MT Ravit tapaa tuhannen varsan kouluttajan Ari Vianderin Nastolassa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

MT Ravit tapaa tuhannen varsan kouluttajan Ari Vianderin Nastolassa

MT Ravit piipahtaa Nastolassa Ari Vianderin tallissa. Hänet ja avopuoliso Krista Skutnabb tunnetaan varsinkin nuorten hevosten opettajina ja valmentajina. Tilalla on myös siitostammojen varsotuspalvelua.
Jukka Heiskala
Toimittaja Juha Jokinen, Ari Viander ja Le Gros Bill.

Tällä kertaa MT Ravit tapaa todellisen varsaopettajan Ari Vianderin. Hänen taitavassa ohjauksessaan on arviolta tuhat varsaa saanut alkeisoppinsa ja alkuvalmennuksensa.

Viander pitää valmennustallia puolisonsa Krista Skutnabbin kanssa Nastolassa historiallisessa paikassa, jossa on aikojen saatossa pitäneet talliaan myös Pekka Siikala, Jan-Erik Nygård, Pentti Tonttila ja Samuli Innanen yhdessä Iina Rastaan kanssa.

Viander on nuorempana ollut yksityistallissa valmentajana ja päässyt jo 17-vuotiaana Kriteriumin loppukilpailuun valmentamallaan hevosella. Ari on myös ajanut hevosilla kilpaa melko runsaasti uransa alkuvaiheessa, mutta kilvanajo väheni kun varsojen opetus lisääntyi.

Kokemusta ja oppia on saatu matkan varrella myös "Perttusen Akatemian" kautta ja sen jälkeen Arin seuraavat 21 vuotta vierähtivätkin Kemppitallilla varsojen opettajana.

Vaikka pääosin Arin opetettavat ja valmentamat hevoset ovat lämminverisiä, niin joukkoon mahtuu suomenhevosiakin ja vieläpä lahjakkaita sellaisia, kuten Kriterium-voittaja Sirukasson.

Tallilla on runsaat 20 hevosta, joista 4 varsaa pihatossa ja muutama siitostamma. Ajohevosia on 16. Pariskunta työskentelee kahdestaan, joten vapaa-ajan ongelmia ei ehdi tulemaan.

Skutnabb kuvailee työnjakoa tallilla näin: "Vianderi pääasiassa ajaa ja kengittää ja minä teen muut. Vianderi on hiljaa ja minä kälätän."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Reino Palomäestä The Hambletonianiin

MT Ravit kohtaa ravikuningattaren Siilinjärvellä – Reino Miettinen: "Viides kerta sanoi meille sen toden"

TalkKari: Tiina Koskisen ja Mika Rintalan tallilla valmennetaan omalla suoralla ja vastuskärryillä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video