Carlemanille puhtaat paperit – uudestaan huutokauppaan - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Carlemanille puhtaat paperit – uudestaan huutokauppaan

Pesiskimpan toinenkin hevonen voidaan eläinlääkärin uusintatarkastuksen jälkeen myydä terveenä hevosena.

Vuodenvaihteeseen päättyneen Pesiskimpan suomenhevonen Kevinin Tähti myytiin kimpan sääntöjen mukaisesti nettihuutokaupalla. Carlemanin myynti keskeytettiin.

”Se jouduttiin jättämään viime startista pois lämmityksen jälkeen. Edellisissä kuvissa jäi hieman epävarmaksi, näkyikö niissä vain merkkejä vanhasta, nelivuotiskaudella tulleesta murtumasta vai jotain uutta. Nyt saatiin onneksi puhtaat paperit. Kun kimppa on muuten mennyt niin hienosti, haluttiin tietää varmuudella missä kunnossa hevonen myydään, ettei tule turhia jälkipuheita”, Pesiskimpan isä ja vetäjä Juha Puhtimäki taustoittaa.

”Jalka kuvattiin uudestaan keskiviikkona, ja kaikki pitäisi olla nyt kunnossa. Lääkäri epäili, että Kalle oli vaan astunut huonosti tai jalka oli saanut muuten kovemman tärähdyksen. Kaikki on otettu varman päälle, ja Kalle sai olla 3-4 viikkoa levossa sekä jalkaa tukevassa kengässä. Pojalla on ilon päivä, kun se pääsee taas 'Pappan' (Seabiscuit) kanssa samaan tarhaan temmeltämään.”

Kevinin Tähden huusi itselleen 30 vanhan pesiskimppalaisen muodostama uusi kimppa, ja se jatkaa Antti Ojanperän tallista jo ensi maanantaina Oulussa. Samanlainen mahdollisuus on olemassa myös Carlemanin suhteen.

”Siihenkin on ollut kiinnostusta Pesiskimpan sisältä, mutta katsotaan, mille tasolle hinta asettuu”, Puhtimäki sanoo.

Kun molemmat hevoset on myyty, rahat jaetaan pesiskimppalaisten ja heidän valitsemansa hyväntekeväisyyskohteen kesken.

”Ihan hirveästi rahaa ei jää, koska kaikkia osuuksia ei saatu myydyksi ja Carlemanilla pidettiin lisäksi yhteisellä päätöksellä jatkokausi, mutta jotain kuitenkin.”

”Kimppa onnistui kyllä mielestäni loistavasti ja täytti tarkoituksensa, eli ravi-ihmisten kiinnostus pesäpalloa kohtaan kasvoi ja päinvastoin. Uuteen Kevinin Tähden kimppaankin lähti paljon nimenomaan uusia, Pesiskimpan kautta raveista innostuneita harrastajia”, Puhtimäki iloitsee.

Linkki Carlemanin nettihuutokauppaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mestaripesäpalloilija Puhtimäki pahassa hevoskuljetusonnettomuudessa

Carlemanin huutokauppa päättyi – jatkaa Emma Väreen valmennuksessa

Vierasblogi: "Tällä kertaa lähdenkin lähestymään omaa kirjoitustani siitä toisesta näkökulmasta, positiivisuuden kautta"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video