Vihjeet

Odd Herakles ja Martin De Bos piikit Ruotsiin

Antti Savolainen
Nordic King -voittaja ja PM-kakkonen viime lauantailta, Odd Herakles, on Ruotsin T75:n pankkien pankki.

Lauantain T75-kierros pitää sisällään kiintoisat ainekset. Kierroksen pankki Odd Herakles kilpaili viimeksi Suomessa - avainhevonen Martin De Bos taas on taustaltaan suomalainen.

Färjestadin kierroksen päälähtö on kylmäveristen Unionskampen parhaiden norjalaisten ja ruotsalaisten kesken - vain viikko rodun PM:n Turussa jälkeen! Karlstadin seudulle luvataan mukavaa aurinkoista syyskeliä, joten olosuhteista ei ole huolta.

Yksi kierroksen avainhevosista, Martin De Bos, on melko puhtaasti suomalaistaustainen. Ori on Mika Vihelän Kalajoelta kasvattama ja omistama. Valmentaja Petri Puro puolestaan on Tampereelta mutta vaikuttanut jo pitkään Halmstadissa.Odd Herakles (T75-4) oli aivan loistava Suomessa, kuten on ollut koko kauden. Smedheim Solan ei ollut parhaimmillaan ja hidasti kirissä Odd Heraklesta. Se saattoi ratkaista voiton Suomeen, sillä Odd Herakles lähestyi loppuun saakka voittanutta keulan Tähen Toivomusta. Färjestadissa on eturivi, ja Lars O. Romtveitin valmennettavan marssille ykköseksi ei ole nyt näkyvissä esteitä. Valmentaja kommentoi ennen Turkua, että ori tulee olemaan vielä parempi viikon päästä eli nyt. Näin hyvin moni asia viittaa norjalaisvoittoon.

T75 on muuten kova haaste, ja sen selvittäminen vaatii reippaita otteita. Näin laitetaan "suomalaishevonen" Martin De Bos varmaksi. Ori päätti viime kauden 75-finaalivoittoon, mutta tänä vuonna on tullut vain muita sijoituksia. Toki hevonen on ollut hyvä kovissa porukoissa. Viimeksi se palasi tauolta kotiradalla suosikkina. Kuitenkin juoksu meni pieleen, eikä voiton ratkaisuihin ehtinyt mukaan. Tärkeintä oli, että ori ravasi hyvin ja tuli vahvasti perille, kuten se aina tulee. Nyt on hyvä paikka, ja parhaimmillaan Martin on lähtenyt aivan hyvin, joskus tosin hyvinkin verkkaisesti. Valmentajan mukaan ori tuntuu hyvältä ja menee luultavasti reilusti eteenpäin viime juoksusta. Vaikka Martin on tuore Hopeadivisioonassa, tuntuu porukka varsin sopivalta, kunhan voimapesä Partizan Face ei pääse edelle heti lähdöstä. Puro laittaa lisäksi ensimmäistä kertaa kokolaput hevoselleen ja ehkä jenkkikärrytkin - mielenkiintoista! Kun vielä lisätään, että suosikki Partizan Face menee kengät jalassa säästääkseen kavioita seuraavan lauantain finaaliin, voidaan sanoa, että Martin tuntuu tulikuumalta tipsiltä tähän.

Voit lukea Petri Puron kommentit tästä.

Ravinetin porukkasysteemi:

3, 11, 12, 7, 4 (6,5)

6, 9, 4, 10, 12 (1,5)

2 Martin De Bos (3,6)

5 Odd Herakles (1,4)

4, 3, 6, 9 (1,10)

14, 12, 10, 9, 2, 5, 6, 1, 15 (11,13)

1, 7, 10, 8, 4 (2,5)

4000 riviä - 200 euroa.Porukkasysteemistä tuli kalliin puoleinen "tavalliselle kierrokselle", jolla ei ole bonusrahoja. Kuitenkin muissa kohteissa, joissa ei ole pankkia, on niin maistuvia yllätyshevosia, että niitä ei haluttanut jättää pois. Lisäksi Martin De Bos pankkina maistuu niin hyvin, että pelissä tuntuisi nyt olevan riittämiin ideaa.

Yksi parhaista ideoista on avauskohteen Luxury Tile, joka avaa lujaa ja kiri pirteästi viimeksi Årjängissä. Se voi olla ensi metrien nopein, ja lyhyellä matkalla Färjestadin pyöreähköllä radalla asetelmat ratkaisevat ehkä erityisen paljon. Ainakin alustavalla kahden prosentin 75-osuudellaan norjalaishevonen on tosi maistuva.

Samoin kakkoskohteen norjalainen Djarpur Dry kiinnostaa. Se on oppinut menemään ravia viime aikoina. Jenkkikärryt esimerkiksi tuntuvat sopivan hyvin, ja pitkä matka tuntuisi isolta plussalta. Henna Halmeen ajokki Corleone D.K. on myös ollut tosi vahva siirryttyään Juutinrauman itäpuolelle kesällä. Samoin toinen norjalainen Troja Face on nykykunnossaan paikasta huolimatta matalalla osuudellaan kiinnostava.

Pitkässä tasoituksessa (T75-6) on monta vähän pelattua hyvää pelihevosta. Suomesta Axevallaan muuttanut Bossy Alley on parantanut paljon. Ready To Roll, My Dream Art ja Minnestads Ecuador ainakin ovat näyttäneet viime aikoinakin olevansa muutamaa 75-prosenttiaan parempia.

Derbykakkonen Ferrari Sisu (T75-7) debytoi Kultadivisioonassa ja on kiinnostava passiivisesta ennakkotiedosta huolimatta. Baron Gift on nostanut tasoaan ja on mahtavassa iskussa. Heart Of Steel teki käsittämättömän esityksen voittaessaan Jägersron derbypäivänä pahan alkulaukan jälkeenkin eli suursuosikki Perfect Spirit varmistetaan. Sisärata ei välttämättä ole paras paikka suosikille Färjestadissa.

Ravinetin porukkasysteemi:

3, 4 (11,12)

6, 10, 12 (9,4)

2 Martin De Bos (3,6)

5 Odd Herakles (1,4)

4, 3, 6, 9 (1,10)

10, 9, 2, 5, 6 (14,12)

7, 8, 4 (1,10)

360 riviä - 18 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Il Duce Bokon komennossa mennään Ruotsin 75:ssä

Suomalaiset kellistävät Propulsionin?

Martin De Bos naulaa Ruotsin T75:n

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video