Vihjeet

Tornion 65-kierroksella hevosia rajan molemmilta puolilta

Keskiviikon ravikierros ratkeaa Ruotsin rajan tuntumassa sijaitsevalla Tornion Laivakankaan radalla, ja kohteissa nähdään useita kilpailijoita länsinaapurista. Taso ei ole maan pohjoisosissa yhtään Suomea kovempi, eikä vierailijoita tarvitse kunnioittaa liiaksi.
Anu Leppänen
Herra Heinämies voittaa kuvassa Power Parkin radalla Antti Ojanperän ajamana. Torniossa kärryille hyppää Santtu Raitala.

Kotimaan valmentajista Antti Ojanperä laittaa Tornioon täyden autolastillisen hevosia, joita kaikkia ajaa Santtu Raitala. Pääpelin kohteissa tallista kilpailee neljä hevosta.

"Herra Heinämies on varmaan todennäköisin menestyjä, ja sitten Main Stage. Kahdella muulla on vähän hankalat paikat", Antti Ojanperä arvioi.

Viime viikolla 17,5-vauhtia päätöspuolikkaan viilettäneelle Kujanpään Jyräykselle hävinnyt Herra Heinämies on ennätykseen perustuvassa lyhyen matkan ryhmäajossa otollisessa tehtävässä, sillä ikäluokkalähdöissä pärjänneen oriin voittosumma on tuntuvasti vastustajia isompi ja tauon jälkeiset startit ovat sujuneet lupaavasti.

"Olen ollut kyllä tosi tyytyväinen siihen. Siinä on ollut nyt sitä vanhaa meininkiä", Ojanperä kehuu. "Se on ollut auton takaa aika selväpiirteinen ja lähtee siitä yleensä tosi hyvin, vaikkei siihen edes sen kummemmin satsaa. Siinä ei pitäisi olla mitään."

Main Stagen aloitus Ojanperän tallista päättyi reilu viikko sitten laukkaan. Se sai vaikean juoksun, mutta oli vielä toisena, kun laukkasi maalisuoralle tultaessa.

"Se oli vielä rautakengässä ja Santun mukaan raskaan tuntuinen", Ojanperä huomauttaa. "Aivan ok startti, eikä se ollut vielä huippuvedossakaan. Keskiviikkona sen pitäisi olla aika hyvä. Se pääsee kyllä matkaan, eikä se ole kaukana siitä, että pitää keulat. Sillä ajetaan kevyellä kengällä tai ilman etukenkiä, ja sen pitäisi pärjätä."

Main Stagea voi harkita Herra Heinämiehen ohella peleihin tukipilariksi, mutta myös Speacial Presentin pitäisi olla liki varsin arkisen oloisessa kolmen kilometrin kisassa.

"Tämä matkahan sille on käynyt hyvin ainakin tähän asti, ja jos se on Lewis Alea ja Graceful Swampia vastaan tähän asti juossut, niin ei kai tuossa sen tason hevosia ole", Harri Puutio naurahtaa.

"Kauden avauksessa siltä jäi vähän uupumaan, vaikka se meni hyvän ajan.

Sillä ei oltu käyty kuin kerran radalla, ja ehkä se oli ymmärrettävää sitten. Luulen että se parantaa, ja mun mielestä sillä on normaalisuorituksella pärjäämismahdollisuudet."

T65-vihjeet:

Lähtö 1: 5 Herra Heinämies (8, 6)

Lähtö 2: 10 MAS Dominant, 1 Queen Adele, 5 Edfromed, 7 Fade To Black, 2 Gun de Chanlecy (6, 4) Lähtö 3: 1 Main Stage, 12 Asterisque, 3 Exploding Belle (5, 6)

Lähtö 4: 4 Bottnas Easy Cash, 8 Lastsundayinmay, 11 Zultanio, 5 Nolimitjimmit, 9 Hard To Trick, 10 Titan As, 7 Verozzo (12, 6)

Lähtö 5: 13 Special Present (12, 10)

Lähtö 6: 5 Brooklyn Hill, 11 Selmer I.H., 10 Magnifik Brodde, 4 Marciano (12, 3)

1 x 5 x 3 x 7 x 1 x 4 = 420 riviä = 42 euroa

Kopioi tästä vihjerivi Toto-kupongille Veikkauksen palvelussa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Vermossa varmoja tarjolla joka makuun

Ravivihje: Savon Kingi valtaa Helsingin

Ravivihje: Issakan Valo kestää varman paineet

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video