Uutiset

Kontio sai 11000 täyteen

Jorma Kontio on ensimmäinen pohjoismainen raviohjastaja myös 11000 voiton merkkipaalulla. Kontio ajoi puuttuvat kaksi voittoa torstain Örebron lounasraveissa Timo Nurmoksen valmennettavilla.
Kuva: Anu Leppänen
Jorma Kontio ajoi tänä vuonna kolmatta kertaa urallaan Solvallan ajajaliigan voittajaksi.

Kontio ohjasti Örebrossa voittoon Nurmoksen valmentamilla Mellby Herolla ja Ajlajkilla. Sen jälkeen Jorma Kontio, 66, ajoi vielä kolmannenkin voiton kaikkiaan viidessä lounasravilähdössä! Oulusta lähtenyt Jorma Kontio on saavuttanut monta muutakin merkkipaalua ykkösenä Pohjoismaissa, mutta tässä tuli yksi lisää, eikä tahti tunnu hidastuvan siis lainkaan. Toukokuussa Kontio valittiin raviurheilun Hall Of Fameen nykyisessä kotimaassaan Ruotsissa.

Jorma Kontio voitti mm. nykyisen kotiratansa Solvallan ajajaliigan viime vuonna toista kertaa urallaan. Hän taistelee samasta jälleen kerran Örjan Kihlströmin kanssa. Jälkimmäinen on kaksi voittoa edellä Ruotsin pääradalla lukemalla 96, kun on vielä muutama kilpailupäivä Tukholmassa jäljellä.

Lauantaina Kontio ohjastaa Rovaniemellä uudessa kansainvälisessä ohjastajakisassa Arctic Horse Racessa ja 75-raveissa. Vastassa on mm. 11450 voiton mies Tim Tetrick, 38, joka on Pohjois-Amerikan voitokkain tällä hetkellä.

"Illalla jatketaan Rommessa", Jorma Kontio myhäili jälkimmäisen voittajan Ajlajkin ykkösen jälkeen Håkan "Lillis" Ohlssonin haastattelemana.

"Silloin kun en aja kilpaa, viihdyn kotona Enköpingissä."

Voit katsoa Kontion voiton numero 11000 tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: avointa vauhtia Teivossa - 64-jackpot jatkuu Rommessa

Uutisviikko minuutissa: hevoskaupan perumisesta PM:n kautta ulkomaan menestyksiin

Tetrickin hyväntekeväisyyskello tuotti 13000 taalaa - jatkossa lisää

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video