Vihjeet

Keulaan ja kukat Gävlen 75:ssä

Kuva: Anu Leppänen
Ruotsin T75-pankin norjalaisen kylmäverilupauksen Löv Teddyn ohjissa nähdään Gävlessä Pohjoismaiden voitokkain ohjastaja, Jorma Kontio.

Lauantain Ruotsin 75 ratkeaa Gävlessä, Ruotsin Mikkelissä. Loppusuora on lyhyt ja keulapaikka on erityisen iso etu, ja tämä otetaan huomioon vihjeessäkin.

Talvi on tullut Gävleen 165 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen, mutta keli on muuten hyvä, aurinkokin saattaa näyttäytyä. Varsinaisia Ruotsin Pankkeja ei ole tarjolla. Moni luottaa Milligan’s Schooliin Kultadivisioonassa, mutta se on liikaa luotettu siihen nähden, etteivät viime esitykset ole täysin vakuuttaneet, vaikka voittoja on tullutkin. Sen sijaan olemme löytäneet kaksi todennäköistä keulahevosta, jotka maistuvat sopivasti pelattuina ideavarmoiksi asti.

Anu LeppänenJorma Kontion ajokki, norjalainen kylmäverinen Löv Teddy (T75-4), on kiinnostava. Ruuna on tosi nopea, ja keula tuntuu todennäköiseltä. Kuskinparannus on melkoinen, kun Pohjoismaiden voitokkain ohjastaja lähes 11000 tolpan mies korvaa Norjan amatöörin Ove Bakkevold Reimen, jolla on urallaan 38 ykköstilaa. Kontio on erityisen taitava myös kylmäverisillä, ja on mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu. Ennuste on, että Löv Teddy johtaa pitkään – kukaties maaliin saakka. Ainakaan laukan riski voltin nelosradalta ei ole iso: Löv Teddy ei ole laukannut uransa 18 startissa!

Carl Johan Jepson sen sijaan on ehkä kuumin nimi Ruotsin markkinoilla nousevista nimistä juuri nyt. Hän ajaa kierroksella mm. Björn Goopin valmennettavia, ja niistä Inspector (T75-5) on liki johtaa koko matkan. Ori palasi viime kerralla keulajuoksulla tauolta. Lopussa tuli selästä Monet Augistunu ”palalla” ohi, vaikka Inspector lopetti 10,8-tahtia viimeiset 800 metriä. Nyt meno voi parantua ja matka on kierroksen lyhempi. Vastassa on voitokkaita mutta ei niin muuten meritoituneita hevosia, ja Inspectorissa on ainesta Gävlen pankiksi.

Porukkasysteemi:

3, 2, 7, 10, 12 (6,5)

9, 6, 5 (1,15)

5, 7, 12, 1 (10,2)

4 Löv Teddy (7,14)

1 Inspector (3,2)

5, 11, 8 (4,2)

11, 1, 5, 3, 7, 10 (2,4)

1080 riviä – 54 euroa.

Anu LeppänenEbony Boko (T75-1) taitaa olla keulahevonen ulkoakin. Ainakin ruuna otti viimeksi helposti keulan kovilta avaajilta Solvallassa, kun Oskar Andersson laittoi ”ylivaihteen” päälle 50 metrin kohdalla. Ebony kesti mainiosti maaliin asti, vaikka juuri tämänkin startin pahin vastustaja Thrust Control tulikin nappijuoksulla ohi. Gävlessä homma voi onnistua, ja Ebony ei ole liikaa pelattu. Jos vauhtia tulee liikaa tai olosuhde on kovin vaativa, voi lyhyellä ehtiä takaakin: Dom Perignon ja Victor A.U. ovat loistoiskussa ja vähän pelattuja.

Tammalähtö (T75-2) taitaa olla vuoden menestysnimen, kotiradan Fredrik Wallinin, tallin heiniä. Dusktodawn Sisu on parantanut kuin sika juoksuaan kolmessa startissa uudesta tallista, ja jos sitkeä meno jatkuu, se on liki kiriä taas ykköseksi. Kuitenkin tallikaveri Livi Othella H.M. on 20 metriä edempää tauluaan paremmassa iskussa, ja jos Erik Adielsson onnistuu saamaan kolmevuotiaan piikkipaikalle, on sen kiinnisaamisessa kova työ.

Mika Haapakankaan valmentama Mr Golden Quick (T75-3) jaksaa ja jaksaa. Se avaakin nykyään hyvin. Mitään keulapaikkaa tuskin irtoaa, mutta ruuna voi yllättää taas pienellä peliosuudella. Poikkeuksellinen matka 3140 metriä ei ole ainakaan miinusta. Myös Katja Melkon ylpeys Elian Web on mahdollinen yllättäjä samassa. Kunto on terästä ja paikka parani On Track Piratenin poisjäännin myötä pykälän.

Voit lukea Katja Melkon kommentit valmennettavistaan tästä Ravinetin uutisesta.

Päätöskohteessa on myös saumaa ”suomalaisyllätykseen”. Katja Melkon valmentama MAS Capacity yllättäisi vähiten sisäradalta, sillä ruuna on loistoiskussa. Kuitenkin Religious Nina Pettersson-Perkleniltä Kirkkonummelta lähtee niin lujaa, että se uhkaa napata piikkipaikan. No Limit Royalty Pekka Korven tallista on vähintään edellisten veroinen lupaus, mutta sitä ohjastava Janne Korpi varoittelee, etteivät viimeistelyt ole olleet optimaalisia kelien takia. Seismic Wave Timo Nurmoksen tallista on peräti ruunien ME-hevonen 08,5-ennätyksineen. Se voi onnistua takarivistä, kuten viimeksi, mutta kengät olisivat miinusta. Gävlen keli voi olla sellainen, että kengät jäävät jalkaan, ja se taitaisi olla ohipelin paikka suosikista? Päätöskohteen yllättäjän nimi voisi olla Ribaude. Tämäkin Björn Goopin valmennettava palasi viimeksi tauolta ja oli heti todella hieno. Tuntuu, että Jepsonin ohjastettava on tässä turhaan unohdettu.

Ideasysteemi:

3, 2, 7 (10,12)

9, 6 (5,1)

7, 12, 1 (5,10)

4 Löv Teddy (7,14)

1 Inspector (3,2)

5, 11, 8 (4,2)

11, 1, 5, 3, 7, 10 (2,4)

324 riviä – 16,20 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kotiradan lupaus Upset Face avaa 75-pelin

Päivän ravit: Bollnäsissä jackpot ja Månprinsenin aloitus

Päivän ravit: Åbyn jackpot suomalaisvärein päättää illan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video