MT: Hevosjalostusliittojen tukivalvonnoissa havaittu liikaa ylitöitä ilman työaikakirjanpitoa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

MT: Hevosjalostusliittojen tukivalvonnoissa havaittu liikaa ylitöitä ilman työaikakirjanpitoa

MMM jatkaa valvontaa tänä vuonna mutta ei kerro ennalta, mitkä organisaatiot ovat sen kohteena. Raviradat saavat hevostalouden tuista suurimman osan.
Hevostalouden valtiontukien tarkastukset aloitettiin pienimmistä yksiköistä eli hevosjalostusliitoista. Valvonnan kohteeksi joutuu myös raviratojen tukien käyttö, vaikkei MMM paljasta ennalta missä järjestyksessä ja keitä tarkastetaan.

Hevosjalostusliitoissa on teetetty liikaa ylitöitä, ja liitoilta puuttuu työaikakirjanpito. Talouden kirjaamisessa havaittiin muitakin puutteita, jotka tulivat esiin valvonnoissa.

Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) aloitti viime vuonna hevostalouden valtiontukiin liittyvät tarkastukset. Ensimmäisenä niiden kohteeksi otettiin hevostalouden neuvontaan annettu tuki, joka edustaa 37 miljoonan potista alle yhtä prosenttia.

Viime vuonna 16 hevosjalostusliiton tuki oli 291 000 euroa. 90 prosenttia hevostalouden tuista kohdentuu raviradoille.

Hevostalouden organisaatioissa on MMM:n osastopäällikön Minna-Marin Kailan mukaan tärkeä tiedostaa, että työaika-asiat samoin kuin kirjanpito on hoidettava asianmukaisesti.

Hän muistuttaa, että valvonnat antavat valtiontuen saajille apua myös toimintojensa kehittämiseen.

MMM jatkaa valvontaa tänä vuonna mutta ei kerro ennalta, mitkä organisaatiot ovat sen kohteena.

Lue lisää: MMM löysi puutteita hevosjalostusliittojen toiminnasta: ylitöitä ilman työaikakirjanpitoa, kassakirja puuttui, yleiskuluja vyörytetty liikaa tuen kohteena olevaan neuvontaan (Uutisen pääsee lukemaan aloittamalla koejakson tilauksen.)

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helluntai oli täynnä vauhtia: Oripoikien kesäloma alkoi kosteasti

MTK:n ehdottama lisätuki valkuaiskasveille ei onnistu – ministeriössä on keinot vähissä

MMM löysi puutteita hevosjalostusliittojen toiminnasta: ylitöitä ilman työaikakirjanpitoa, kassakirja puuttui, yleiskuluja vyörytetty liikaa tuen kohteena olevaan neuvontaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video