Vihjeet

Ravivihje: Elitloppet-voittaja kelpaa takarivistä huolimatta varmaksi

Ruotsin Toto86-kierroksen rataparina toimii Solvalla ja Bergsåker. Peliaika päättyy kello 21.30.
Terhi Piispa-Helisten
Örjan Kihlström on tuttuun tyyliin Don Fanucci Zetin rattailla.

Kierroksen vaikeustasoa helpottaa kaksi suurta suosikkia, jotka ovat kumpikin todella lähellä voittoa. Kierros pitää sisällään myös monta urheilullisesti hienoa lähtöä, kun avoimen sarjan lämminverilähdön lisäksi kohdelähtöinä ajetaan muun muassa tammojen E3-revanssi, kaksivuotiaiden talvisuosikki ja pronssidivisioonan karsinta.

Päivän varmat

Don Fanucci Zet (T86-2) kerää ansaitusti suurta pelikannatusta takarivistä huolimatta. Tänä vuonna Elitloppetin voittanut viisivuotias on jatkanut toukokuun jälkeenkin loistavaa menoaan ja vuodenvaihteessa myös Ranska-kuviot saattavat olla ajankohtaisia hevosen osalta. Toissa kerralla Rommessa ori aloitti toisessa parissa ulkona, mistä Örjan Kihlström kohosi suojatillaan johtavan rinnalle kierros ennen maalia. Siitä valjakko pakeni lopussa hallitusti omille teilleen.

Viimeksi Solvallassa ori avasi auton takaa reippaasti matkaan, muttei päässyt tuolloin alkumatkasta keulapaikalle. Etusuoralla Kihlström teki uuden iskun, jonka myötä valjakko pääsi keulaan hallitsemaan tapahtumia. Sen jälkeen kaikki oli viisivuotiaalle todella helppoa. Tälläkään kertaa ori ei pääse ainakaan suoraan keulapaikalle, mutta valjakko nauttii siinä määrin myös vastustajien kunnioitusta, että keulapaikka saattaa olla hyvinkin myös myöhemmin tarjolla.

Imhatra Am (T86-3) starttaa tammojen E3-revanssissa matkaan huippupaikalta ja on ansaitusti toinen kierroksen suurista suosikeista. Breeders Crownin välierässä tamma teki huikean esityksen alkulaukan jälkeen päästyään maalikamerakakkosena finaaliin. Finaalissa kolmevuotias kiri lopussa kolmanneksi.

Viimeksi Solvallassa hevonen haki takasuoralla keulapaikan ja johti sen jälkeen maaliin saakka voittaen todella hallitusti. Tammalla on hyvät mahdollisuudet tehdä Solvallan toisinto tällä kertaa Bergsåkerissa.

Päivän ideamerkki

Xanthis de Roi (T86-7) ei ole ollut kahdessa viime startissa aivan yhtä hyvä kuin Solängetin V75-voittojuoksun aikoihin. Siitä huolimatta hyvän kapasiteetin omaava ruuna on jäänyt Toto86-pelissä aivan liian vähälle huomiolle. Mainitun Solängetin V75-voiton ruuna otti neljännestä parista ulkoa pitkällä kirillä kolmatta rataa pitkin ilman vetoapua.

Sen jälkeen hevonen oli pettymys Eskilstunan V75-lähdössä, kun kiri kuudennesta ulkoa ei kantanut perille saakka vetoavusta huolimatta. Viimeksi pronssidivisioonafinaalissa nähtiin jo hieman parempi esitys, muttei ruuna ollut vieläkään läheskään parhaimmillaan. Juostava matka sopii hevoselle hyvin ja kysymysmerkeistä huolimatta ruuna on pakkorasti Toto86-kupongeille.

Vihjesysteemi

3,5,4,11,1,6 (10,2)

10 Don Fanucci Zet (3,4)

2 Imhatra Am (3,6)

4,6 (10,5)

3,1,12,10,6,9,8 (2,11)

5,3,9 (4,2)

8,9,12,11 (2,3)

1,6,9,5 (4,3)

4 032 riviä - 120,96 euroa

Voit kopioida vihjesysteemin Veikkauksen palveluun tästä

Aiheet Toto86
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Kakkossuosikki varmana Toto86-pelin pottijahtiin

Ravivihje: Suomalaishevosella pottijahtiin Toto86-pelissä

Ravivihje: Maistuvilla yllättäjillä vaikean Toto86-kierroksen lunastusluukulle?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video