Mystinen kilpailukielto päättyi – palaa radoille Vermossa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Mystinen kilpailukielto päättyi – palaa radoille Vermossa

Suomen Hippos ja valmentaja Veijo Pulkka eivät toistaiseksi kommentoi, miksi One Pointin lokakuinen kolmossija vaihtui hylkäykseen.
Anu Leppänen
Esa Holopaisen ajama ja Veijo Pulkan valmentama One Point voitti viime talvena Vermossa kahdesti.

One Pointin 30.10. Vermon 3. sija näkyi tuloksissa normaalisti 18.12. saakka, samoin Kitzune G.G:n 14.10. Oulun kahdeksas sija. Hippoksen hallituksen 19.12. kokouksen jälkeen kummatkin vaihtuivat hylkäyksiksi, ja Hippos uutisoi Kitzune G.G.:n valmentajan saaneen vuoden kilpailukiellon ja 1000 euron sakon dopingrikkomuksesta.

Suomen Hippoksen hallituksen päätökset kahdesta lääkeainerikkomuksesta

Molemmille hevosille ilmestyi kilpailukielto, Kitzune G.G:lle 23.11. ja One Pointille 3.12. alkaen. Sittemmin kiellot ovat poistuneet, mutta kyseisten päivien lääkeainetestien tulokset ovat edelleen tyhjinä. Muiden testattujen tulokset on kuitattu negatiivisiksi.

”Asian käsittelyprosessi on ollut hankala ja kestänyt pitkän aikaa. Oli kohtuutonta pitää hevosta kilpailukiellossa niin kauan. Asiasta tiedotetaan, kun asianmukaiset elimet ovat sitä käsitelleet ja tehneet päätöksensä”, Suomen Hippoksen eläinlääkäri Martti Tala kommentoi tapausta Ravinetille.

Kaikesta voi päätellä One Pointin antaneen positiivisen näytteen, mutta sen sisältämän aineen olleen ”harmiton” ja pitoisuuden pieni. Veijo Pulkkakin on luvannut Hippokselle olla toistaiseksi kommentoimatta asiaa, mutta hevoselle kuuluu hyvää.

”Kilpailukiellon aikana hevosta hoidettiin, ja hoitojen varoaika meni umpeen 15. tammikuuta. Nyt tuli lunta ja on päästy vähän pöllyttelemäänkin, mutta on vaikea sanoa, onko se heti ensimmäiseen starttiin parhaimmillaan”, Veijo Pulkka pohtii.

”Lähtö olisi kuin namupala, jos One Point olisi sellainen kuin se on ollut, 2600 metrillä kestäisi ottaa alkuun vaikka pienen laukan.”

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valmentaja One Pointin tapauksesta: ”Ei tule seuraamuksia”

Uudenmaan Upein löytyi tutulla reseptillä

Bret-pappa yli uuden merkkipaalun

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video