Hannu Korvelle uusi hevonen Italiasta – ”Kuukauden sisällä starttiin” - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Hannu Korvelle uusi hevonen Italiasta – ”Kuukauden sisällä starttiin”

Menestystallin uusi tulokas on Guilty Pleasuren 4-vuotias pikkuveli Leeway (Andover Hall).
Jani Oinonen
Leewayssa on kokoa, näköä ja sukua. Isä on itse Andover Hall.

Leeway vietti 3-vuotiskautensa Harri Rantasella Italiassa juosten siellä vain koelähdön. Siinä se meni laukan kanssa 19:ää.

”Ollut pikkuvaivoja ja kasvanut kovasti”, Hannu Korpi tietää.

Hän osti Leewayn sen kasvattajalta Katri Avotieltä yhdessä Guilty Pleasuren osaomistajan Anna Hult-Koskisen kanssa, ja viikko sitten keskiviikkona ori tuli Ruotsiin.

”Se oli tullessaan yskässä, mutta tervehtyy koko ajan. Kuukauden sisällä starttiin”, Korpi suunnittelee.

Tilaa uudelle tulokkaalle teki Gashaw Boko, jonka hän myi Boulder Luken ja Boulder Pearlin kanssa Ruotsin turneella olevalle Jani Oinoselle.

Langen's Airborne viikon paras tärppi 

Tällä viikolla Hannu Korvelta starttaa viisi hevosta Solvallassa: kaksi tänään keskiviikkona, kaksi perjantain lounasraveissa ja yksi lauantain Toto75-finaaleissa. Toiveet ovat etukäteen korkealla:

Solvalla 5.2.

9 Guilty Pleasurella (Toto86-2) oli viikonloppuna ennen viime starttia kaviopaise, ja valmistautuminen jäi köykäiseksi. Startti vei sitä varmasti eteenpäin, ja sen jälkeen on päästy ajamaan kotonakin reippaammin. Sunnuntaina ja varsinkin eilen tiistaina menohaluja oli niin, että ruunaa oli vaikea saada pysähtymään. Se lupaa hyvää. Matka (3140 metriä), paikka (rata 9 autolähdössä) ja kuski (Hannu Korpi itse!) ovat plussaa.”

5 Langen’s Airborne (Toto5-3) teki viimeksi samassa lähdössä Guilty Pleasuren kanssa tosi kovan juoksun. Sillä oli vaan 12-rata, ja se joutui kiertelemää toisella kierroksella 4.-5. rataa. Eturivistä Langen’s Airborne lähtee lujaa ja saa varmaan keulat. Emilia Leo tuntee hevosen ja päättää taktiikan, mutta voisi olla minusta yhdeksällä prosentilla vaikka hyvä Toto5-ideavarma. Kuiva pakkaskeli on nyt plussaa!”

Solvalla 7.2.

2 Janis Joplin Boko (Toto65-6) paransi viime starttiin, kun tehtiin pieniä varustemuutoksia. Se teki hyvän juoksun ja meni täyden voltin 15,5. Ilmoitin sen sitten samalle Svante Båthin tallipojalle. Paikka on hyvä, siitä saa melkein automaattisesti keulat ja sitten voi päättää, ajaako keulasta vai selästä. Totoon taas hyvät saumat.”

”9 Leonilla (Toto65-6) oli viimeksi monté-lähdössä sekki kireällä ja se meni peitsin kautta laukalle. Se oli välillä helpommalla ja on nyt mukana lähinnä Janis Joplin Bokon matkakaverina. Niillä on hyvä seurustelusuhde.”

Solvalla 8.2.

12 Grainfield Aiden (Toto75-7) sai pronssidivisioonan finaalilähtöön radan 12, ja se aiheuttaa omat taktiset haasteensa. Voitontoiveita en ole silti menettänyt, pitää vaan ajaa eteenpäin jos vauhtia otetaan yhtään pois. Ruuna on niin ruutia täynnä, kun ei ole hetkeen startattu, että toissa päivänä meinasi tulla harjoituksissa haaveria. Muuten kaikki on tosi hyvin, ja heti viikon päästä jatketaan hopeadivisioonassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Ruotsia, Ranskaa, Norjaa ja Australiaa

Päivän ravit: pottitehtailu jatkuu Ruotsin illassa

Päivän ravit: Katja Melkko ja Hannu Korpi kolmella Gävlessä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video