Enemmistö MAS Champin hylkäyksen kannalla – suurkilpailuvalvoja eri mieltä - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Enemmistö MAS Champin hylkäyksen kannalla – suurkilpailuvalvoja eri mieltä

Pasi Jetsu allekirjoittaa Oulun tuomariston ratkaisun täysin, vaikka olisi henkilökohtaisesti hyötynyt MAS Champin hylkäyksestä.
Anu Leppänen
Paitsi ravituomari, Pasi Jetsu on myös aktiivinen ravihevosten kasvattaja ja omistaja. Tässä hän juhlii Mamajuanan voittoa Christa Packalenin, Niki Finnströmin ja osaomistajiin kuuluvan Juha-Pekka Salmisen kanssa.

Suurkilpailuvalvojana lauantaina toiminut Pasi Jetsu joutui erikoislaatuiseen tilanteeseen, kun hänen osaomistamansa Santo Grial juoksi Ponsse Cupin finaalissa 12 000 euron ykköspalkinnosta.

”Valvojavuorot oli jaettu jo vuoden alussa, jolloin ei tietenkään ollut tietoa, että hevoseni juoksisi Oulussa. Kun se selvisi, selvitin etukäteen huolella, oliko ok toimia suurkilpailuvalvojana”, Jetsu alustaa.

”Kollegojen ja Hippoksen kilpailupäällikön kanssa keskusteltuamme päädyimme siihen, että oli, koska kyseessä ei ollut suurkilpailu (raja 15 000 euroa) eikä läsnäolo tuomaritornissa ollut pakollinen. Jääväsin itseni enkä ollut paikalla lähdön eikä sen käsittelyn aikana.”

Kuin kohtalon oikusta lähtöä johtanut MAS Champ kampesi loppusuoran alussa äkisti sisälle päin tavalla, joka olisi saattanut johtaa hylkäykseen radalta poistumisesta ja nostaa Santo Grialin voittajaksi. Tuomaristo päätti hyväksyä MAS Champin juoksun, ja Pasi Jetsu seisoo päätöksen takana.

”En nähnyt minkäänlaista materiaalia, jonka perusteella olisi voinut sanoa aukottomasti MAS Champin poistuneen radalta. Tuomaristo teki päätöksensä sillä hetkellä käytettävissä olleen materiaalin perusteella valjakon eduksi, ja se oli minusta täysin oikein.”

Ravinetin gallupissa kysytään tällä viikolla, olisiko MAS Champ kuulunut hylätä. Keskiviikkoiltapäivällä 57 prosenttia vastaajista oli hylkäyksen kannalla, 43 prosenttia sitä vastaan.

Gallup on edelleen käynnissä ja löytyy tietokoneella tämän sivuston oikeasta alalaidasta ja mobiililaitteilla sivustoa alaspäin selaamalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Varsat vauhtiin - edessä on kihelmöivä Kriterium-karsintailta

Oona Halme nousi Ponikuninkuusravien ykkösnimeksi – katso sunnuntain lähdöt nyt koosteesta

Kolmevuotislupaus Aaton Yllätys vaihtoi vielä omistajaa ja jatkoi Ojanperälle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video