Uutiset

Vierasblogi: Miten kehittää raviurheilua kilpailutapahtumana?

MT Ravinetti tarjosi Suomen Hippoksen hallitusehdokkaille mahdollisuuden vierasblogiin. Viidestä ehdokkaasta kolme tarttui tilaisuuteen. Heidän kirjoituksensa julkaistaan peräkkäisinä päivinä arvottuina.
Anu Leppänen
Magic Mondayn ja Superlauantain jatkoksi Tuomo Ojanperä toivottaa tervetulleiksi muutkin kokeilut ravien aikataulun kehittämiseksi nykykatsojille sopivaan muotoon.

Vanhan sanonnan mukaan ajat muuttuvat ja me sen myötä, mutta miten raviurheilun pitäisi vastata tähän haasteeseen? Kokonaisuuden pohtiminen voisi vaatia useammankin kirjoituksen, mutta mietitään vaikka itse kilpailutapahtumaa.

Kautta aikojen ovat hevoset juosseet kilpaa pääasiassa soikealla radalla eri pituisia matkoja. Sille asialle ei kuulukaan tehdä mitään, mitä nyt joskus mausteeksi joku sprinttikisa maastohiihdon tyyliin. Siinäkin lajissa kysymys on varmaankin ollut kilpailijoiden pitäminen mahdollisimman lähellä yleisöä. Ja yleisöstä sekä sen riittävyydestä raviurheilunkin tulevaisuus on kiinni. Siksi ravitapahtumaa tulee kehittää nykyajan katsojan mieltymyksien mukaan.

Mieltymyksiä tietysti löytyy joka lähtöön. Siinä missä television välityksellä raveja seuraava haluaa jatkuvaa lähtöjen virtaa tyyliin Magic Monday tai Superlauantai niin paikan päällä oleva katsoja tyytyy varmasti verkkaisempaan tempoon, joka mahdollistaa lämmitysten seuraamisen ja ehkä jopa sosiaalisen seurustelun muiden ravientusiastien kanssa.

Ravitapahtuman aikataulu onkin asia, jossa erilaiset kokeilut ovat varmasti tervetulleita, kunhan muistetaan olla vaikeuttamatta itse pääosan esittäjien työtä. Teivossa tällä viikolla alkanut kokeilu esittelystä luopumisesta on tästä tuorein esimerkki, ja se on herättänyt jo vilkasta keskustelua niin puolesta kuin vastaan.

Niinhän sen kuuluu ollakin, sillä yrityksen ja joskus myös erehdyksen kautta uusia tapoja viedä kilpailuja läpi voi löytyä.

Myös erilaiset oheisohjelmat ravien aikana saattaisivat saada kannatusta, mutta niidenkään sijoittelu ei saisi varastaa liikaa huomiota kilpailijoilta.

Mahdollisuuksia varmasti löytyy lisää, kunhan muistetaan, että kehittäminen vaatii aina muutosta, mutta muutos ei aina tarkoita kehitystä.
 Tuomo Ojanperä

Kirjoittaja on Suomen Ravivalmentajat ry:n puheenjohtaja ja hän pyrkii toiselle kaudelle Suomen Hippoksen hallitukseen. Porilainen Ojanperä pitää valmennustallia Porin raviradalla.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tulevaisuusohjelma jumittui Hippoksessa – luottamusjohto ei kommentoi

Hippoksen hallitus uudistuu - Laitinen ja Voutilainen uusina, Ojanperä jatkaa

Vierasblogi: Tänäänkin huomisen tekijöille

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video