Uutiset

Breeders Coursen satsaus omaan Vermon karsintaan kannatti

Kansainvälinen kilpailusarja Breeders Course keräsi hyvin kiinnostusta suomalaisten hevosenomistajien keskuudessa. Marraskuun lopussa erääntyneen ensimmäinen maksuerän jälkeen Breeders Coursen kaksivuotissarjassa on mukana 25 ja kolmivuotissarjassa peräti 45 yksivuotiasta suomalaista lämminveristä.
Kuva:Terhi Piispa-Helisten
Aetos Kronosta juhlittiin tämän vuoden ensimmäisenä Breeders Course -voittajana Solvallassa.

Kiinnostusta Breeders Coursea kohtaan lisäsi se, että Vermolla on optio saada järjestää kolmivuotiaiden karsintalähtö vuonna 2021, mikäli riittävästi suomalaisvarsoja maksetaan mukaan. Kolmivuotissarjaan ilmoitettiin 45 hevosta, mikä oli positiivinen määrä. Jos määrä pysyy samalla tasolla kahden jälkimmäisen maksuerän jälkeen ja hevosia ilmoitetaan riittävästi, Vermon karsintalähtö on toteutumassa.

”On hieno juttu, että Suomi on hyppäämässä toden teolla mukaan Breeders Course -yhteistyöhön”, Breeders Coursen toimitusjohtaja Magnus Rundgren iloitsee. ”Lähdöt jatkavat kehittymistään ja toivottavasti pääsemme ajamaan karsintalähdön Vermossa vuonna 2021.”

Breeders Coursen perusajatus on ollut vastata hevosmäärien negatiiviseen kehitykseen Euroopassa tarjoamalla hyväpalkintoisia lähtöjä nuorille hevosille. Kaksi- ja kolmivuotislähtöjä on ajettu Hollannissa, Italiassa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Vuonna 2018 syntyneestä ikäluokasta suurin määrä maksettuja hevosia tuli Ruotsista ja Italiasta. Breeders Courseen on jäljellä vielä kaksi maksuerää seuraavan puolentoista vuoden aikana. Kolmivuotissarjan 2021 Breeders Course -finaali ajetaan Ruotsin pääradalla Solvallassa Elitloppet-viikonloppuna miljoonan kruunun ykköspalkinnolla.

Linkki Breeders Coursen nettisivuille

Linkki maksettujen varsojen päivitettyihin listoihin

 

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video