Uutiset

Santtu Raitala liigavoittoon – ”Tuntui pitkään ihan saavuttamattomalta”

Vaikka vuotta on vielä viisi päivää jäljellä, järjestys ajajaliigan kärjessä ei enää muutu.
Anu Leppänen
Santtu Raitalalla riittää aihetta hymyyn. Uran ennätysvuosi huipentuu ajajaliigan voittoon kaikkien aikojen nuorimpana suomalaisohjastajana, ja edessä häämöttää virkistävä loma.

Tapaninpäivän jälkeen Santtu Raitalalla on voittoja 274, Hannu Torvisella 261. Ajokkeja Torvisella on kuitenkin enää 10, joten ero ei ole kiinni ajettavissa.

”Hienolta tietysti tuntuu. Itselleni tämä on sellainen asia, ettei siitä osannut edes haaveilla ennen kuin vasta joskus syksyllä. Se tuntui ihan saavuttamattomalta”, Santtu Raitala sanoo.

”Taisto oli tiukka, pitkään mentiin Hannun kanssa vuorovedolla niin, että jos toisella oli hyvä päivä jossain, niin toinen kuittasi heti jossain muualla. Se oli jännää meille ja varmaan ravien seuraajillekin.”

Nyt Santtu päättää kautensa sunnuntaina Ouluun, Hannu maanantaina Lahteen. Vaikuttiko loppupäivien ohjelmaan se, että johto kasvoi turvalliseksi?

”Maanantaina varmaan olisi tullut ajettua, jos olisi ollut tiukempaa. Uudenvuodenaatto on sellainen päivä, että olisi tullut tehtyä jotain muuta joka tapauksessa”, Santtu väittää.

Nyt luvassa on vähän pidempikin tauko, sillä heti uudenvuoden jälkeen hän lähtee lomalle ja palaa ajamaan vasta 11.1. Lahden raveihin.

Seinäjoki-Race ja Kriterium kohokohdat

Päättyvä vuosi on Santtu Raitalan uran ylivoimaisesti paras. Voittoja on jo nyt 80 enemmän kuin edellisvuonna, sisään ajettua rahaa yli 400 000 enemmän.

”Kun näin pitkää, vuoden periodia katsotaan, niin yksittäisissä asioissa jää tietysti aina parannettavaa. Epäonnistumisetkin kuuluu lajiin, eikä niiltä voi välttyä. Kokonaisuuteen täytyy olla kuitenkin erittäin tyytyväinen”, Santtu Raitala summaa.

”Voitoista ylitse muiden erottuivat Atupemin Seinäjoki-Racen ja Raskolnikov Fridon Kriterium-voitto. Seinäjoki-Racen voitto oli mulle ensimmäinen kansainvälinen suurvoitto, ja Kriterium on klassinen lähtö, jollaisia tietysti on hieno voittaa.”

”Myös maailmanennätys Suomessa syntyneellä hevosella (Edwina Orden) oli mahtava juttu. Ja Ojanperän Antin kanssa tehtiin paljon yhteistyötä ja voitettiin paljon 75-lähtöjä”, Santtu listaa kohokohtia.

Uuteen kauteen hän lähtee, kuten edellisiinkin, jalat tiukasti maassa.

”Tämä on laji, jossa ratkaisee moni muukin asia kuin oma tekeminen: hevoset, niiden valmentajat, omistajat.. Yksittäisiä tavoitteita on siksi turha asettaa.”

”Mutta töitä tehdään entiseen malliin, kunhan reissusta palataan”, Santtu lupaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

75-karonkka: Hieno ele hevosta ja koko lajia kohtaan

Muistatko nämä kaikki? Ravivuosi 2019 toi kansainvälisiä läpimurtoja

”Humiseva on ollut pelottavan hyvä tauon jälkeen”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video