Vihjeet

Ravivihje: Kuningas Evartti palaa paimentamaan alaisiaan - ideavarmoilla isketään

Lauantaina suunnataan katseet Suomen vanhimmalle raviradalle, Oulun Äimärautiolle. Toto75-iltapäivän isoin uutinen on hallitsevan ravikuninkaan Evartin kauden avaus.
Terhi Piispa-Helisten
Heikki Mikkosen Pikkukunkku-kakkonen Hipsun Poju saattaa olla Äimärautiolla ykkönen, kuten oriin lähtönumerokin on. Vieskerin poika on toinen vihjerivin vartijoista.

Kuninkaan treenari Antti Ojanperä kertoo talven sujuneen suunnitelmien mukaan.

 

”Aika paljon on ajettu. Mitään takapakkeja ei ole tullut. Oria on kävelytetty lumessa, kun sitä on nyt ollut. Ori on tykännyt siitä. Ei Evartti täydellinen vielä ole, mutta tässä on lähes viikko aikaa starttiin. Aika rennosti me nämä päivät otetaan”, Ojanperä raportoi maanantaina. Keskiviikon vedot tyydyttivät Ojanperää, ja viimeistelyt suoritetaan perjantaina.

 

Evartti on heti kauden avaukseensa suosikki, mutta oriille napataan Toto75-lapulle kaveriksi paalulta pakoon pyrkivä tamma Vennelmon Varma. Näin silti, vaikka Tapio Kukkosen suojatti keskiviikon välistartissaan keulasta kesy olikin.

 

Nyland on mielenkiintoinen seurattava. Antti Ala-Rantala odottaa suojatiltaan Teivossa nähtyä parempaa.

 

”Pieni hevonen ei saanut pitoa Teivon radasta. Oulun jääpolanne sopii sille paremmin. Suomeen tulonsa jälkeen Nyland sairasteli, ja sekin näkyi vielä Teivossa otteissa”, Ala-Rantala valaisee.

 

Lauantaina päättyvät Team Ojanperän hevosten talvitauot laajemmallakin rintamalla, kun Oulussa kisaavat talliin loppuvuodesta muuttanut President Lindy ja Pihtiputaalle alkuvuodesta palannut Siirin Älli. Team Ojanperä hevoset ovat startanneet viimeksi joulukuun alussa.

 

”President Lindyllä ajetaan testistartti. Sen olemus on muuttunut paljon parempaan. Katsotaan nyt, missä tarkalleen ottaen mennään. Hevonen on virkeä, ja se osaa ravata, mutta en tiedä, miten hokit sille sopivat. Maili ei ole toivejuttu tässä vaiheessa”, Ojanperä pohti maanantaina.

 

Taktiikan suhteen hän oli kallistumassa keulajuoksuun, mikä on mielenkiintoinen kommentti. Kuten Ojanperän kuningas, myös ”Presidentti” on täten käypäinen ehdokas varmaksi. Varsinkin, kun vaikeaselkoisessa pelipähkinässä riittää varmistusten tiellä vastaantulijoita.

 

Siirin Ällistä Ojanperä mainitsee, että ruuna oli jo heille tullessaan hyvällä mallilla.

 

”Ajateltiin, ettei valmistella ruunaa liikaa. Katsellaan Ällinkin kohdalla, missä ollaan menossa.”

 

Haastavan kierroksen varmat ovat Pikkukunkku-kakkonen, viimeksi voittokuti piipussaan pussiin juuttunut Hipsun Poju, ja kuntonsa aallonharjalla kisaava suoritusvarma Benobi Zet.

 

 

Toto75-vihjeet:

Lähtö 1: 8,4,7 (9,10)

Lähtö 2: 1 Hipsun Poju (13,10)

Lähtö 3: 13,7,10,3 (12,1)

Lähtö 4: 10,3 (2,7)

Lähtö 5: 8,5,4,10,6,7,3,1,9 (11,2)

Lähtö 6: 3,11,8,2,1,10 (5,4)

Lähtö 7: 11 Benobi Zet (2,6)

1 296 riviä x 0,05 euroa = 64,80 euroa

Voit kopioida vihjesysteemin Veikkauksen palveluun tästä

 

Viikon väistö

Toto75, lähtö 1: Cape's Captain on moiskissa kunnossa, mutta takarivi rassaa ruunaa, sillä kurveihin ulkoa laskettaessa se hukkaa vauhtiaan ja raviaan.

 

Viikon varma

Toto75, lähtö 7: Suoritusvarmuutta esittänyt Benobi Zet kiri Vermossa vinhasti porukan perältä viidenneksi. Vastus ei ole Oulussa tiukimmasta päästä.

 

Viikon yllättäjä

Toto75, lähtö 1: Memento Vivere ei ollut viimeksi vetreimmillään, ja 4. tammikuuta tammalta irtosi kenkä. Muuten Memento Vivere on ollut terävä, ja nyt sillä on saumat päästä johtopaikalle.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Kimurantti kierros tarjoaa pelillistä haastetta ja urheilullista loistoa

Ravivihje: Thai Profit ylväs tukipylväs - Iikka Nurmosella ideavarmaehdokkaat

Ravivihje: Kimurantilla kierroksella savolaisvarmojen varaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video