Vihjeet

Elitloppet-hevoset kiemuraisen jackpotkierroksen pitävät pankit

Åbyn kierroksella on peräti yli 3,7 miljoonaa euroa viime lauantailta jäänyttä lisäpottia. Jopa kahdeksan millin voitto on mahdollisuuksien rajoissa tällä kirroksella.
Ville Toivonen
Stefan Melander on Jorma Kontiotakin enemmän lauantain Åbyn ravien ytimessä todella monella valmennettavallaan, ja mm. Green Manalishillä, jolla tavoitellaan, paitsi Kungapokalenia, myös Elitloppetia.

Åbyyn eli Göteborgiin luvataan lauantaille lämmintä ja auringonpaistetta, joten sikälikin kaikenlaiset suurkilpailunäytöt ovat myös mahdollisia. Urheilullinen taso on nelivuotiaiden miljoonan kruunun ykköspalkinnon Drottning- ja Kungapokalenin, 250000 kruunun ykkösen viisivuotiskisan Lyonin lähdön ja kultadivisioonan (150000 kruunua) ansiosta huippua. Eikä 75-potissakaan siis ollut valittamista.

PÄIVÄN PANKIT

Päivän pelinkin johtolanka voisi olla Elitloppet. Päivän raveissa on montakin hevosta, joilla haetaan näyttöä, jolla päästä mukaan Elitloppetiin. Varmoiksi kelpaavat kuitenkin ne, jotka hakevat sitä ikäluokkalähdöistä. Jopa Kungapokalenin Green Manalishillä haaveillaan Elitloppetista ja Zarenne Fasin valmentaja Jerry Riordan on myös maininnut, että vastaus olisi kyllä, jos ori Elitloppetiin kutsuttaisiin.

Zarenne Fas (75-4) on viisivuotislähtöön kova luu - kukaties Elitloppetiinkin. Viimeksi se ei saanut keulasta kirmaavaa Missle Hilliä takarivistä startanneena kiinni, mutta oli sen verran ponteva, että jos asetelmat olisi käännetty päinvastoin, olisi tulojärjestyskin luultavasti kääntynyt. Nyt on eri vastus - toki Forfantone AM:kin tuli hyvin loppua samassa em. lähdössä. Kuitenkin Zarenne Fas "veti junaa" ja tuntuu muutenkin isomman moottoriluokan kauraformulasta, ja Jerry Riordanin valmennettava pystynee tässä voittoon hyvinkin monenlaisilla juoksunkuluilla.

Green Manalishi (75-6) on Amerikassa näyttänyt osaavansa avata, ja tänään kevennetyllä balanssilla ja startti alla odotetaan isoa parannusta karsinnasta, eikä ori ollut huono siinäkään, vaikka kakkoseksi jäikin. Jos Green Manalishissä on hevosta Elitloppetiin jo tänä vuonna, se pitää näyttää tänään, ja siksi otetaan rohkea askel ja laitetaan se yksin lapulle.

PORUKKASYSTEEMI

2, 4, 1, 3, 10 (6,12)

3, 2, 1, 9 (4,10)

3, 6, 5, 1 (2,10)

4 Zarenne Fas (2,6)

4, 5, 2, 7, 1, 3 (9,10)

10, 2, 5, 1 (8,4)

5 Green Manalishi (6,3)

1920 riviä - 96 euroa. 

Tästä pääset pelaamaaan systeemin Veikkauksen sivulle.

LOMPAKONRÄJÄYTTÄJÄT

Heti avauskohteessa on kaksi namupalaa. Vagabond Bi oli viimeksi todella vahva raskaalla reissulla paljon kovemmassa Moni Vikingin voittamassa lähdössä Åbyn pitkällä matkalla. Vastaavalla esityksellä se melkein voittaa tämän lähdön, eikä ole montaa prosenttia pelattu. Mr Clayton J.F.  vaatii ehkä nappireissun täässä seurassa, mutta myös se on huimassa iskussa ja silti tosi unohdettu. Varsinkin toissastartti laukan jälkeen oli aivan älytön esitys, missä ruuna jäätyään paljon jäi lopulta vielä voimissaan pussiin.

Pere Ubulle (75-2) vaihdettiin viimeksi jenkkikärryt ja ne sopivat silminnähden mainiosti. Jos tänään eturivistä pidetään vauhtia, kuten asetelma lupailee, se pystyy pärjäämään takaakin. Radat 1-3 näyttäisivät tulevan tempoa pitämään, joten Pere Ubun aasetelma on mielenkiintoinen, eikä peliprosentti alle 10:n lukemissa ole ollenkaan liikaa.

Hopeadivisioona (75-5) tuntuu tosi pyöreältä. Muutama pelihevosista, mm. Harran Boko ja Niky Flax olivat suorastaan vaisuaja viimeksi. Pastor Power ei ole voittanut vähään aikaan, mutta sillä on hyvä paikka, eikä se häviä juurikaan millekään tämän porukan hevosista, joten kahden prosentin osuus vaikuttaa lahjalta.

Cokstile (75-6) oli älytön mennessään kiertämällä 9,9 Solvallan lähdössä, jossa Chief Orlando lunasti paikkansa Elitloppetissa. Matkaan mahtui pieni laukkakin loppukaarteessa kolmosrataa kiertäen. Meno voi parantua, kun ori on asettunut Ruotsiin, ja sen alle 10% osuus tuntuu myös todella edulliselta. Lähdössä ei ole näytöiltään kovempaa hevosta, ja vauhtiakin saataneen taas, kun Elitloppet-näyttöjä haetaan. Jos ei Cokstile voi tehdä vauhdin itse.

IDEASYSTEEMI

2, 4, 3 (1,10)

3, 2, 1, 9 (4,10)

3, 6, 5, 1 (2,10)

4 Zarenne Fas (2,6)

4, 5, 2, 7, 1, 3 (9,10)

10 Cokstile (2,5)

5 Green Manalishi (6,3)

288 riviä - 14,40 euroa. 

Tästä pääset pelaamaaan systeemin Veikkauksen sivulle.

PÄIVÄN DUO (lähdöt 10 ja 11)

10, 2, 5, 1

5 Green Manalishi

Neljä yhdistelmää - minimipanoksella 4 euroa.

Tästä pääset pelaamaaan systeemin Veikkauksen sivulle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Kymenlaakson aika

Power otti shokkivoiton Pariisista - Ecurie D. laukkasi maaliin

Outo kriteriumhuutokauppa saatiin maaliin - tuloksessa ei vikaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video