Uutiset

Kanuunastartti vuodelle, sitten lunta tupaan: hankosidevamma

Five Finger Crawlin kohtalo ratkeaa tarkemmissa eläinlääkärin tutkimuksissa ensi viikolla.
Anu Leppänen
Five Finger Crawl voitti Kari Savolaisen ajamana 3-vuotiaana kolmesti, mutta nyt ura on katkolla.

Five Finger Crawl väläytti lahjojaan jo 3-vuotiaana voittamalla kolme kertaa ”yläpystyyn”, mutta sitten alkoivat ongelmat.

”Tammalta jouduttiin poistamaan 4-vuotiskauden tammi-helmikuulla munasarjat, koska oikeanpuoleinen oli niin kipeä, ettei tamma pystynyt juoksemaan suorassa”, omistaja Kari Savolainen taustoittaa.

Kausi meni pitkälti operaatiosta toipuessa.

”Ajoin yhden startin syksyllä, ja sen jälkeen tamma meni Utalan Juhalle. Se on vähän hankala luonteeltaan, ja Juha on sellaisten hevosten kanssa taitava.”

Pienen tutustelun jälkeen uusi kausi alkoi loistavasti. 4 ensimmäistä starttia toivat kuukauden sisään 2 voittoa, yhden kakkosen, yhden kolmosen ja 9000 euroa.

”Sitten hevonen kävi suunnitellusti eläinlääkärillä huollettavana, eikä siinä ollut mitään erikoista. Mutta sitten vasen takajalka alkoi turvotella ja olla lämmin, ja toissa iltana Juha soitti, että hankoside oli mennyt. Eilen hain hevosen kotiin”, Kari Savolainen kertoo.

”Juhan mukaan vamma on yli 50-prosenttinen, ja siinä tapauksessa se oli siinä. Mutta eläinlääkäri saa katsoa jalan vielä ensi viikolla. Jos vamma olisi alle 30-prosenttinen, niin kesä ja laidunkausi ovat sen verran lähellä, että kuntoutustakin voisi harkita.”

”Siitokseen tammasta ei steriloinnin jälkeen valitettavasti enää ole”, Savolainen pahoittelee.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Starzinner palaa Suomeen – pitkä toipilasjakso edessä

Selene Lunen vauhtikestävyys puree Vermossa 64-varmana

Suur-Hollola-finalistin ura päättyi – hankosidevamma

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video