75-karonkka: Kuusi suosikkivoittajaa… ja mitäs sitten kävikään? - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

75-karonkka: Kuusi suosikkivoittajaa… ja mitäs sitten kävikään?

Suosikkirivillä oli saamassa lähes kympin, mutta viimeiseen kohteeseen "kosahti".
Anu Leppänen
Hannu Torvisella menee lujaa. Vermosta tuli kolme tikkua, ja hiljattain tuli rikottua "äänivalli" 1000 voittoa ohjastajauralla.

Ravinetti käy sunnuntaisin viikon 75-kierroksen läpi pakinan muodossa

Toto75-1

Kaikki olivat päätyneet ajatukseen, että Donato E. juoksee keulassa – paitsi Markus Dahlström. Hän latasi Exuberancella ”all in” lähtöön ja riisti keulapaikan ensimmäisessä kaarteessa. Se näytti pitkään tuovan koko potin, mutta päätössatanen oli liikaa. Mainio esitys silti ylisarjassa.

Tyytyväinen oli varmaan Jarno Kauhanenkin: Donato E:n ravi pysyi nyt kasassa loppukurvin, ja voimat säästyivät seuraavaan starttiin. Näin kävi Gute Bandillekin. Sijoitustaan paremmin kiri Zigge Silvio – kannattaa varoa jatkossa!

Hazelhen Hermes hienosti voittoon johtavan rinnalta ja Celebrity Lane 2. ulkoa toiseksi. Lindy Poppins laukkasi vailla kiritilaa sata jäljellä, muttei näyttänyt kovin hyvävoimaiselta. Pieni miinusmerkki.

Toto75-2

Sheikin ravi ei lähtöön valmistauduttaessa silmiä hivellyt, mutta putsit eteen uusitun lähtöyrityksen jälkeen ja simsalabim – ei enää mitään ongelmia. Ei ihan samaa loistoa kuin toissa kerralla Lahdessa, mutta hyvää perus-Sheikkiä kuitenkin.

Sjö Vinnistä nähtiin ihan uusi puoli: viimeiset 1200 metriä 3. rataa ja siitä viimeiset 900 metriä vieläpä ilman vetoapua kertoo, ja silti hyvä vastus voittajalle. Täydet pinnat myös ensimmäiset 1200 metriä 3. rataa ilman selkää jumputtaneelle kolmoselle Rokin Maxille, Viktor Kärpälle pientä miinusta ravista, mutta muuten ok+ tauolta.

Toto75-3

Kun Koskelan Akseli karkasi Lappeenrannassa itseltään Välähdykseltä, sen olisi luullut jättävän myös alussa laukanneen Tuurin Toivon ja 3. radalle juuttuneen Polaran kauas taakseen. Nämä kuitenkin saavuttivat lopussa, ja suht koht kaikki näytti olevan pelissä. Selityksiä oli varmaan matkavauhdissa – Lappeenrannassa avauskierros 28,5 ja nyt 25,0 – ja kenties radassa – jos se ei ollut yhtä pitävä – mutta saattoi Lappeen startti painaa vähän jaloissakin.

Tuurin Toivo ja Polara saivat karikkoisten alkujen jälkeen suorituksistaan täyden kympin. Antti Ojanperän kaksikosta erityisesti Josveis oli sitä vastoin – mutta ennakkovaroittelujen mukaisesti – kaukana omasta tasostaan ja Kartier ykköstason debyytissään niin huono, että kaikki oli tuskin kunnossa.

Oma lukunsa oli Ellin Sisu, jonka tauoltapaluustartti oli kaikkea mitä Pauli Raivio ei toivonut. Se ei tyytynyt juoksemaan parijonossa vaan kävi moikkaamassa keulahevoset ja pakitti sen jälkeen hännille ja keskeytti. Kyvyt ja kunto eivät varmasti ole kadonneet mihinkään, mutta luonteen kanssa Paulilla riittää savottaa.

Toto75-4

Keulaan ohi tallikaveri Joyride Luxin ja kukat piti olla Juicemanin voittoresepti, mutta Ari Moilanen pisti lusikkansa soppaan. Oli senteistä kiinni, ettei Amazing Warrior päässyt keulaan ennen kuin kaarre tuli vastaan. Marginaalit olivat Olli Koivusen puolella maalissakin: Sunbeam kiri 3. sisältä lujaa, mutta maali pelasti Juicemanin.

Amazing Warriorissa ei moittimista, vaikka kuolemanpaikalta taipuikin. Plussaa Millstone’s Vividille, jolle jäi kosolti voimia varastoon, vaikkei se ”pussissa pussissa” maaliin tullutkaan.

Toto75-5

Rokotustauko ja keskipitkä matka aiheuttivat etukäteen kysymysmerkkejä Capon suhteen, mutta ne olivat turhia. Että muut hieman lähestyivät lopussa johtui vain siitä, ettei Ville Pohjola ajokkiaan enää patistellut – se oli tehnyt kaiken tarpeellisen jo matkalla.

Eniten jossiteltavaa jäi Tommi Kylliäiselle. Hän nosti Sweet Carolinan 4. sisältä kierros jäljellä 2. ulos ja pakitti takasuoralla kuolemanpaikalta väsyneen Little Blue Angelin takana täysissä voimissa viimeiseksi. 5. sisällä juossut Armani Press jatkoi puolestaan sisärataa, löysi kiritilat loppukurvissa ja kiri yllätyskakkoseksi. Tipsikirjaan paksu merkntä Trouble Leaderille – kammolähtölaukan jälkeen pussissa viides!

Toto75-6

Luin lähtöä niin, että Harri Koivunen antaa Target Kronoksella keulat suosikeista sille, joka niitä ensimmäisenä hakee – siitä huolimatta, että vain toinen suosikeista on omasta tallista. T.Rexin takaakin kakkosrahat olisivat käytännössä varmat.

Harri luki kuitenkin tällä kertaa toisin. Hän päätti kokeilla Target Kronoksella keulasta ja parantaa samalla Shadow Of Brisbanen voitonmahdollisuuksia, koskapa T.Rex ei ole kuolemanpaikkahevonen. Ihan ymmärrettävä ja perusteltu ratkaisu sekin, vaikka lopputulos oli huono. T.Rex marssi kuolemanpaikalta voittoon, ja Shadow Of Brisbanen laukattua kakkosen tallin saaliiksi jäi Target Kronoksen neljäs sija.

Toto75-7

Com Milton laukkasi keulasta loppukurviin. Miksi hevonen hukkasi ravinsa ja miten suuri syy siihen oli – kuskien mukaan – loppuraveista pettäväksi muuttuneella radan pinnalla jää ikuiseksi arvoitukseksi, mutta laukkaan asti kaikki näytti olevan täysin hallinnassa.

Täydet pinnat pitkän kirin ulkoratoja kiertäneelle Sahara Sandstormille, vaikka Harmimatic Tinker lopussa ohi tuikkasikin. Ja totta kai myös hienosti ylisarjassa venyneelle voittajalle. Tipsikirjaan Lightningsky!

Oikea Toto75-rivi, 1.2. Kuopio & Turku

5 Hazelhen Hermes
11 Sheikki
1 Koskelan Akseli
3 Juiceman
3 Capo
6 T.Rex
4 Harmimatic Tinker

7 oikein –tuloksille 73,93 euroa. Vaihto 935 268,35 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kriteriumkarsinnat: Magical Princess palasi huimalla tyylillä ja ME-ajalla tasolleen

Parvelan Retu teki Vieskerit

Uutisviikko minuutissa: Parvelan Retua ja Jethro Rostedtia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video