Uutiset

MT Ravinetin vuosikuvasto myynnissä - tilaa verkkokaupasta tai hanki suoramyyntipisteistä

Tammikuusa oli vielä kaikki toisin ja Ravinetin toimittaja vieraili Ranskassa Prix dÀmeriquen menestystalleilla. Vuosikuvasto sisältää useita hyviä lukujuttuja ravien ollessa koronatauolla. Siitä löytyy luonnollisesti myös jalostusasiaa uutta astutuskautta varten.
Juho Nivala
MT Ravinetin vuosikuvaston kansikuvassa on Graceful Swamp. Erkki-Pekka Mäkinen muistelee "Sämpylää" kuvaston jutussa lämmöllä.

MT Ravinetin vuosikuvastoon on koottu tarinoita hevosista ja hevosihmisistä ympäri maailmaa. Kotimaassa tavataan muun muassa Suomen ehkä kansainvälisin hevoskasvattaja Riina Rekilä, Lumi-hevosten kasvattaja Markku Lumiaho ja kuullaan Pauli Raivion tarina metsurista ravikuninkaan valmentajaksi. Harri Koivusen menestystallin arkea avataan laajassa reportaasissa.

Ruotsinmaalla vieraillaan C.D. -kasvateistaan ja lukuisista siitosoreistaan tunnetussa Skråmstan siittolassa. Myös maailmanmatkaaja Marko Korpi kertoo kuulumisensa Ruotsissa ja arvioi, millainen hevosmies syntyisi, jos ominaisuudet otettaisiin maineikkailta Korven veljeksiltä.

Ravinetin toimittaja Riku Niittynen vieraili Ranskassa Normandiassa ja sai harvinaisen haastattelun Prix d'Amerique -voittajan kasvattajalta Rainer Engelkeltä. Luonnollisesti hän kävi myös seuraamassa Face Time Bourbonin valmistautumista Prix d'Ameriqueen valmentaja Sebastien Guaratón luona. Äänessä on myös Face Time Bourbonin ohjastaja Björn Goop.

Suurimman vaikutuksen teki silti elävä legenda Jean-Pierre Dubois, joka on menestynyt raviurheilijana ympäri maailmaa.

"Dubois oli uskomaton pappa! Hän vaati esimerkiksi väenväkisin toimittajaa istumaan ajohevoseltaan riisumaansa kärryyn ja alkoi juosten vetää. Toimittajan piti huitoa piiskalla ja kuvaajan kuvata. Kuka 79-vuotias tekee niin?"

"Guaratoa kaikki Ranskassa sanovat tosi mukavaksi. Hän on silti vielä paljon mutkattomampi, kuin olisi ikinä arvannut! Hän pyysi muitta mutkitta mm. pitämään kiinni Face Time Bourbonista, kun riisui kärryt ja valjaat, sekä taluttamaan pesupaikalle. Kuka luottaa ulkomaiseen toimittajantumpeloon noin? Baziré olisi varmaan toivonut, että olisin päästänyt irti, jos olisi tiennyt."

Vuosikuvastossa on luonnollisesti mukana myös ori-ilmoituksia. Kattaus on niin laaja, että jokaiseen makuun löytynee jotain. Tilaamalla nyt varmistat, että saat kuvaston heti tuoreeltaan luettavaksi. Kuvasto maksaa verkkokaupan kautta kotiin toimitettuna 15 euroa ja jälleenmyyjältä ostettuna 12 euroa.

Vuosikuvaston voi ostaa nettikaupasta tästä linkistä

Vuosikuvaston löydät viimeistään 7.2. alkaen myös näiltä myyjiltä:

 • Lehtipisteistä kautta maan. Jos kuvastoa ei löydy heti Lehtipisteestäsi, kehota myyjää tilaamaan.
 • Finntackin Vermon, Jokimaan ja Teivon myymälöistä
 • Hevarin myymälästä ja myymäläautoista
 • Lakkapää Oy:n Tornion myymälästä
 • Lantmännen Agron Oulun myymälästä
 • Lantmännen Agron Seinäjoen myymälästä
 • Oulun Äimäraution raviradalta
 • Seinäjoen raviradalta
 • Teivon raviradalta
 • Valjasliike Saariselta Kaustiselta ja raveista
 • Vermon ravirata
 • Ylivieskan Keskisen raviradalta
 • Myyjälista täydentyy toiveiden mukaan. Halukkaat jälleenmyyjät voivat kysyä lisää Jussi Korkia-aholta p. 0400 580 121

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Reijo Liljendahlille jälleen Italian huutokaupan kallein ja viisi muuta varsaa talliinsa

Maailmantähti on syttynyt: uskomaton Calgary Games sai Kontion tuulettamaan Derbyssä

Tuore 1 000 voiton ohjastaja Olli Koivunen pitää myös valmentamisesta: "Välillä meinaa tunnit vuorokaudessa loppua"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle