Uutiset

Daugeard tähtää Whole Lotta Lovella ja Big Headachella Suur-Hollolaan

Le Nouveau Monden lähellä Normandiassa hevosiaan valmentavan Philippe Daugeardin tallin menestyshevoset ovat tällä hetkellä suomalaisia. Hän tähtääkin tosissaan ruunilla Big Headache, 10, ja Whole Lotta Love, 7, kesän Suur-Hollola-ajoon.
Gerard Forní
Whole Lotta Love aiemmassa Vincennesin voitossaan. Rattailla ruunaa valmentava ja Enghienissäkin ohjastanut Philippe Daugeard.

Daugeardin vuodenvaihde on ollut huikean menestyksekäs paljolti juuri suomalaisruunien ansiosta. Timo Hulkkosen omistama Big Headache on kilpaillut joulukuun alusta tähän päivään kolmesti sijoin 2, 3 ja 1. Se on kerännyt noista 40190 euron palkintorahat.

Whole Lotta Lovelle puolestaan on marraskuun puolivälistä tähän päivään seitsemän starttia, joista viisi ykköstä. Nuo startit ovat tuoneet 73970 euroa omistajalleen For You Kotka Oy:lle. Molemmat hevoset ovat menneet ennätyksikseen 11-ajat Vincennesissä täydellä matkalla. Whole Lotta Love meni 11,3 tiistain voitossaan ja Big Headache 11,7 joulukuun kakkossijassaan. Nämä lukemat tarkoittanevat sitä, että hevoset sijoittuvat Suur-Hollola-ajon rankingissa niin ylös, että ne saavat automaattiset paikat suoraan välieriin lauantaille 4. heinäkuuta. Finaalihan ajetaan heti seuraavana päivänä 120000 euron ykköspalkinnosta.

Daugeardin, 52, alkuvuosi on muutenkin mennyt upeasti sekä kuskina että trenarina. Hänellä on ohjastajana 2020 nyt 13 starttia ja viisi voittoa. Tallin hevoset ovat startanneet 22 kertaa ja voittaneet kuusi.

Tähtäinkin on siis korkealla, sillä Daugeard on kertonut Suur-Hollolan olevan kummankin suomalaishevosen suunnitelmissa. Ne ovat kaverukset tarhassa ja viihtyvät matkassakin paremmin yhdessä. Tarkoitus on ajaa vain vähän kilpaa ja pitää pieni tauko keväällä, sekä koittaa aikaansaada huippuvire juuri Jokimaalle. Whole Lotta Love juoksee ehkä kerran ennen taukoa ja Big Headachen seuraava startti on kaavailtu 13. maaliskuuta Enghieniin. Pariisin kakkosradalla on nappisarja alle 295000 euroa tienanneille: 2150 metriä ryhmäajolla 26100 euron ykköspalkinnolla. Big Headachen voittosumma on 288748 euroa. Whole Lotta Lovella puolestaan on kasassa 189235 euroa.

Pääset tästä Big Headachen startteihin Ranskassa. Oikean laidan nuolesta voi katsoa lähdöt videolta.

Tästä pääset Whole Lotta Loven Ranskan statistiikkaan.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sobel Conway valmiina avaamaan uudelta valmentajaltaan ja omistajaltaan - ”Philippe ei puhu suomea, enkä minä ranskaa”

Lähdekorven Payet D.E.:lle komea 18000 euron ykkönen Ranskasta - tekee voittoputkea

Next Directionilla tähdätään seuraavaksi Suomen mestaruuteen – Timo Hulkkonen pitää ovia auki useampaan ravi-Euroopan maahan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle