Kohti uusia seikkailuja - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Kohti uusia seikkailuja

Anu Leppänen
Suomen päivä koittaa Elitloppetissa, niin myös Timo Nurmoksenkin? Siinä on kisa, jota Ruotsin Kriteriekungen ei ole vielä voittanut. Tämän vuoden tallin paras kortti toukokuun lopun vauhtimyllyyn on valmentajan mukaan italialainen tamma.

Vuosi 2018 on vasta alullaan, mutta niin paljon on jo tapahtunut. Kaikkea ei ehdi edes sulattaa tässä vauhdissa. Ravinetin blogin tekeminenkin on ollut huippumukavaa, mutta nyt täytyy suunnata ajankäyttöä uudella tavalla.

Vuosi uhkaa olla jännä jatkossakin: juokseeko Readly Express myös Elitloppetissa, jonne se on siis jo kutsuttu, Villiamilla on Derbyn vuotensa ja tallissa on iso liuta muitakin todella mielenkiintoisia nuoria ja vanhempia hevosia? Olen ollut onnekaskin saadessani työskennellä tuollaisten parissa.

Lisäksi ruotsalaisessa raviurheilussa on "pokalåret", palkintojen korotusten vuosi, ja uusilla entistä paremmilla ehdoilla aika on hyvä tilaisuus monille raviurheilijoille - suomalaisillekin.

Readly on palautunut mainiosti Prix d'Ameriquesta, mitä nyt kaviot kuluivat yllättävänkin paljon. Se on rento oma itsensä, kuten aina. Nyt on aika fifty-sixty, kilpaleeko ori 11. maaliskuuta Cagnes-Sur-Merin Criterium de Vitessessä, vai tuleeko se takaisin Ruotsiin keskittymään kevätkauteen. Tämä kausi on joka tapauksessa pyhitetty kilpailemiselle, joten kyllä ainakin se Elitloppet on kovasti mielessä, jos se hevoselle itselleen käy.

Villiam taas palvelee Menhammarissa tammoja alkukauden. Toki se käy "kotona" treenaamassakin, mutta sillä on tähtäin asetettu loppukauteen ja tietysti siis Derbyyn. Mennään hieman kuten Readlyllä viime kaudella: alku siitoshommia ja loppu kilpaurheilua.

Tallin hevoset ovat ainakin tätä kirjoitettaessa muutenkin hyvällä mallilla, ja moni tähtää ikäluokkakisoihin tai muihin hyvän tason kilpailuihin. Kuten jo sanoin, tilanne on ravivalmentajalle herkullinen, mutta vaatii huolellista keskittymistä. Lisänä arkeen on tulossa kirjaprojektia, ja tässä suurvoiton jälkeen vienti on kieltämättä ollut aika hurjaa muutenkin. Siinä vauhdissa täytyy yrittää pitää huolta itsestäänkin. Juhlat juhlina, mutta melkein parhaita hetkiä Prix d'Amerique-voiton jälkeen on ollut, kun kotiin Tullingeen on tullut lumi ja ladut, ja on päässyt hiihtämään!

On tullut aika kiittää Ravinetin lukijoita ainakin tällä erää kiinnostuksesta näihin blogikyhäelmiini. On ollut mukavaa ja mielenkiintoista olla mukana laittamassa liikkeelle uudenlaista mediaa, kiitos. Nyt - kohti uusia seikkailuja!

Voit myös lukea näkemyksiäni ihanteellisen ravihevosen rakenteesta ja siitä mihin suuntaan jalostuksen pitäisi kehittyä tulevaisuudessa. Lähipäivinä ilmestyy Raveista.Rakkaudella. 2018 -kuvasto. Var så god!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Chapuy johdattaa Elitloppet-pottiin

Elitloppet-lauantait tuottavat lähes varmuudella ison 75-potin

Next Direction ja Sobel Conway unelmapaikoilta Elitloppet-lipun metsästykseen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video