Uutiset

Ravimaanantai: Solvallasta Kuopioon ja takaisin

Ravinetti on viime viikkoina käynyt menneen ja tulevan raviviikon satoa eri jutuissa. Tästä alkaen Ravimaanantai tulee sisältämään kaiken, menneen ja tulevan.

Ihan kaikkea ei voi tietenkään luvata, vaan nostot tulevat olemaan nimenomaan kirjoittajan ja Ravinetin toimituksen valintoja ja näkemyksiä. Pyritään nostamaan helmiä, kuten ennenkin, ja tarttumaan puutteisiin tai epäonnistumisiinkin kriittisellä otteella. Samaa kriittistä otetta odotamme lukijoiltammekin - saa antaa palautetta!

Tuleva viikko on Elitloppet-valintojen kannalta ratkaiseva. Saadaan jännittää mm. tuleeko täysin suomalaista Elitloppet-edustajaa ja muutenkin, mitä mahtuu viiden tai kuuden jäljellä olevan paikan joukkoon?

Viime viikko sisälsi Superlauantain, joka ei ehkä ollut niin super, sekä Copenhagen Cupin, joka ei liioin saanut täysin innostumaan. Mitä muuta, lue alta?

Aloitetaan tulevasta viikosta:

Tiistai 14.5.: Teivon illan kohokohta on tietenkin Välähdyksen paluu radoille. Kauden alut ovat olleet latautuneita oriile, ja kysymyksiä ovat muun muassa, pääseekö Ville Korjus ruutipaketillaan ravia, ja tuleeko valjakolle sen jälkeen Solvallan matka? Solvallassa, apropå, on T64-jackpot, jossa kautensa aloittaa ja Elitloppet-paikkaa hakee Nadal Broline. Ruuna oli viime vuoden Elitloppet-kolmonen Reijo Liljendahlilta, nyt se hakee lisämenestystä Björn Goopilta. Goopilla aloittaa myös toinen huippukiinostava suomalaishevonen, Stall Nikkasen Short In Cash.

Keskiviikko: Vermossa ajetaan kiintoisa Tammatähti, SE-koe 3100 metrin matkalla, jossa pääosassa on ainakin etukäteen Ranch Kelly. Solvallassa jatketaan yhdessä Jägersron kanssa iltaa Xpress-86:n merkeissä. Caenissa Ranskassa 17:45 Suomen aikaa starttaa Prix de Ducs de Normandie, missä Aubrion du Gers viimeistelee Elitloppet-virettään mm. Bold Eaglea vastaan. Jälkimmäisen ohjissa nähdään jo mainittu Goop. Aubrionilla on jo 14 perättäistä voittoaja 44 koko uralaan!

Lauantai: Kuopiossa ajetaan divisioonafinaalit ja Kuopio Stakes. Jälkimmäisen suuri herkku on tietysti Graceful Swamp, jonka menossa on kansainvälisen tähden tunnetta. Gävlessä Ruotsin Kultadivisioonan finaalissa Jarno Kauhasen valmennettava Workout Wonder hakee uusintaa toissavuoden vastaavasta lähdöstä. Mukana ovat myös Pastore Bob, viime vuoden Elitloppet-finalisti sekä Ringostarr Trebb, Elitloppet-voittaja 2018, eli vastusta ei tule puuttumaan keneltäkään. Gävle on todella nopea rata, ja olosuhteiden salliessa mennää todella kovaa!

Palataanpa vielä muutaman askeleen verran taaksepäin; mitä nousi pintaan viime viikolla?

*Copenhagen Cup jäi tänä vuonna välikisaksi. Kun Finlandia-ajon 110000 euron ykköstäkin pitäisi kansainvälisen kalenterin puristuksessa nostaa, on Charlottenlundin 50000 euroa jäänyt täysin jalkoihin, eikä tuolla rahalla enää saada maailman huippuja, ellei numeroihin tule räväkkää korjausta. Tanska sijaitsee kyllä sopivasti keskellä raviurheilevaa Eurooppaa, ja muut lähdöt olivat hienoja sunnuntaina.

*Superlauantain vaihto jäi alakanttiin potin suuruuteen nähden. Päävoittoluokan palatus jäi hurjasti yli sadan prosentin, eli potin vaikutus ei selvästikään ole toivottu.

*Campo Bahia ja Activated, neljä vuotta, pankaa nimet mieleen. Kungapokalenin kärkihevoset menivät täyden matkan ajoikseen 10,6 ja 10,7 kumpikin kierrellen.

*Kotimaassa elettiin hieman Finlandian jälkeistä aikaa, vaikka paljon hyviä suorituksia nähtiinkin.

Ravimaanantai on jatkossa viikon alun vakio-artikkeli, jossa Ravinetin tekijät käyvät läpi tulevan sekä menneen viikon satoa kriittisellä seulalla.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aubrion Du Gers sai lipun Elitloppetiin

Ojanperältä vihreää, Korjukselta vaaleanvihreää ja Raiviolta punaista Elitkampenille

Ville Korjus Elitkampen-osallistumisesta: "Monta muttaa matkassa"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video