Uutiset

Gallupissa raviurheilun kuuma peruna: rataluokitus

Pitäisikö raviradat luokitella, kysytään Ravinetin tämän viikon gallupissa.
Ville Toivonen
Pekka Korpi nosti rataluokituskissan pöydälle viime viikolla Mikkelissä.

Vuosiksi vaiettu raviurheilun tabu, rataluokitus, palasi viime viikolla uudestaan otsikoihin, kun Pekka Korpi joutui vastaamaan Mikkelin uuden kaviouran testattuaan Ylen toimittajan kysymykseen raviurheilun tilasta ja tulevaisuudennäkymistä.

”Itse kannatan joskus esillä ollutta ratojen luokittelua. Meillä voisi olla liigatason ratoja, jossa satsattaisiin enemmän palkintotasoon ja sitten kakkostason radat. Aivan kuten jääkiekossakin”, Pekka Korpi vastasi.

Yle: Pekka Korven resepti raviurheilun vahvistamiseksi :  ”Osa radoista liigatasolle ja niihin suuremmat palkintorahat”

Tähän asti rataluokitus on tyssännyt raviurheilun päätöksentekomalliin. Lopullinen valta on Suomen Hippoksen valtuuskunnalla, jossa pienet radat ovat samalla tavalla edustettuja kuin isot, eikä kukaan halua leikata omaa asemaansa. Palkintoja maksetaan kaikilla radoilla suunnilleen saman verran päärata Vermoa lukuun ottamatta, ja ainoa luokitus näkyy kilpailupäivien jaossa.

Vaikka periaatepäätös joskus syntyisikin, rataluokituksen toteuttaminen käytännössä ei olisi helppoa. Hyvästä esimerkistä käy vaikka juuri Mikkeli, joka on kilpailupäivien määrällä mitattuna suhteellisen pieni rata ja jää sijainniltaankin isompien Lahden ja Kouvolan ”varjoon”, mutta jolla on St Michelin myötä iso rooli ravikartalla ja viimeistään nyt rataremontin jälkeen puitteetkin tiptop-kunnossa.

Mitä mieltä sinä olet rataluokituksesta? Käy ottamassa kantaa gallupissa, joka löytyy mobiililaitteissa tätä sivustoa alaspäin selaamalla ja tietokoneella sivuston oikeasta reunasta.

Viime viikolla gallupissa kysyttiin viime vuoden mieleenpainuvinta ravivoittoa Suomessa. Kärkeen nousi loppuviikon äänivyöryllä Tim Tetrickin voitto Pikku-Rytillä Arctic Horse Racessa. Sitä äänesti 25, Graceful Swampin Derby-voittoa sekä Face Time Bourbonin UET-voittoa 19 ja Atupemin Seinäjoki-Racen voittoa sekä Tähen Toivomuksen ravikuninkuutta 9 prosenttia vastaajista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kansa tyrmäsi itsepalvelukassat – uudessa gallupissa vuoden parhaiden valitsijat

Uusi Gallup: Tarvitaanko Suomen raviradoilla totokassoja?

Gallupissa ravikisojen kohokohta 2019

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video