Uutiset

Vierasblogi: Tänäänkin huomisen tekijöille

MT Ravinetti tarjosi Suomen Hippoksen hallitusehdokkaille mahdollisuuden vierasblogiin. Viidestä ehdokkaasta kolme tarttui tilaisuuteen. Heidän kirjoituksensa julkaistaan peräkkäisinä päivinä arvottuina.
Anu Leppänen
Yhdessä olemme enemmän kuin tekijöidemme summa.. Siksi yhteistyö on voimaa, oli kyse sitten omistamisesta, valmentajien, ratojen, liittojen, yhdistysten ja järjestöjen, toiminnasta tai niiden yhteistyöstä viranomaisten, rahoittajien tai sidosryhmien kanssa, kirjoittaa Anne Laitinen

Hevoset ovat aina olleet osa suomalaista yhteiskuntaa siinä muuttuen ja sitä muuttaen. Tähän Matti Mahlamäkeä mukailevaan lauseeseen kiteytyy myös raviurheilun nykyhetki ja tulevaisuus.

Yhteiskunnalliset megatrendit muokkaavat raviurheilua tälläkin hetkellä: kaupungistuminen, maatalouden rakennemuutos, kestävä kehitys, digitalisaatio, jakamistalous – you name it.

Tulevaisuustyöryhmien esitykset on saatu valmiiksi ja valtuuskunta tekee niiden pohjata jatkolinjaukset tuleville vuosille. Esityksissä on ennakkotietojen perusteella isompia kokonaisuuksia ja pienempiä käytännön asioita kriittisesti tarkasteltavaksi ja toteutettavaksi.

En käy tässä läpi tulevaisuusryhmien ehdotuksia tai raviurheilun itsestään selvyyksiä: uusien harrastajien, omistajien ja valmentajien mukaan saamista, matalaa kynnystä tulla lajin pariin, hyvän palkintotason merkitystä ja oikeanlaisia kilpailumahdollisuuksia eri ikäluokille, kotimaisen kasvatuksen kannattavuutta, motivoivampaa tulonjakoa radoille jne, vaan nostan muutaman näkökulman esille.

Jotta laji pysyy elinvoimaisena myös tulevaisuudessa, on meidän pystyttävä vastaamaan alaan kohdistuviin odotuksiin vastuullisuudesta, läpinäkyvyydestä ja lajin eettisyydestä. Hevosen ja sen hyvinvoinnin on oltava keskiössä kaikessa tekemisessä. Aidosti, kaikkien alan toimijoiden toteuttamana. Ja nähdyksi tehtynä.

Yhteistyössä on voimaa – myös raviurheilun kehittämisessä. Oli sitten kyse valmentajien, ratojen, liittojen, yhdistysten ja järjestöjen, koko hevosalan ja sen sidosryhmien, viranomaisten ja virkamiesten tai ulkopuolisten rahoittajien kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Yhdessä olemme enemmän kuin tekijöidemme summa.

Raviurheilun toimintakulttuuria on tarkasteltava kriittisesti ja meidän on tarjottava myös nuorille mahdollisuus tulla mukaan niin harrastajaksi, valmentajaksi kuin luottamustehtäviin. Haasteita riittää, alenevien Veikkausvoittovarojen myötä erityisesti. Mutta niin on aina riittänyt. Lajin tulevaisuus tehdään tänäänkin tuleville sukupolville.
 

Kuva: Anu Leppänen
Anne Laitinen on toinen Hippoksen hallituksen naisjäsenistä. Toinen on Marjo Kaipainen. Yhteensä Hippoksen hallituksessa on seitsemän jäsentä.Anne Laitinen

Kirjoittaja on toiminut Luva Agrologien liiton toiminnanjohtajana viime vuodesta. Sitä ennen vihtiläinen Laitinen työskenteli lähes kymmenen vuotta hevostietokeskus Hippolis ry:n toiminnanjohtajana. Suomen Ratsastajainliitto palkitsi hönet Vuoden kavionjälki -tunnustuksella työstä eri hevoslajien yhteistyön hyväksi.  KUVA: Anu Leppänen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hippos langetti pitkän kilpailukiellon hevosen asiattomasta kohtelusta

Hippoksen eväät tulevaan: Uusi strategia, ukkoutuvat voimat

Varsojen kilpailuoikeudet ja suhtautuminen eläinsuojeluun jakavat Hippoksen hallitusehdokkaita

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video