Uutiset

Suomalaiskimpan hevonen voitti Nantesissa – ”Näin sen pitäisi aina mennä”

Fighter Kiss näytti, että menestyvän hevosen Ranskaan voi rakentaa myös Suomessa.
Team Björkrothin arkisto
Fighter Kissin raamit ja moottori näyttävät riittävän hyvin Ranskassakin.

Rainer Björkroth on satsannut viime vuosina ranskalaisiin hevosiin. Konsepti on selvä: hän ostaa varsat 1-vuotiaina huutokaupasta, kokoaa niille kimpat ja perusvalmentaa ne Kaustisella kilpailuikään saakka. Jos ne näyttävät siinä vaiheessa riittävän hyviltä, hän lähettää ne kilpailemaan Ranskaan.

Tällaista reittiä kulki myös Fighter Kiss, joka voitti maanantaina Nantesissa kolmen kilometrin monté-lähdön vakuuttavasti ajalla 16,3.

”Näin sen pitäisi aina mennä, vaikka aina ei tietenkään mene. Kaikki hevoset eivät ole riittävän hyviä Ranskaan tai niille saattaa käydä jotain. Silloin niistä luovutaan”, Rainer Björkroth kuvailee konseptia.

Fighter Kissille Ranska osoittautui oikeaksi maaksi myös vahvojen monté-ominaisuuksiensa takia. Ranskassa monté-lähtöjä on tarjolla valtavasti enemmän kuin Suomessa.

”Fighter Kiss näytti Suomessa hyvää moottoria kärrylähdöissäkin, mutta niissä laukat olivat pinnassa. Montéssa se oli kuin eri hevonen ja voitti molemmat lähtönsä”, Björkroth kertoo.

Ranskassa Fighter Kiss joutui hakemaan vauhtia koelähdöstä, koska voittosumma oli ikään (viime syksynä 4) nähden pieni. Sen se paineli Grosbois’ssa satulasta 14,7!

 ”Sen jälkeen sillä oli vähän kavio-ongelmia, eikä heti tullut menestystä, mutta nyt natsasi. Vaikka ykköspalkinto oli ranskalaisittain pieni, 5850 euroa, niin esitys oli sellainen, että sellaisilla pärjää paljon kovemmissakin lähdöissä”, Björkroth uskoo.

Hän omistaa Fighter Kissin yhdessä Seppo Härkösen, Katja Eerolan ja Mikko Rautiaisen kanssa. Hevosta valmentaa vastikään Grosbois’n valmennuskeskuksesta Normandiaan muuttanut Thomas Malmqvist.

”Jään aina porukoihin itsekin merkittävällä osuudella mukaan, jotta intressi säilyy, vaikka hevoset lähtevät tallistani – niin kuin on tavoite. Tällä hetkellä ranskalaisia on 12, joista suurin osa 2- ja 3-vuotiaita”, Rainer Björkroth kertoo.

”Seuraavaksi Ranskaan lähtee sunnuntaina Kaustisella juokseva Fastoche Thieben. Sen piti lähteä jo syksyllä, mutta sitten tuli kaviovaivoja.”

Katso Fighter Kissin Nantesin lähtö videolta

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ministeri Lintilän osaomistama lahjakkuus Izaak du Boulay suuntasi Ranskan raharadoille

Rainer Björkrothin Ranskan satsaus tuottaa hedelmää: Fighter Kissillä nyt kolme tolppaa neljästä

Rainer Björkroth lähettää tallinsa lippulaivan Ranskaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video