Uutiset

Uutisviikko minuutissa: Derbyhuumaa ja SE-vauhtia

Ravinetti pikakertaa maanantaisin kuluneen viikon tärkeimmät tapahtumat meiltä ja muulta.

Maanantai 19.8.

Viikko käynnistyi kilpailukieltouutisella – ei kuitenkaan hevosen, ohjastajan tai valmentajan vaan kilpakärryjen.

Master-kilpakärryt pysyvästi pannaan

Tiistai 20.8.

Forssan Tammavaltikka-katsastuksen voitti keulasta näytöstyyliin Willow Pride, ja 5-vuotias sai tiketin itse Tammavaltikkaan.

Keskiviikko 21.8.

Hippos julkisti listan Vermossa juostavaan U.E.T. Grand Prix’hin ilmoitetuista hevosista. Suomesta mukana ovat Graceful Swamp, Lewis Ale, Staro Miami, Daze ja Cavalier.

Hippos: U.E.T. Grand Prix’hin 2019 maksetut hevoset

Vermon derbykarsinnoissa riitti dramatiikkaa, kun suurimmista suosikeista Graceful Swamp laukkasi ja Lewis Ale jäi kuolemanpaikalle. Kumpikin selvisi kuitenkin karsintakakkosina finaaliin.

Ruotsin Tammaderbyn karsinnoissa Jägersrossa Staro Miami joutui tekemään täyden päivätyön, mutta voitti lopulta eränsä ja starttaa finaaliin radalta 3 sisäpuolellaan Nurmos-Kontion Hankypanky Rubyred. Avoimessa Derbyssä Nurmoksen karsintavoittajat olivat Inti Boko ja Global Wise Guy, voittajana finaaliin myös Passionate Kempin varsa Roofie ja kakkosena Pasi Aikion Alone.

Torstai 22.8.

Mika Forss teki onnistuneen iskun Bodenin lounasraveihin: kuudella ajokilla neljä voittoa ja kaksi kakkossijaa.

Perjantai 23.8.

Ravinetti uutisoi ravikuningas Jokivarren Kunkun palaavan radoille 1.9. Pihtiputaan paikallisraveissa ja Antti Ojanperän tallin vahvistuneen kahdella italialaisella 4-vuotiaalla: Zeniolla 12,1 ja Zultaniolla 12,7. Molemmat tulivat Alessandro Gocciadoron tallista.

Zenio Antti Ojanperälle – Jokivarren Kunkku palaa

Elian Web ravasi Bergsåkerin uudeksi rataennätykseksi 09,9 ja ilmoittautui vahvasti mukaan Vermon SM-taistoon.

Lauantai 24.8.

Killerin Derbyn sankari oli Landen Paukku, jolle Vixeli tarjosi hienon vastuksen. Liisan Tulilintu sai balsamia kuningatarkilvan haavoilleen voittamalla avoimen tammaryhmän pahan laukankin jälkeen.

Porissa Superlauantain tähti oli Brad de Veluwen ja Ranch Kellyn Suomen ennätystä 09,7 sivunnut Sobel Conway. Välähdys ei malttanut vieläkään ravata, ja suomenhevosten kunkku oli Camri.

Sundsvall Open Trotin voitti Bergsåkerissa odotetusti Ringostarr Treb, Chief Orlando jäi pussiin. Jorma Kontio suitsi jymy-yllättäjä Björs Frej’n kylmäveristen Ruotsin mestariksi.

Sunnuntai 25.8.

Lapin mestareiksi ravasivat Torniossa Capitol Hill, Niemen Eemil ja montéssa Blueray Savoy. Kylmäveristen Lapin mestaruuslähdön voitti tosin Vaellus, mutta Niemen Eemil oli parhaana lappilaisena viides.

Kokkolassa avasi totoravikautensa huippulahjakas 5-vuotias aloittelija Jamas Vilmer. Voitto heltisi ajamatta yli 50 metrin erolla ja ajalla 30,4.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Kauhasesta Jokeri - Dusktodawn Boogie aloitti upeasti Vincennesissä

Uutisviikko minuutissa: Dusktodawn Boogie meni "johtaja" Bazírelle - Camri hyvästeli tyylillä

Uutisviikko minuutissa: Face Time Bourbon hävisi ja muuta yllättävää

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle