Uutiset

Loveya Fashion Melkon uusi - Elian Webilla Ranskan reissu tiedossa?

Suomalaiset naisvalmentajat tekevät näkyvää työtä naapurimaassa näinä päivinä. Katja Melkko oli ensimmäisen aallon muuttaja. Hänen tallinsa tilanne on jännä, ja jännemmäksi tuntuu muuttuvan.
Kuva: Anu Leppänen
Katja Melkon valmentama ja Talli Webbien omistama Elian Web on yksi Suomen valovoimaisimmista ravureista. Viime vuonna Elian Web mm. osallistui Elitloppetiin.

Katja Melkon tallin uusin hevonen Julmyran valmennuskeskuksessa Uppsalan seudulla on Loveya FashionAnne Luttisen valmennuksesta Ruotsiin kruunujahtiin muuttanut seitsenvuotias tamma aloitti aikanaan nelivuotiaana vahvasti. Pekka Korvella se teki tuolloin muhevan alun: neljä tolppaa viidestä ja täyden matkan aika 14,5 uran neljännessä startissa.

Myös viime vuosi Luttiselta oli hyvä: seitsemän starttia totosijoin 2-2-2. Hyvinkääläisen No Limit Stablen omistama jenkkitamma on silti varsin pienellä voittosummalla liikkeellä edelleen. Tilillä on 15 030 euroa.

"Hyvin kiinnostava se on", Katja Melkko myöntää.

"Tamma tuli vasta perjantaina, joten siitä on paha sanoa vielä kovin tarkkoja lausuntoja. Kuitenkin harvoin tulee talliin valmiita hevosia, joilla tuntuu olevan noin hyvä kapasiteetti voittosummaan nähden."

 

Alkanut viikko on melkoista huisketta Melkon tallin kilpahevosten rintamalla. Maanantai-iltana Frozen Queen jatkoi jo voittokulkuaan (neljäs perättäinen ykkönen viisivuotiaalle tammalle). Keskiviikkona Solvallan 86-raveissa starttaa kaksi, ja lauantaina 75-raveissa, ennen pääpelin kohteita Cyrius d'Ariane. Yksi viikon mielenkiintoisimmista on Tuomas Korvenojalta kahdella komealla voitolla kolmevuotiaana aloittanut Love No Pain, joka starttaa nyt uudesta tallista nelivuotiaana perjantaina Örebrossa.

"Tämä on kokeilua, mutta jotenkin on fiilis, että tammassa voisi olla nelivuotislähtöainesta. Nyt selvitetään enemmänkin vain missä mennään, mutta tosi lupaavalta Love No Pain vaikuttaa."

Tallin johtotähti Elian Web pesi itsensä Propulsionin viime juoksussaan Bergsåkerin kultadivisioonassa reilu viikko sitten, ja koko viime kausikin oli hienoa jälkeä.

"Seuraavana on luultavasti kultafinaali helmikuun alkupäässä. Sitten on suunniteltu jopa Ranskan turneeta. Ei se varmaa ole, mutta ihan tosissaan ollaan kartoitettu paikkoja ja kilpailumahdollisuuksia siellä."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Starzinner vaihtoi valmentajaa – uusi osoite Ruotsissa

Hannu Korven suunnitelmat uusiksi – ei sittenkään Julmyraan!

Esa Pehkonen osti 11-aikaisen Kolgjineiltä - Melkolle myös Frozen Queenin siskot

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video