Vihjeet

Ravivihje: Amazing Warrior taistelee taas voittajaksi

Vermon kierroksen erikoisuutena on pitkät kilpailumatkat, jotka tuovat systeemin laadintaan sopivasti lisää haastetta.
Terhi Piispa-Helisten
Amazing Warrior on 65-vihjerivin toinen varma tämän illan kierroksella Vermossa.

Avauskohde on erittäin tasainen 3 100 metrin ryhmälähtö. Que Tal on kilpaillut tasaisen varmasti jo pitkään ja lähtönopeus riittänee keulapaikan valtaamiseen. King Cole aloitti voitokkaasti, mutta kahteen viimeiseen se on sortunut väärälle askellajille. Kysymysmerkkejä on sen suhteen ilmassa. Yllättäjäosastolta nostetaan esiin Easy Ri ja Hurry Sundown, jotka kilpailevat viimeisiä sijoituksiaan paremmassa kunnossa.

Toisen kohteen Tapsan Toivo on aloittanut uuden kauden lupaavasti. Ensin ori teki hyvän juoksun johtavan rinnalta ja viimeksi se lähti reilu kierros jäljellä kiriin ulkoradoille ja runttasi varmaan voittoon. M.A.Piste ja Juha Utalan käsistä mainiosti aloittanut Tarunlento kannattaa huomioida ajoissa, mikäli suosikki ei kelpaa varmaksi. Epävarma, mutta kyvykäs Varoitus ja matkasta oleellisesti hyötyvä Perusliksa nostetaan yllättäjinä mukaan systeemiin.

Feeling Classy on noussut hurjaan vireeseen. Tampereella huhtikuussa hevonen kiri viimeiset 600m 08,8-vauhtia, kun pääsi onnekkaasti kärkeen keulahevosen laukattua. Viimeksi se pääsi reilut kaksi kierrosta ennen maalia keulaan ja hallitsi lähtöä mielin määrin. Unique Creation laukkasi viimeksi, mutta osoitti vireen pitävän edelleen.

Amazing Warrior on kilpaillut Iikka Nurmosen valmennuksesta harvakseltaan, mutta hienolla menestyksellä. Viime kaudella aivan lämminveristen terävimpään kärkeen noussut ruuna on voittanut lähes puolet kilpailuistaan. Hevonen tulee aina valmiissa kunnossa tauolta, eikä siitä tarvitse olla huolissaan. Viimeksi Vermossa se lopetti keulasta 10-vauhtia, mutta se riitti Aston Barin voittaessa vain kolmanteen sijaan. Ilman epäonnea ruuna palaa taas voittojen tielle.

Rivin toinen varma löytyy viidennestä kohdelähdöstä. Upeita esityksiä jatkuvasti tekevä Piece Of Hero vakuutti viimeksi. Juha Utala kannusti suvukkaan ruunan vauhdikkaaseen kiriin jo vajaat kaksi kierrosta ennen maalia. Kova spurtti keskellä kisaa ei tuntunut kintereissä ratkaisuhetkillä, vaan hevonen liukui lopussa muiden ulottumattomiin. Vastaavalla esityksellä se on jälleen voitossa kiinni.

Päätöskohteessa TammaDerbyn kakkonen Touch Me Too joutuu lähtemään ikävältä paikalta, mutta yhtään ei yllättäisi vaikka tamma kiertäisi kaikki ja nappaisi voiton. Credit To Hope on perushevosia, mutta maukkaita yllättäjiä otetaan mukaan systeemiin. Proud Angelique on aavistuksen tarkka juoksusta, mutta kirin sattuessa oikeaan kohtaan, muut voivat olla vaikeuksissa. Brazen Leonore tulee osaavista käsistä. Pitkältä tauolta tamma oli keulasta mainio kakkonen, eikä viime esitystä johtavan rinnalta pääse moittimaan.

MAS Bella oli viimeksi kaikkien tärppi, mutta koska se sijoittui vasta viidenneksi, se voi olla jälleen mainio yllätyshaku. Kunto on rautaa ja erityisesti ylivauhtisessa juoksussa sen kirivoima pääsisi oikeuksiinsa.

Toto65-vihje

Lähtö 1: 5 Que Tal, 10 King Cole, 8 Jacques Hyneman, 9 Enzo Victory, 11 Masterstroke Aria, 3 Easy Ri, 6 Hurry Sundown (1,2)

Lähtö 2: 6 Tapsan Toivo, 11 M.A.Piste, 13 Tarunlento, 8 Varoitus, 9 Perusliksa (7,12)

Lähtö 3: 4 Feeling Classy, 9 Unique Creation (8,7)

Lähtö 4: 14 Amazing Warrior (16,10)

Lähtö 5: 5 Piece Of Hero (12,7)

Lähtö 6: 15 Touch Me Too, 1 Credit To Hope, 5 Proud Angelique, 10 Brazen Leonore, 14 Mas Bella, 8 Love No More (2,4)

420 riviä x 0,10e = 42 euroa

Voit kopioida vihjesysteemin Veikkauksen palveluun tästä

Aiheet Toto65
MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Vermossa uskotaan varmaan heti ensimmäisessä kohdelähdössä – Päätöskohteessa päivän paras tärppi?

Ravivihje: Ciiran Tähti matkalla maineeseen

Ravivihje: Hetviina ei erehdy toista kertaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video