Vihjeet

Ravivihje: Norjan suuret suosikit eivät kelpaa varmaksi Toto86-pelissä

Ruotsin Toto86-peli ratkaistaan tänään poikkeuksellisesti kahdessa maassa. Neljä kohdelähtöä ravataan Solvallassa ja toiset neljä Norjan Momarkenissa.
Kuva: Anu Leppänen
Jorma Kontio ohjastaa vihjesysteemin ainoaa varmaa Mellby Illusionia, joka juoksee Toto86-pelin toisessa kohteessa. Timo Nurmos valmentaa hevosta.

Alun perin Norjat kohdelähdöt piti ajaa Oslon Bjerkessä, mutta huonontuneen koronatilanteen johdosta radaksi vaihtui noin 70 kilometriä etelämpänä oleva Momarkenin kavioura. Peliaika päättyy tuttuun tyyliin kello 21.30.

Vihjesysteemi rakennetaan tällä kertaa ainoastaan yhden varman varaan. Kierroksen suurimmat suosikit ovat kolmannen kohteen Reime Kongen ja viidennen kohteen Cash D.E, mutta molemmilla on ilmassa kysymysmerkkejä esimerkiksi lähtöpaikkojen ja tauon takia. 

Päivän varma

Mellby Illusion (T86-2) on jäänyt taulun komeasta tolpparivistä huolimatta oudon aliarvostetuksi vain 44 prosentin peliosuudellaan ja se toimii luonnollisesti päivän tukipilarina. Todella lupaava nelivuotias palasi uuteen kauteen vajaa kuukausi sitten Solvallassa, missä hevosen suoritus pilaantui ensimmäisen kaarteen laukkaan. Ruuna kuitenkin käynnistyi tuttuun tyyliinsä hyvin auton takaa ja olisi edennyt keulapaikalle, mistä hevonen olisi ollut tuolloinkin lähellä. Voittojuoksuissaan ruuna vakuutti tyylillään ja varsinkin toissa kerran 11,3-vauhtinen päätöslenkki hankalista asemista miellytti kovasti. Keulapaikalta ruuna olisi vaikea kukistettava. 

Päivän ideamerkit

Ottilia Fri (T86-6) on alustavassa pelijakaumassa oudon selvä kolmossuosikki. Paalulta liukkaasti liikkeelle kiihtyvä tamma joutuu toki tekemään kovan päivätyön pitääkseen takamatkan hurjat takana, mutta 20 metrin etumatka ja lyhyt matka edesauttavat tuossa. Lisäksi tammalta napataan kenkäpakon päättymisen jälkeen taas pitkästä aikaa kaikki kengät pois, mikä saattaa tuoda vielä tarvittavan lisävaihteen. Kalmarin 75:ssä tamma kesti keulapaikalta kovia kilpasiskojaan vastaan vuoden alussa. Viimeksi hevonen ei tokikaan ollut parhaimmillaan, mutta ei kannata vielä tuomita hevosta yhden heikomman esityksen jälkeen. Huomioitavaa tuolta päivältä on todella raskaat rataolosuhteet ja vaikka hevonen olikin vaisu, oli se kuitenkin maalissa ennen tällä kertaa enemmän pelattua Hossiana Bokoa, mikä ei toki myöskään ollut tuona päivänä parhaimmillaan. Ainoastaan 11 prosenttia pelattu Ottilia Fri on pakkorasti jokaiselle kupongille.

Digital Class (T86-8) on todellinen työmyyrä, joka tsemppaa aina parhaalla mahdollisella tavalla. Tamman ongelmaksi kuitenkin koituu monesti lähtönopeuden puute, mikä varsinkin heikommilta lähtöpaikoilta aiheuttaa ongelmia. Hevosen hyvä kunto ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään ja sekavasta taulusta huolimatta tamma on mahdollinen potinräjäyttäjä. Hyvän lähtöpaikan vihdoin saanut tamma saattanee saada kerrankin asiallisen reissun kärjen läheisyydessä, mutta vaikkei saisikaan, jaksaa hevonen silti tehdä töitä, eikä viiden prosentin peliosuutta voi ymmärtää. Eskilstunassa tamma joutui pakittamaan heikolta lähtöpaikalta taustalle, mistä kiriminen kovassa 75-tehtävässä oli liian haastavaa, mutta esitystä ei sovi moittia. Toissa kerralla Digital Class jäi loukkupaikalta sisälle, mistä hevonen sai myöhään tilaa ja spurttasi terävästi. Viimeksi kasikaistalta tamma joutui jälleen takajoukkoihin, mistä kiriminen oli tekemätön paikka. Tammalta riisutaan pitkästä aikaa etukengät pois, mikä saattaa auttaa entisestään. 

Vihjesysteemi

4,6,5 (1,8)
4 Mellby Illusion (6,3)
8,5,3,4,6,7,1,2 (10,9)
2,11,3 (5,6)
1,2,5 (8,11)
7,1 (8,2)
6,4,3,1,7 (5,2)
2,3,9 (1,8)

6480 riviä - 194,40 euroa

Voit kopioida vihjesysteemin Veikkauksen palveluun tästä

Aiheet Toto86
MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto86-jackpotvihje: Zaira del Ronco haastaa pankin

Kannatti suosia suomalaista – alle 40 eurolla tienasi yli 20 000

Ideoita riittää moneen makuun Ruotsin Toto86-kierroksella

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video