Uutiset

Kommentti: Kavioliiga ei ole vielä valmis

Antti Savolainen
Chief Orlandon pistetili Kavioliigassa ei Lappeenrannassa kartu, kävi miten kävi.

Kavioliiga ehti tuskin päästä vauhtiin, kun vastaan tuli ensimmäinen valuvika.

Meitä raviaktiiveja Kavioliiga ei välttämättä ensi kuulemalta sytyttänyt. Ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa ei voinut välttyä ajatukselta, että kyseessä oli vanha kultadivisioona uudessa pakkauksessa.

Sitä ilahduttavampaa oli huomata, että starttiinsa mennessä Kavioliigasta oli jalostunut ihan hyvä juttu. Säännöllisyys, seurattavuus, kausiluontoisuus, rahalliset lisäkannustimet… Kaikki pelkkää plussaa, ainakin ellei tarvitse miettiä, keneltä lisäraha palkintoihin on pois. Lisäraha ykkössarjalaisille, joille sitä jo ennestään jaetaan eniten.

Mutta suu loksahti ammolleen, kun lauantain Lappeenrannan lähtölistat julkaistiin. Suomenhevosten avoin ryhmä 7000 euron ykköspalkinnolla, mukana Välähdys, JosveisPolara, Ellin Sisu.. – kyllä, Kavioliigaa niin kuin pitääkin. Lämminveristen avoin ryhmä 7000 euron ykköspalkinnolla, mukana Kavioliigan kärkihevosista Chief Orlando, Workout Wonder, Edward  Ale… - ei Kavioliigan lähtö! Voiko pitää paikkansa?

”Kavioliigassa on kummallakin rodulla 6 kappaletta osakilpailuja, jotka ovat ennakkoon määrätyt, eikä Lappeen lämminveristen avoin ryhmä kuulu niihin”, Hippoksesta vahvistetaan.

Ihmetellä sopii, miksi osakilpailuja pitää olla tietty, ennalta rajattu määrä. Ja jos pitää, miksi osakilpailuista yhden pitää olla ennemmin Forssan Tammavaltikka kuin Lappeenrannan kaikille avoin ryhmä. Tammoista yksikään tuskin edes yksittäisen ”meetingin” kärkisijoista ottelee, saati kauden päätteeksi koko liigan.

Kaikki kunnia tammoille, jotka kiistatta ansaitsevat omia lähtöjään myös kavioliigakaudelle syksyyn ja talveen, mutta eikö mahdollisuus juosta Grand Prix –lähdöissä hoituisi paremmin tammakiintiöllä kuin avoimien osakilpailujen määrää rajoittamalla?

Käsitys Kavioliigasta hämärtyy, jos joutuu arvailemaan, mikä avoin Toto75-sarja siihen kuuluu ja mikä ei.

MT Ravinettiä julkaiseva Maaseudun Tulevaisuus on Kavioliigan yhteistyökumppaneita.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ensimmäiset Kavioliiga GP:t Lexus Dreamille ja Josveisille

Ravihistorian ensimmäiset Kavioliiga GP:t 75-rivissä

Välähdys lähtee Seinäjoelle - Kavioliiga GP -lähtölistat valmiit

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video