MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Uutiset

Pohjoinen Ravialue yhdistykseksi – ”Kaikki saman sateenvarjon alle”

Tiivistä yhteistyötä jo vuosia tehneet Pohjois­-Suomen raviradat rekisteröityivät yhdessä alueen hevosjalostusliittojen kanssa yhdistykseksi.
Ilkka Lukka
Vuoden raviratana palkittu Oulu on yksi Pohjoisen Ravialueen 7 jäsenradasta. Sirkka Huopana, Kari Eriksson, Nelli Lindholm ja Harri Haavisto ottivat Ravigaalassa palkinnon vastaan.

Pohjoisen ratojen yhteistyö käynnistyi Hippoksen alueyhteistyötä koskevan konsulttityön pilottina kahdeksan raviradan kesken. Tavoitteena oli selvittää, mitä hyötyjä yhteistyöllä voitaisiin saavuttaa.

Nykyään ratoja on Vaasan raviradan lakkauttamisen jälkeen enää seitsemän, mutta uutena mukaan yhteistyöhön liittyivät alueen hevosjalostusliitot.

”Toimintaa on kehitetty koko ajan, ja kohta se lisääntyy entisestään, kun saatiin liitot mukaan. Kaikki saman sateenvarjon alle”, Pohjolan Hevosystävien puheenjohtaja Kari Eriksson tiivistää.

”Työntekijämitoitus on radoilla ja liitoissa jo minimissään, joten henkilöstökuluista ei säästöjä haeta. Mutta toisaalta juuri tästä syystä ainakin markkinointi ja viestintä kaipaavat lisää yhteistyötä.”

"Ja jos tehdään yhteisiä projekteja, joille tarvitaan tukia, täytyy tukien hakijana olla yhdistys. Pelkälle joukolle ratoja ja liittoja niitä ei voida myöntää", Eriksson huomauttaa. 

”Tähän asti olemme kokoontuneet 4-5 kertaa vuodessa. Kokouksien määrää toiminnan laajeneminen ei näin sähköisen viestinnän aikana välttämättä lisää, päätöksiä pystytään tekemään muutenkin."

Kari Eriksson näkee alueellisella yhteistyöllä suuria mahdollisuuksia.

”Suurin osa ihmisistä lajin parissa haluaa varmasti hevosurheilulle pelkkää hyvää. Yhteiset tavoitteet täytyy vain sovittaa yhteen, ja kun asioista päätetään yhdessä, päätöksiin myös aidosti sitoudutaan.”

Linkki Pohjoisen Ravialueen nettisivuille

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Hippoksen valta vaihtui - Chicharita rikkoo ennätyksiä

Suomen Hippos vaihtoi puheenjohtajaa: Kari Eriksson voitti istuvan puheenjohtajan Juha Rehulan

Mikä on raviurheilussa rakkainta, mikä kriittisin epäkohta? Näin vastasivat Suomen Hippoksen hallitukseen pyrkivät

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video