Voitti toisenkin lähtönsä – karmea epäonni kohtasi seuraavana päivänä - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Voitti toisenkin lähtönsä – karmea epäonni kohtasi seuraavana päivänä

Hevosen irtipääseminen harjoitusraveissa koitui 2-vuotislupaus Fancy Avenuen kohtaloksi viime viikon keskiviikkona.
Anu Leppänen
Hevosia pääsee kolarien tai muiden sattumusten johdossa raveissa toisinaan irti, mutta yleensä vakavilta seuraamuksilta vältytyään. Kuvituskuva, ei liity uutisen tapaukseen.

Fancy Avenue oli avannut uransa voitolla Lahdessa ja voitti toisenkin starttinsa Teivon Tammasarjassa 3. joulukuuta. Hallittu voitto 15-lopetuksella ja volttiajalla 19,0 kertoivat kyseessä olevan poikkeuksellisen lahjakas aloittelija.

Seuraavana päivänä tamma palautui rauhallisesti startista kotitarhassaan Forssan Pilvenmäellä, kun alkoi tapahtua. Harjoitusraveissa irti päässyt hevonen pääsi ylittämään talliportin ja painui talleille osa kärryistä perässään törmäten lopulta Fancy Avenueen kohtalokkain seurauksin. Tämä menehtyi matkalla klinikalle.

Aloittelevalle hevosenomistajalle kyseessä olisi saattanut olla todellinen järkytys, mutta pitkään ja paljon hevosia omistanut Jussi Hietalahti osaa suhtautua siihen rationaalisesti.

”Mutta olihan se erikoinen tapahtumasarja. Monta sattumaa piti tapahtua, että näin kävi”, hän huokaa.

”Tamma vaikutti tosi lupaavalta, ja sen kanssa suunniteltiin Ruotsiin lähtöä. Se reissu jää nyt jonkun muun hevosen kanssa tehtäväksi.”

Marjo Lindströmin talliin Hietalahdelle jäi hänen samasta Ruotsin huutokaupasta ostamansa ja samassa koelähdössä Fancy Avenuen kanssa juossut, mutta vielä starttaamaton King Cole. Muitakin hevosomistuksia Hietalahdella on, kärkenä 2-vuotias jenkkiori Moon Bridge yhdessä Janne Korven ja Esa Lahtisen kanssa.

Fancy Avenue oli vakuuttamaton, mutta Jussi Hietalahti olettaa saavansa siitä korvauksia joko ravien järjestäjän vastuuvakuutuksesta tai irti päässeen hevosen pakollisesta kilpailuvakuutuksesta. LähiTapiola aloittaa asian käsittelyn Hippoksen avustuksella, kun patologin lausunto valmistuu.

”Raha on tässä kuitenkin toisarvoinen asia. Enemmän harmittaa hevosen puolesta, kun aloitus oli hyvä ja suku sellainen (Andover Hall – Staro Ambush, Muscles Yankee), että olisi voinut joskus varsojakin teettää”, Jussi Hietalahti toteaa.

Linkki Fancy Avenuen tietoihin Heppa-järjestelmässä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bold Eagle on päällikkö myös Mohawkissa

Janne Korpi etenee Moon Bridgellä oikotietä huipulle?

Charlottenlundin raviradan tulevaisuus vaakalaudalla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video