Uutiset

Ravurit–ratsut -vastakkainasettelu aikansa elänyt - "molemmilla puolilla on annettavaa toisilleen"

Yhteistyötä ei silti tarvita siihen, että vanhoista ravureista koetetaan väkisin tehdä ratsuja, koska ne eivät siihen välttämättä sovellu, muistuttaa molemmissa lajeissa toiminut Eeva-Liisa Penttilä.
Valtaosa KS-Tallin hevosista asuu pihatoissa. Varsapihatossa on ravureita ja ratsuja yhdessä. Tänä keväänä Eeva-Liisa Penttilä odottaa syntyväksi viittä omaa kasvattia.

Eeva-Liisa Penttilä tuntee hevosalan laaja-alaisesti. Yksi asia on harmittanut häntä niin ravi- kuin ratsastuspiireissäkin.

”Koska olen ollut molemmilla puolilla, olen aina harmitellut, kun ratsu- ja ravi-ihmiset ovat kaukana toisistaan. Ravi-ihmiset pitävät ratsuihmisiä kukkahattutäteinä, ratsuihmiset taas pitävät ravipuolta junttiporukkana”, Penttilä kiteyttää.

Viime vuosina hän kuitenkin on kokenut ilmapiirin muuttuneen positiivisempaan suuntaan.

”Kimppatallit ovat olleet hyvä tapa saada ratsuihmisiä mukaan raviurheiluun. Ravi-ihmiset ovat seuranneet ratsastusta enemmän, kun raviurheilijoiden lapsista on tullut hyviä ratsastajia. On hirmu tärkeää, että hevosihmiset toimivat yhdessä ja vetävät yhtä köyttä."

"Molemmilla puolilla on annettavaa toisilleen, ja intressit ovat kaikilla hevosihmisillä samat.”

Vaikka ihmisten välistä yhteistyötä kaipaakin, Penttilä muistuttaa, ettei se päde kaikkeen. Hän kertoo välillä ihmetelleensä joidenkin intoa tehdä entisistä ravureista osaavia kilparatsuja.

”Ei ole hyviä hevosia ja huonoja hevosia, on vaan sopivia ja epäsopivia hevosia. Pitää katsoa, mihin hevonen soveltuu ja mitä siltä voi vaatia ja odottaa. On väärin hevosta kohtaan vaatia siltä asioita, joihin sitä ei ole jalostettu.”

Lue myös:

Terve varsa on hevoskasvattajan paras palkinto – "Tuntuu hienolta, kun voi vaikuttaa varsan elämänpolkuun"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Outi Sairisen intohimo suomenhevoseen ei sammu

Tiedämme enemmän kuin pystymme jakamaan, ajatuksia raviurheilun maakunnallisesta johtamisesta

Astutusmäärät yhä lievästi laskevia paitsi ratsuilla – pelättyä koronaromahdusta ei kuitenkaan nähty

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video