Uutiset

Hiihtokeskus, Kaivopuisto, kauppakeskus – mitä seuraavaksi?

Anu Leppänen
Jouko Kangas uskoo lujasti Lapin eksotiikan ja ravien yhdistämiseen Levin jääravien tapaan Rovaniemen Arctic Horse Racessa.

Taas avataan uusia kaviouria, kun ravit viedään ensimmäistä kertaa kauppakeskukseen. Lumiravien areenana toimii tänä viikonloppuna Lempäälän Ideapark.

Ravien katselun siirryttyä parin viime vuosikymmenen aikana radoilta etäpelipisteiden kautta nettiin laji on havahtunut uusasiakashankinnan merkitykseen. Eikä vain ajatuksen tasolla, vaan käytännön toimenpitein.

Levin jääravit oli ajatuksena upea, muttei lähtenyt lentoon ihan sillä tavalla kuin olisi toivonut. Sunnuntai vaihtopäivänä – jolloin useimmat vanhat lomalaiset lähtevät ja uudet tulevat - ei ollut optimaalinen viikonpäivä hiihtoturistien houkuttelemiseksi raveihin, ja kun jääravien areena siirtyi lisäksi Immeljärveltä hiihtokeskuksen välittömästä läheisyydestä bussimatkan päähän Levijärvelle, toivottua yleisöryntäystä ei syntynyt. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Kun jääravit toton kera vaativat talkoo- ja muun työn myös taloudellisia ponnistuksia, ne hiipuivat pikku hiljaa pois. Konseptia yritettiin viedä seuraavaksi Tahkolle, missä jääraveille olisi löytynyt parempi paikka laskettelurinteiden alta Tahkonlahdelta. Liekö hyvissä ajoin tiedetty veden nouseminen jäälle ollut ainoa syy vai ei, tosi toimiin ei koskaan päästy.

Imagollisesti kultasuoneen iskettiin Helsingin Kaivarissa, missä nautittiin Cityravien ja kevätauringon lisäksi myös ennen näkemättömästä koko hevosalan yhteistyöstä. Ideaparkissa jatketaan voittopuolisesti ravihevos- ja ponivoimin, mutta kaikista ennakkomerkeistä päätellen yhtä menestyksellisesti.Mitä seuraavaksi? Kyntämätöntä sarkaa riittää vielä.

Itse en voi olla haikailematta neljä vuotta sitten käynnisteltyjä Stadin jääraveja Hietaniemen rannassa. Niiden suunnittelu lähti vauhdilla Uudenmaan hevosväen ja Vermon voimin liikkeelle, mutta hyytyi ilman Hippoksen vetovastuuta työmäärän valjettua.

Lähietäisyydeltä projektia seuranneena sain kuvan, että tapahtuman peruuttamisen viralliseksi syyksi ilmoitettu lämmin kevät ja epävarmuus jäätilanteesta oli järjestäjille lopulta vain helpotus ja kunniallinen ulospääsy mahdottomaksi osoittautuneesta tehtävästä.

Nyt kun hevosväki on Kaivarin verran kokeneempaa onnistuneesta suurtapahtuman järjestämisestä ja yhteistyöstä Helsingin kaupungin kanssa ja oppii edelleen lisää Ideaparkista, ei Stadin jääravit Hippos-vetoisesti toteutettuna tuntuisi enää yhtä utopistiselta. Eikä itse asiassa yhtään utopistiselta.

Varsinkaan kun talvi on kylmempi ja jää Helsingin edustalla lujempaa kuin vuosiin.

Kuinka moni ei ole ennen käynyt raveissa, käsi ylös!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Täyteen vuokratut ostoskeskukset houkuttelevat pois keskustoista maakunnissa – "Tarvitaanko kaupan tiloja tulevaisuudessa näin paljon?"

Kärsiikö Seinäjoen keskusta Ideaparkista? – Näin erimieliset tutkija ja kaupunginjohtaja vastaavat

Seinäjoki saa kauan kaivatun Ideparkin – ”Tori on 10 000 vuotta vanha keksintö, ja nykyään siinä on vain katto pään päällä"

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video