaminkin perusteella olemme onnistuneet jossain. Villiamin hoitaja Frederica Sandberg on ollut mahtava, ja samaa voi sanoa koko tallin väestä.

Sanotaan, että hyvällä tuotteella pitää olla hyvä tarina. Siksi kai tämä on nyt niin huomion kohteena, vaikka eihän tämä minulle ole mikään tuote. Boko-kasvattaja John Bootsman esimerkiksi kertoi julkisuudessa, kuinka oli halunnut ostaa osuutta Villiamista. Se on vain osatotuus. Moni muukin on kysynyt, mutta en ole koskaan hetkeäkään miettinyt myymistä.

Nimihän tulee isänisältäni, joka kuoli nuorena sodassa.

En voi sanoa tietäväni hirveästi

Villiam-isoisästäni

, koska isänikin oli pieni, kun Villiam menehtyi. Mutta olihan tuo mies tärkeä, eihän tässä muuten oltaisi.Villiam-hevosessa jalostus on osunut täysin kohdalleen. Tottakai olen yrittänytkin sitä, mutta jokainen tietää, ettei se tapahdu ihmisen kontrollissa. Varsasta tulee mitä tulee, jos tulee. Emä 

Gold Strike 

oli mahtava hevonen sekin, mutta se oli luonteeltaan tosi kipakka. Isästä 

Muscle Hillistä 

voi tulla myös räväköitä hevosia, mutta rauhallisuudessa 1+1 on ollut 100%.Gold Striken kaksi aiempaa varsaa olivat epäonnisia. Ensimmäisellä varsalla 

Manningilla 

(Muscles Yankee) oli synnynnäinen vika, ja se jouduttiin lopettamaan. Seuraava varsa 

Cooper 

(Muscle Hill) oli hieno, mutta se törmäsi treenionnettomuudessa toisen hevosen kanssa ja loukkasi jalkansa niin pahasti, että myös se piti lopettaa. Sitten tuli Villiam. Ei se mahtava tunne tosin johtunut tästä epäonnisesta historiasta ollenkaan. Tai ehkä promillen verran. Gold Striken neljäs varsa on vuoden ikäinen tamma 

Railin 

(Trixton). Nämä edelliset olivat oreja.Villiam on ollut syntymästä saakka jokseenkin virheetön. Jos minun pitäisi eritellä 100 eri paikkaa tai ominaisuutta siitä, joutuisin luultavasti antamaan kympin kaikista. Koska sellaista asiaa kuin täydellinen hevonen - tai ihminen - ei olekaan, ymmärrätte miten erikoistapauksesta on kyse.Haluan antaa Villiamille kaiken sen tarvitseman ajan, jotta se voisi kehittyä. Tänä vuonna se ei enää kilpaile, se on varmaa. Aika näyttää, koska seuraavan kilpailun aika on. Ja onhan se tuote, vaikka minä en halua ajatella sitä niin. Parissa päivässä Kriteriumin jälkeen siltä oli minulta kysytty paikat valehtelematta ainakin 60 tammalle, jos se sattuisi astumaan ensi vuonna. Voi olla että se astuukin. Readly Expressin kanssahan tuollaisesta on ihan hyvät kokemukset, ja tiedämme nyt suurinpiirtein miten toimia. Villiam näytetään orilautakunnalle ja katsotaan sitten miten siinä edetään. Mietitään sitä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Untersteiner: Lewis Ale tuli upeassa kunnossa - aikaa menee silti

Reino Palomäen kolmevuotislupaukset taas kunnossa

Mascate Matchin "arvot kohdallaan"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video