Mauri Jaaran oireiden syy selvisi – jatkaa sairaalahoidossa Ruotsissa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Mauri Jaaran oireiden syy selvisi – jatkaa sairaalahoidossa Ruotsissa

Mauri Jaara ei jättänyt Bodenin sunnuntairaveja kesken turhan takia.
Anu Leppänen
Mauri Jaara on Suomessa tunnetuin Billundin ratavalmentaja. Jaara piti tallia Etelä-Tanskassa -80-90-lukujen vaihteessa.

Mies alkoi tuntea lämmitysajojen jälkeen huonovointisuutta ja heikotusta, ja hänet vietiin läheiseen Söderbyn sairaalaan tutkimuksiin. Niissä häneltä löytyi ns. ilmarinta.

”Keuhkoon laitettiin putki, jolla imetään sieltä verta pois. Putken tuntee, mutta kipuja ei ole”, Mauri Jaara kuvaili vointiaan maanantaina puolilta päivin.

”En tiedä, miten pitkään täällä menee, mutta joitain päiviä varmaan. Niin pitkään kun putki on paikallaan, ei ainakaan pystytä siirtämään.”

Ilmarinta on perua viikon takaisesta treenionnettomuudesta, jossa Jaara paiskaantui kärryiltä olkapää ja kylki edellä maahan. Sairaalatutkimuksissa keskityttiin pahiten osumaa saaneeseen olkapäähan, jossa ei havaittu kuitenkaan murtumia. Kylkiluissa niitä epäiltiin voivan olla, mutta kylkeä ei kuvattu vielä perjantaisella uusintakäynnilläkään.

”Jälkeenpäin ajateltuna olisi varmaan pitänyt, niin tämäkin olisi saatettu ehkä huomata”, Jaara mainitsi.

Vammaperäisen ilmarinnan kehittyminen saattaa kestää useita päiviä. Se vaatii aina kiireellistä sairaalahoitoa ja erityislaitteistoa.

Mauri Jaaralle ilmarinta on vuoden sisään jo toinen. Edellisen kerran hän sai sellaisen kolarin seurauksena Vieremän juhannusraveissa. Silloin hän joutui viettämään sairaalassa kaksi yötä.

Lue myös: Paha kolari Vieremällä – hevonen lopetettiin, kuski sairaalaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Legohahmot syövät Billundin ravit?

Päivän ravit: Salamakypärät-sarja alkaa Vermosta

Päivän ravit: Kansainvälinen vs. Heporix Kouvolassa - Jaara Bodenissa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video