Uutiset

"Normaalit" totopelit Ruotsin arkiraveihin loppuvat kuun vaihteessa

Ruotsin totopelifirma ATG on muuttanut kertoimenlaskentakäytäntöään normiraveihin. Tämä aiheuttaa arpajaislakiristiriidan, ja estää muun muassa suomalaisten voittajan, sijan, kaksarin ja troikan pelaamisen Ruotsin ja Tanskan arkiraveihin.
Kuva: Anu Leppänen
Mihin ravipelaajien eurot jatkossa ohjautuvat?

Muutos johtuu ATG:n muuttuneesta tavasta laskea kertoimet mainittuihin peleihin. Ne syntyvät erityisen kaavan mukaan kaikkien pelien yhteisestä potista. Tällä pyritään ATG:n mukaan estämään yksittäisten suurien pelien vaikutusta yhdessä pelimuodossa. Suomen "rahapelisääntöjen" mukaan tällainen kertoimenmuodostus ei ainakaan vielä ole sallittua. Suomessa saatiin esimakua muutoksesta jo joulukuussa, kun kuvailtu muutos koski lounasraveja.

Nyt uutuus on laajentunut muihinkin "arkiraveihin". Vain lauantain T75-, sunnuntain GS75- ja keskiviikon T86-raveihin voi kuunvaihteesta eteenpäin pelata noita yhtä lähtöä koskevia pelimuotoja. Päivän Duot ovat olleet ja ovat koko ajan pelattavissa Suomessakin.

Veikkauksen intressissä on tietenkin päästä mukaan kaikissa peleissä "yhteispohjoismaiseen pooliin". Tarkempaa tietoa asian etenemisen aikataulusta ei kuitenkaan ole saatavissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koronaihme: ATG teki ennätystuloksen 2020 toisella kvartaalilla

Veikkauksen Huikko kommentoi kuninkuusraveja ja nykyistä ravipelitarjontaa

Ruotsin ravipelifirma ATG vaikeuksissa viranomaisten kanssa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video