Keskiviikkoillan "86-kookospähkinä" - Vihjeet - MT Ravinetti
Vihjeet

Keskiviikkoillan "86-kookospähkinä"

M.A. Numminen laulaa humoristisesti: "Mä kuinka saisin rikki kookospähkinän?" T86 on lähtökohdiltaan kookospähkinämäinen haaste avattavaksi keskiviikon myöhäisilloissa - koitetaan saada se auki ja päästä käsiksi saaliiseen!
Antti Savolainen
Ruotsin valmentajatilaston kärkisijoilla pitkään viihtynyt ja mahtavan menestysvuoden 2019 tehnyt Robert Bergh on illan 86-kierroksen avainhahmo. Hänen ohjastamansa Vikens High Yield on pelin pankki.

Molemmilla ravipaikkakunnilla, Tukholmassa ja Göteborgissa, mennään hyvässä jopa keväisessä säässä ennusteen mukaan. Olosuhteista homma ei onneksi jää kiinni.

PÄIVÄN PANKIT

Kierrokselle löytyy kaksi oikein maistuvaa pankkia, joita ei alustavasti ole ollenkaan liikaa pelattu - päinvastoin! Varmempi niistä on Vikens High Yield (86-5), joka on suorastaan häikäissyt siirryttyään Robert Berghille. Ruuna avaa tosi lujaa, ja on vaikea kuvitella Berghin luopuvan piikkipaikasta, jos pahin vastustaja Il Duce Boko tulee rinnalle. Toki Åbyssa on mahdollisuus kiriä lopussa open stretchiäkin pitkin, mutta Bergh ajaa usein keulasta, maksoi mitä maksoi. Vikens High Yield aloitti Berghiltä vaisusti, mutta tauon jälkeen kauden avausstartissa se oli täysin ylivoimainen. Viimeksi lähtönumerolla 14 juoksu meni mahdottomaksi, mutta hevonen meinasi ehtiä ykköseksi sittenkin. Se lopetti viimeiset 800 metriä 09,7-tahtia loppukaarteessa jopa neljättä rataa pitkin ja tuli loppumetrit aivan omaa vauhtiaan mm. Bossy Alleyta vastaan.

Toinen varma on siitosori Love Youn jälkeläinen sekin, kuten Vikens High Yield. Ninia's Boy (86-3) on ollut myös ylivoimaisen hyvä kahteen tuoreimpaan juoksuunsa keulasta. Ruuna on liki saada piikkipaikan nytkin, sillä se avaa hyvin ja ulkopuolella ei ole nopeita avaajia. Keskipitkä matkakin tuntuu vain plussalta viime näyttöjen perusteella. Takarivin Global Agreement ja ulkoradan Twigs Got U. ovat myös vahvoja, mutta asetelma suosii kovasti Ninia's Boyta. Global Agreement tuntuu liikaa pelatulta muutenkin, sillä se ei ollut mitenkään selvästi Twigs Got U.:ta parempi viimeksi, asetelmat olivat siinä vain todella epäedulliset jälkimmäiselle.

PORUKKASYSTEEMI

12, 7, 11 (3,5)

5, 6, 1, 2 (9,3)

1 Ninia's Boy (8,11)

9, 4 (10,11)

4 Vikens High Yield (5,6)

8, 9, 6, 4, 7, 10, 1 (2,3)

6, 2, 9, 5, 11, 1 (8,10)

5, 10 (2,7)

2016 riviä - 100,80 euroa.

Pääset pelaamaan systeemin Veikkauksen sivulle tästä - voit myös muokata peliä makusi mukaan.

LOMPAKONRÄJÄYTTÄJÄT

Tähän pelimuotoon näitä löytyy jokseenkin aina mukavasti. Avauskohteen Henna Halmeen ajokki Around The World voi olla kovassakin nousuvireessä. Takakenkien riisuminen on plussaa ja lähtöpaikkakin mitä mainioin. Italialaisori on turhaan jäämässä takamatkan isojen numeroiden varjoon peliosuuksissa.

Heavenly May (86-2) tuntuu viime syksyn Oaks-finalistina tosi maistuvalta yllätysvedolta nyt taas ilman kenkiä. Tamma avaa kovaa, kuten toinen vähän pienempi yllättäjä, Moon Zappa. Moon Zappa jäi voimissaan pussiin viime kerralla. Heavenly May kierteli puolestaan alussa ja lopussa mukavasti kauden avauksessaan, ja meno voi nyt olla vauhdikkaampaa.

Solvallan pitkä voltti (86-6) on aivan mahdottoman haastava lähtö, ja jopa k-merkintä eli kaikki hevoset lapulle olisi perusteltua. Staro Mojito laukkasi viimeksi kauden avauksessa ja onnistui silti jäämään vielä pussiin. Se on jättipotintekijän oloinen tänään, ja myös Xanthis Coktail tuntuu tänään prosenttiaan vaarallisemmalta.

Samoin Åbyn pikapyrähdys sisältää yllätysmomentteja. Paikka tuntuu toki melko toivottomalta, mutta hevosena Eldorado B. (86-7) voi olla lähdön paras, ja se on tosi kiinnostavaa nähdä tänään uudesta tallista Joakim Lövgreniltä kauden avauksessaan. Samoin tässä melkein mikä tahansa tuntuu mahdolliselta.

PORUKKASYSTEEMI

12, 7, 11 (3,5)

5, 6, 1, 2 (9,3)

1 Ninia's Boy (8,11)

9, 4 (10,11)

4 Vikens High Yield (5,6)

8, 9, 4, 10, 1 (6,7)

6, 2, 5, 11 (9,1)

5 Chapuy (10,2)

480 riviä - 24 euroa.

Pääset pelaamaan systeemin Veikkauksen sivulle tästä - voit myös muokata peliä makusi mukaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Suur-Hollolassa Costellosta Cameron Evoon

Vaggerydissä ainekset taas huimaan 86-pottiin

T86-peli siirtyy kesäaikaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video