Uutiset

Raviviikon kruunua ei tarvitse miettiä

Alkanut viikko kulminoituu itsestäänselvästi Lahden Kuninkuusraveihin.

Sitä ennenkin tapahtuu kuitenkin kaikenlaista hyvin mielenkiintoista, kuten alta voi havaita. Ja Kuninkuusravit ei ole ainoa klassikko ravimaailmankaikkeudessa. Esimerkiksi Amerikassa The Meadowlandsissa ajetaan muuan iso kisa lauantai-illan pimetessä Euroopassa.

Tulevan raviviikon satoa:

Maanantai 29.7.: Oulussa vietetään ennätysten iltaa, kun kaikki lähdöt ajetaan lyhyellä 1620 metrin matkalla.

Tiistai: Porissa iltaa myöhemmin mennään hyvin samassa hengessä, kuin Äimärautiolla maanantaina. Vuorossa on amerikkalainen ilta pelkkine 1600 metrin juoksuineen.

Tiistai-illan clou on ehkä kuitenkin Malmön Jägersron Hugo Åbergs Memorial 1,6 miljoonan kruunun ykköspalkintoineen. Propulsion hakee jo neljättä peräkkäistä ykköstään tässä kisassa ja Mika Forss on mukana "geimeissä" Pastore Bobin ohjissa. Illan T75-kierros menee kiinni noin kello 20.10 Suomen aikaa ja päälähdön h-hetki on 22.06.

Keskiviikko: Vermo tarjoaa todellisen herkkupalan, kun viime syksyn Kriteriumin sankari Lewis Ale antaa revanssin kyseisessä kisassa laukkaan sortuneelle Graceful Swampille. Lewis ei puolestaan onnistunut viime kauden lopuksi Italiassa ja kauden avanneet kaksi starttia kovissa Ruotsin ikäluokkaporukoissa eivät nekään ole tuoneet vielä täysosumaa. Graceful Swamp sen sijaan on tehnyt selvää jälkeä, kuten tunnettua: kahdeksan tolppaa kahdeksassa startissa 2019. Pihtiputaalla ravataan myös.

Ei ole huono keskiviikkoilta Mantorpissakaan, sillä Breeders Crown -alkuerissä esiintyy muun muassa eniten suomalaishevosista tienannut Staro Miami Mika Forssin ohjastamana sekä nelivuotiaiden oriiden ja ruunien huipuista Betting Gangster, Global Welcome ja Cab Lane Timo Nurmoksen tallista.  Muutkin T86-kohteet ovat hienotasoisia tällä kertaa.

Pääset tästä Ravinetin tuoreeseen uutiseen Staro Miamin starttaamisesta.

Torstai: Lappeenrannassa ajetaan Suomen ainoat ravit.

Perjantai: Kuninkuusravihuuma alkaa jo Lahden Jokimaalla missä iltapäiväravit alkavat kello 14. Näiden päätyttyä toiminta radalla jatkuu suomenhevosvarsojen (2-3-vuotiaita) huutokaupalla. Kajaanissa ajetaan iltaravit.

Lauantai: Kuninkuusravien pakka on pääkisojen osalta ollut harvoin yhtä avoinna. Toki Välähdys on oriiden puolella vahvoilla, jos siltä nähdään ehjät suoritukset. Ne ovat kuitenkin olleet hieman kortilla tällä kaudella, joten tästäkään kisasta ei puutu jännitystä. Lahden Jokimaalla siis mennään, ja kisat alkavat suomenhevosten Speedracella jo kello 10.30!

The Meadowlandsissa ajetaan huimat kisat. Jo 94. kertaa kilpailtava The Hambletonian on päähuomion kohteena puolen miljoonan dollarin ykköspalkintoineen. Ruotsalaisvalmentaja Marcus Melander, 27, on kova nimi 2019:n versioon, sillä hänen tallissaan on peräti kolme kivikovaa: mm. kolmevuotisikäluokan kovimpana pidetty Greenshoe (Father Patrick) ja vielä 12 startissaan tappioton Gimpanzee (Chapter Seven) sekä Green Manalishi (Muscle Hill).  Ruotsalainen vedonlyöntimiljonääri Anders Ström Stall Courantin taustalla on mukana koko kolmikossa! Ilta on täynnä kovia palkintoja ja mahdollisia ennätyksiä. Ravit The Big M:ssä alkavat kello 19 Suomen aikaa, ja koko taisto kestänee noin viisi tuntia eli puolen yön aikaan suuret rahat on jaettu.

Sunnuntai: Jokimaalla aloitetaan pyhänä puolenpäivän aikaan. Ensimmäinen lähtö ajetaan 12.15, ja kuninkaallisten pitäisi olla selvillä hieman kuuden jälkeen alkuillalla.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusi gallup: Mitä mieltä olet uudesta kuninkuus- ja kuningatarkisan osallistujahevosten valintamallista?

”Eihän pääkisoissakaan ole hyvityksiä” - Menestystamma Varsovan valmentaja Saara Mäkinen näkee uudessa valintatavassa paljon hyvää mutta myös viilattavaa löytyy

Kuninkuus- ja kuningatarkisan osallistujahevosten valinta uudistuu: nyt mukaan pääsee pisteiden perusteella

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle